niego płacić, kelnerka krąży między nami i kimś decyzyjnym i w końcu, danie zostaje odjęte od rachunku, ale niestety niesmak pozostaje, strusi żołądek z przypalanym kremem ziemniaczano-parmezanowym, zielonymi szparagami z grilla, szczawiem i młodymi burakami (37 zł). Danie jest idealnie skomponowane smakowo, mięso miękkie i bardzo smaczne. Poezja dla oczu i podniebienia! stir fry z przepony wołowej
Kulinarne przygody GatitySezon na szparagi nie jest zbyt długi, dlatego trzeba z niego w pełni korzystać. Tym razem tarta ze szparagami i pomidorkami, z dodatkiem serka ricotta i
greengoodiesmoimi zmianami. Salatka z kaszy bulgur i grillowanych warzyw 200 g kaszy bulgur 300 ml wywaru warzywnego 1 cebula 1 mała cukinia 1 czerwona papryka 6 zielonych szparagów 2 łyżki oliwy sól i pieprz sos: 1 ząbek czosnku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki sosu sojowego ciemnego 100 ml oliwy skórka z połowy pomarańczy sok z 1 cytryny
Dzieje kuchennej Wiewiórymnie „bawole oko”) – 3 szt * ser śródziemnomorski Apetina bazylia&oregano – 1 op * szynka pameńska – 6-7 plastrów * czosnek – 3 ząbki * zielone szparagi – 4 szt * jajko – 3 szt * świeże zioła – szczypiorek, bazylia * świeżo mielony pieprz i pieprz czerwony * oliwa z oliwek SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Mąkę przesiewamy z solą, dodajemy masło
Ostra na SłodkoSkładniki : • 1 garść szpinaku • 60 g truskawek • 50 g fety • 20 g orzechów nerkowca • 3-4 cienkie zielone szparagi • 1 łyżka oliwy z oliwek • 1 łyżeczka soku z cytryny • kilka listków mięty • świeżo mielony pieprz Przygotowanie : Szparagi myjemy, odrywamy zdrewniałe końcówki, kroimy na 4 części i przesmażamy 4-5 minut na odrobinie oliwy. Studzimy. Umyty i osuszony szpinak mieszamy
KUCHNIA POLSKAwołowego – 2 płaskie łyżki mąki – olej do smażenia – 1 łyżka sosu worcester – żurawina do podania klopsików PROPOZYCJA PODANIA: puree ziemniaczane i gotowane warzywa np szparagi zielone. Przygotowanie : Przygotuj masę na pulpety, do miski dodaj mięso, bułkę tartą, jajko, sol, pieprz, gałkę muszkatołową, ziele angielskie. Wymieszaj całość najlepiej ręcznie, tak aby stworzyć jednolitą masę. Z masy
nietylkopasta.plZupa pachnąca słońcem i świeżymi warzywami! To przepis, który warto wypróbować. Jeśli zaś planujesz grilla, to nie ograniczaj się do przepisów na dania mięsne. Koniecznie zobacz jak zrobić zielone szparagi z grilla
AniaGotuje.plSKŁADNIKI: ok 7 szt. zielonych szparagów 3 suszone pomidory ząbek czosnku 150 g świeżego łososia łyżka oleju rzepakowego sól i pieprz WYKONANIE: 1. Szparagi umyć i osuszyć. 2. Szparaga wsiąść do ręki i złamać na wysokości
Atlas Smakówmiętą Mrożony jogurt truskawkowo - miętowy z jagodami goji Omlet biszkoptowy z koktajlem truskawkowym i kokosem Owsianka z truskawkami Sorbet truskawkowy Surówka z młodej kapusty z truskawkami Sałatka z zielonymi szparagami, z szynką szwarcwaldzką, mozzarellą i parmezanem
Moja smaczna kuchniaJako, że sezon na szparagi w pełni, dzisiaj proponuję wykorzystanie ich z połączeniem makaronu. To bardzo pyszne danie, a co najważniejsze proste – makaron ze szparagami
greengoodiesmanioku dodaję. Ich niezbyt wyraźny smak wyostrzyłam, bo z sosem ostrym połączyłam. Taki talerz smakołyków kolorowych znajdzie zwolenników dań grillowych. Składniki: frankfurterki wędzone, 1 garść świeżych zielonych szparagów, 2 czerwone cebule, 2 garście pomidorków koktajlowych- żółte i czerwone, 2 białe kiełbasy, 2 małe młode cukinie, 1 maniok, 2 – 3 łyżki sosu z soją i imbirem z kawałkami chili
Moniki Smakołykiczosnku niedźwiedziego. Danie zdobi rzepa arbuzowa i puder z malin. Pięknie podane, bardzo smaczne danie. Drugim daniem głównym do wyboru są placuszki z batatów z puree z kalafiora, zielone szparagi na maśle tymiankowym, pestki dyni i puder z czarnych oliwek. Podsumowując: Bardzo smaczne, interesujące menu. Danie pięknie podane, obsługa przemiła, warto skosztować wiosennego, festiwalowego menu! Polecam restaurację PATIO
Mała Cukierenkasałatki, które możecie przygotować na grilla czy np. piknik. Wśród przepisów perełka-ogórki małosolne w plasterkach! Sałatka z kaszy jęczmiennej z rukolą, pomidorkami i mozzarellą Sałatka z zielonymi szparagami, z szynką szwarcwaldzką, mozzarellą i parmezanem Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki Sałatka z fasoli i ciecierzycy Sałatka Cezar z kurczakiem Sałatka z buraczków z kremowym
Moja smaczna kuchniaWłaśnie zaczął się sezon na szparagi. Nie jest on długi, dlatego jeżeli też jesteście miłośnikami tych warzyw, bądzcie czujni aby go nie przegapić. Dzisiaj zachęcam Was
greengoodiessosu sojowego 1 cebula 4 ząbki czosnku 1 l bulionu wołowego 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 2 marchewki 1/2 szklanki kwasu z kiszonych ogórków 6 szt zielonych szparagów 1 głąb z brokułu 2 łodygi selera naciowego 100 g groszku cukrowego 1 łyżka słodkiej mielonej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka mielonego kardamonu
R'n'G Kitchen