spróbuję. Zrobiłam go w przyprawach korzennych i w ziołach. Składniki:Królik (tuszka) Balsamiko,Rozmaryn,Tymianek,Cząber,Majeranek,Liść laurowy,Czubryca,Papryka ostra,KolendraChili,Oregano,Pieprz (różne kolory) Cebula czerwona,Marchew,Seler,Dwa ziemniaki,PorCzosnekKrólika podzielić na części (ja podzieliłam na 3) i umyć. Następnie przyprawy i zioła oraz rozdrobniony czosnek wsypać do naczynia i zalać balsamiko. Włożyć królika(...)kilka łyżek wody i powoli dusimy. Co jakieś czas sprawdzamy, czy nie trzeba dodać wody. Po 1-2 godzinach królik jest gotowy.Podałam go z pieczonymi ziemniakami i czerwoną kapustą
Kulinarna rozmowasię nieco bardziej podrumieniły.15 min przed końcem można też włączyć funkcję podpiekania od góry, o ile piekarnik taką posiada. Podawałam z surówką z domowej kiszonej, czerwonej kapusty. Gęś piekła się u mnie 3 godziny, myślę, że do dodatkowe 30 min w piekarniku mogłaby jeszcze spędzić, a i ziemniaki przypieczone bardziej by były. Ale nie narzekam
Stare Garydodaj do sosupodawaj kaczkę przybraną filecikami z pomarańczy.Nie podgrzewałam pomarańczy,raczej proponawałabym schłodzić ją w lodówce przed podaniem,jest wówczs o wiele smaczniejsza.Kaczkę podawać z czerwoną kapustą,buraczkami i koniecznie kluskami śląskimi lub kopytkami
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!już kiedyś pisałam uwielbiam faszerowane mięsa. A że wczoraj była niedziela to przygotowałam naszą ulubioną surówkę z czerwonej kapusty, frytki ( dawno ich nie było ) i właśnie faszerowane piersi z kurczaka w objęciach boczku. Obiadek smaczny i w sumie mało pracy.Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniprzygotowuję ją w sosie pieczarkowo-cebulowym. To potrawa łatwa w przygotowaniu a naprawdę smaczna i w dodatku z prostych składników… Podaję z colesławem lub surówką z czerwonej kapusty. Zapraszam!Karkówka w sosie pieczarkowym – składniki:ok. 6 plastrów karkówki400g pieczarek2 cebule2 ząbki czosnkusól , pieprz, papryka, mąka do oprószenia kotletów, olej do smażenia Karkówkę opłukuję wodą, osuszam
UgotujmyTo.plcesarskasurówka z kapustymizeriasurówka z marchwii i pietruszkiburaczki z paprykąsurówka z czerwonej kapusty
prawdziwe jedzenieposiekaną natką pietruszki.Wszystko DOKŁADNIE razem wyrabiamy na masę.Formujemy kotlety i obtaczamy w panierce owsianej lub tartej bułce.Smażymy na złoto na mocno rozgrzanym oleju.Rewelacyjnie smakują z CZERWONĄ KAPUSTĄ ZASMAŻANĄ ( Provitus ) – KLIK!Do panierowania wykorzystałam Panierkę Owsianą , którą sprezentował mi bdsklep.pl
Ostra na Słodkodawna stosuję stary sprawdzony przepis , którym podzieliła się ze mną ciocia.Mięso przyrządzone w ten sposób jest niesamowicie miękkie , delikatne i aromatyczne!U mnie podane z czerwoną kapustą zasmażaną , Wy możecie śmiało sięgnąć po ulubione dodatki! SKŁADNIKI :* golonka – 1 szt* cebula – 2 szt* marchew – 2 szt* pietruszka – szt* jasne piwo – 500 ml* miód
Ostra na Słodkoczyżbyśmy wstydzili się naszych pysznych rodzimych potraw? Czyżby kluski na parze (kluchy na łachu - gw.poznańska) przegrywały z ciastem z kwiatem lawendy, fiołkami i rumem, a przepyszna zasmażana czerwona kapusta (modro kapusta - gw.Górnego Śląska) ze smażonymi mule w miętowo-cytrynowym sosie? Fajnie gdyby na każdym blogu kulinarnym była zakładka: moje regionalne potrawy. Bo cytując za Jachowiczem
Walijskie Pichcenieminut roladki wyjąc z garnka i sos zagęścić śmietaną 18% słodką wymieszaną z mąką, do smaku doprawić magą kucharka roladki a`la zrazy podałam z tłuczonymi ziemniakami i czerwoną kapustą............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiępyszną kawę od mojej Drugiej Połówki i wypiliśmy ją oglądając amerykański dramat a wieczornym popołudniem przyjęliśmy gości ciesząc się ze wspólnie spędzonego czasu:). I chociaż poszatkowana czerwona kapusta została w garnku nie doczekawszy się przerobienia na sałatkę i zapakowania w słoiki to jednak w ogólnym rozrachunku wykorzystanie wczorajszego czasu oceniam na plus:)#3 - wyliczankę rozpoczęłam od relacji
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałapoczątku chciałam pierś z gęsi, jednak okazało się, że nie było jej na stanie więc zmieniłam zamówienie na kaczkę pieczoną w miodzie z jabłkami, podaną z kluskami śląskimi, czerwoną kapustą w sosie pomarańczowym (49 zł). Kaczka była obłędna, sos do niej także był powalający. Jedynie kluski śląskie aż za bardzo rozpływały się w ustach Mój partner zamówił z kolei
karmelowytakie zakupy. Jedną z sałatek podałam w słoiczkach weck ozdobionych różowym sznureczkiem. Przepis na sałatkę z papryką i avocado znajdziecie tu —>KLIK Zrobiłam też surówkę z czerwonej kapusty. Nie załapała się na zdjęcie ale zapraszam po przepis :) —>KLIK Rollsy z tortilli zrobiłam z kukurydzą, tuńczykiem i serkiem twarogowym o smaku pomidorowym. Zmodyfikowałam trochę przepis
Mienta blogenergii mam zdecydowanie więcej niż wcześniej. Na tyle dużo, że w ostatnią sobotę postanowiłam przygotować dla Was przepis na typowy śląski obiad i przy wykrawaniu głąba z czerwonej kapusty, prawie ucięłam sobie lewego kciuka. Skończyło się na pogotowiu, kilku szwach i zwolnieniu lekarskim. Postanowiłam jednak nie dać się przeciwnościom losu i jedną ręką, przygotowałam dzisiaj jesienną wersję tarty
Obiad za dychę