zielone szparagi - 1785 przepisów (strona:69/119)

Gulasz wołowy z warzywami 91

sosu sojowego 1 cebula 4 ząbki czosnku 1 l bulionu wołowego 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 2 marchewki 1/2 szklanki kwasu z kiszonych ogórków 6 szt zielonych szparagów 1 głąb z brokułu 2 łodygi selera naciowego 100 g groszku cukrowego 1 łyżka słodkiej mielonej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka mielonego kardamonu

R'n'G Kitchen
Warzywna zupa z cielęciną 115

łodygi selera naciowego 4 ziemniaki 1 cebula 2 łyżki oleju rzepakowego 1,5 l bulionu warzywnego 100 g brukselki 100 g groszku cukrowego 1/2 szt brokułu 4 szt zielonych szparagów 2 pełne łyżki śmietany 18% 1 łyżka mąki koperek sól, pieprz Przygotowanie Mięso smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy posiekaną cebulę, pokrojoną marchew, seler, ziemniaki (duża kostka), smażymy kilka minut

R'n'G Kitchen
Zielone szparagi zapiekane w szynce parmeńskiej 86

Zielone szparagi zapiekane w kubraczku z szynki parmeńskiej. Dodatek oliwy oraz sera cheddar nadadzą im charakteru i wyrazistego smaku. Pyszne danie, które przygotujesz w pięć minut.. resztę zrobi za Ciebie piekarnik. Polecam miłośnikom szparagów oraz szybkich i wyjątkowych dań :-) Czas przygotowywania:  5 minut Czas pieczenia: 30 minut Ilość porcji

AniaGotuje.pl
Czosnkowe zielone szparagi z krewetkami 169

Może posłużyć jako dodatek do obiadu zamiast surówki albo lekka kolacja. Ale uprzedzam, znika szybciej niż się przygotowuje ;) Składniki (na 2 porcje) -300g krewetek koktajlowych -300g zielonych szparagów (mogą być także mrożone) -pół dużej główki czosnku -oliwa z oliwek -sól i pieprz Przygotowanie Szparagi zblanszować w krótkim czasie. Gdy ostygną podzielić je na mniejsze kawałki. Oliwę rozgrzać

Zielona Kuchnia
Zapiekanki 148

kanapki. Zapiekanki przygotowuję na kilka sposobów: z serami pleśniowymi, pomidorkami koktajlowymi, papryką, cukinią, salami, oliwkami, nawet anchois. Smakują wyśmienicie z marynowanymi ogórkami czy sezonowymi zielonymi szparagami lub kurkami. Każda wersja smakuje w zależności na co mamy akurat ochotę. Podaję polane różnymi sosami, najczęściej ketchupem (klasyka!), sosem pomidorowym z fetą i ziołami, śmietanowym, ziołowym, pesto

Zasmakuj Kuchni
MAKARON ZE SZPARAGAMI I SZYNKĄ W AKSAMITNYM SOSIE 239

Składniki pęczek zielonych szparagów 200 ml śmietany kremówki (30 %) 100 g szynki parmeńskiej (lub innej, najlepiej dojrzewającej)  1-2 garście świeżo startego parmezanu sól (himalajska?), świeżo zmielony pieprz dowolny makaron Przygotowanie Szparagi umyjcie, odłamcie końcówki. Odkrójcie główki, odłóżcie je na bok, a pozostałe części pokrójcie na mniej więcej półcentymetrowe plastry. Szynkę parmeńską pokrójcie w paski. Rozgrzejcie rondel, włóżcie

OliveandThyme
Ratujmy klasyki! podsumowanie akcji kulinarnej 130

autorka: mopswkuchni | blog: Mops w kuchni Placki ziemniaczane z młodych ziemniaków autorka: Patrycja (mikimama) | blog: Czerwień i błękit Młoda kapusta zasmażana autorka: Marta | blog: Codzienne gotowanie Risotto z zielonymi szparagami autorka: Marta | blog: Codzienne gotowanie leniwe drożdżowe z truskawką i kruszonką... autorka: w mojej kuchni lubię.. | blog: W Mojej Kuchni Lubię Ugotować Coś Smacznego... Polenta - włoska potrawa

