Jak ugotować zielone szparagi?

Jak ugotować zielone szparagi?

Jak ugotować zielone szparagi?

SKŁADNIKI: zielone szparagi łyżeczka cukru pół łyżeczki soli pół łyżeczki soku z cytryny WYKONANIE: 1. Szparagi umyć i osuszyć. 2. Szparaga wsiąść do ręki i  złamać na wysokości ok 2-3 cm od końca - przy wyginaniu szparag powinien złamać się dokładnie na granicy zdrewniałej końcówki. 3. Do garnka wlać wodę, dodać sok z cytryny, cukier i sól. Zagotować. 4. Szparagi związać sznurkiem, postawić w garnku tak aby tylko główki wystawały powyżej wody. 5. Gotować 5-8 min. ZAPRASZAM NA FILM  Jeśli spodobał C... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Atlas Smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.