Codzienna kuchnia niecodzienna
Jak ugotować zielone szparagi? 177

SKŁADNIKI: zielone szparagi łyżeczka cukru pół łyżeczki soli pół łyżeczki soku z cytryny WYKONANIE: 1. Szparagi umyć i osuszyć. 2. Szparaga wsiąść do ręki i  złamać na wysokości ok 2-3 cm od końca - przy wyginaniu szparag powinien złamać się dokładnie na granicy zdrewniałej końcówki. 3. Do garnka wlać wodę, dodać sok z cytryny, cukier i sól. Zagotować

Atlas Smaków
Szpragi z jajkiem sadzonym i oscypkiem 155

Uwielbiam! Lekkostrawne i niskokaloryczne! Możesz jeść n śniadanie, obiad i kolacje! Składniki:  500g zielonych szparagów 3 jajka 1 cukinia 10 dag oscypka przyprawy 2 łyżki oliwy oliwy Przygotowanie: 1. Szparagi oczyścić, odciąć zdrewniałe końcówki i gotować w wysokim naczyniu 5-7min najlepiej na stojąco (główki powinny wystawać ponad powierzchnie wody). 2. Odcedzamy i hartujemy w zimne wodzie

FITBUuK
Szparagowo cukiniowa zupa 144

Lekka, szybka zupa sezonowa. Moja rodzina bardzo uwielbia takie zupy. Są proste i bardzo smaczne. W sezonie szparagowym polecam. Obowiązkowo musi być koperek do zupy. 1/2 pęczka zielonych szparagów 1/2 pęczka białych szparagów 3 gałązki selera naciowego 1 marchewka 2 ziemniaki 1 cukinia młoda sól, pieprz czerwony koper świeży 1/2 szklanki śmietany 30 % 1 łyżeczka masła Szparagi obieram

wesoła kuchnia
SAŁATKA MAKARONOWA ZE SZPARAGAMI 96

Dziś szybko,lekko i bardzo smacznie - wiosna w  mojej kuchni w pełni. Składniki:   ok 20 dag makaronu kokardki 1 pęczek zielonych szparagów gałązka pomidorków koktajlowych  mix sałat ( wg uznania)   Sos:   2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu balsamicznego sól,biały pieprz Makaron ugotować al dante w lekko osolonej wodzie,odcedzić. Szparagi umyć,usunąć

Niespełnione zdolności kulinarne
Zapiekanka ziemniaczana ze szparagami i boczkiem 239

Składniki: 1 kg kremowych ziemniaków 150 g chudego boczku w plastrach pęczek zielonych szparagów 1 cebula Sos: 1 kopiata łyżka masła 1,5 łyżki mąki 1 szklanka mleka 1/2 szklanki słodkiej śmietanki sól i pieprz majeranek oregano Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w grube plastry i ugotować. Od szparagów odciąć zdrewniałe końcówki, przeciąć na pół i ugotować al dente

Czerwień i błękit
Pierś kurczaka zapiekana z botwinką, fetą i pomidorami podana z młodymi ziemniaczkami 123

moje uzależnienie od blogowania, gotowania i robienia zdjęć.. chociaż nie, edit. Gotowanie było w międzyczasie ale niewidzialna siła pochłonęła wykonane fotografie i o tamtych przepisach na ramen, zielone szparagi i ciasto ze szpinakiem możecie przez chwilę pomarzyć. A były genialne. Ale to zupełnie nie szkodzi, moja miłość do gotowania nie pozwoli Wam czekać zbyt długo i z pewnością

Mango Papaja
Szparagi w cieście francuskim 338

porcja = 170 kcal opakowanie ciasta francuskiego ( 275 g ) 100 g szynki parmeńskiej 80 g tartego żółtego sera 20 szt. zielonych szparagów żółtko łyżka mleka WYKONANIE: 1. Ciasto francuskie podzielić na 10 prostokątów. 2. Na każdy kawałek ciasta kładziemy pół plastra szynki parmeńskiej, dwa szparagi i posypujemy tartym serem. 3. Dwa przeciwległe boki łączymy ze sobą. 4. Smarujemy ciasto żółtkiem

Atlas Smaków

Proponowane wyszukiwania