z czerwonej kapusty - 2000 przepisów (strona:34/134)

Barszcz ukraiński. 127

Oryginalny Barszcz ukraiński, to zupa zaprawiana, która zawiera buraczki czerwone, kapustę świeżą oraz ziemniaki pokrojone w słupki.Gotowana jest na kawałkach wołowiny lub wieprzowiny.Podstawową cechą, która wyróżnia barszcz ukraiński spośród innych barszczy (przygotowywanych na Ukrainie), jest dodany do receptury czosnek oraz podawanie go z pampuszkami (małymi bułeczkami), polanymi zimnym sosem czosnkowym. W Polsce do barszczu ukraińskiego dodaje

Kuchnia Beaty
Urodziny na świeżym powietrzu 231

pstrąga oraz sery – camembert i oscypki. To wszystko podane w towarzystwie surówek, hummusu, żurawiny i jak ktoś miał ochotę oczywiście ketchupu i musztardy ;) Przepis na surówkę z czerwonej kapusty znajdziecie tu —>KLIK. Druga natomiast to modyfikacja sałatki z avocado którą też polecam —>KLIK Tu zamiast avocado dodałam ser feta a dressing to musztarda

Mienta blog
Mój pierwszy raz z See Bloggers 163

niewielu składnikach tak, aby wydobyć z nich, jak najwięcej smaku. Przygotowaliśmy dwa niesamowicie proste dania z sezonowych warzyw - zupę z zielonego groszku oraz makaron z pesto z czerwonej kapusty. Ten pyszny minimalizm okazał się kluczem do sukcesu. Dania były nieprzegadane, karmiły zarówno oczy (niesamowite kolory!), jak i ciało oraz wprowadziły nas w prawdziwy błogostan. Na przygotowanie deseru niestety

Food Square
Surówka z czerwonej kapusty z sosem chrzanowo- cytrynowym 108

pół główki czerwonej  kapusty  marchew pół jabłka seler bulwa fenkuł sos: szklanka jogurtu łyżka chrzanu łyżka majonezu pieprz świeżo mielony sok z cytryny i skórka otarta  Warzywa obierany, szatkujemy w malakserze. Wysypujemy do misy i doprawiamy sosem

AZgotuj!
Spaghetti na specjalne zamówienie młodego człowieka 124

talerze. Posypać startym parmezanem i rozdrobnioną natką pietruszki.   A ponieważ ktoś ;) zażyczył sobie do tego surówkę, na dokładkę była marchew z jabłkiem, coleslaw i surówka z czerwonej kapusty. Do wykonania spaghetti wykorzystałam zioła z ogródka. Mam mieszankę pietruszek naciowych o karbowanych i płaskich liściach oraz obłędny mix bazylii (chyba 12 odmian

Weekendy w domu i ogrodzie
Krupnik jarzynowy 141

fajna pożywna zupka jarzynowa Składniki: - 1 por - 1 średnia kalarepka - 1 marchew - 1 garść czerwonej kapusty - 3 łyżki kaszy jęczmiennej - 2 ziemniaki - pęczek zieleniny ( pietruszka seler lubczyk ) - wywar rosołowy -sól pieprz do smaku Sposób przygotowania: 1. - Por pokroić w kawałki Marchew i kalarepkę zetrzeć na dużej tarce Pokroić ziemniaki w kostkę.          - Warzywa przełożyć

W królestwie smaków Beaty
Kapusta czerwona zasmażana 151

Smaczny dodatek do dań głównych   Składniki 1 mała czerwona kapusta 1 cebula 1 łyżka masła 1 liść laurowy 150 ml bulionu warzywnego 1 łyżka mąki sok z cytryny (do smaku) 1 pęczek koperku sól i pieprz Przygotowanie Cebulę pokroiłem w kostkę i na maśle zeszkliłem. Kapustę poszatkowałem i dodałem do cebuli. Podsmażałem razem ok. 5 min. Zalałem bulionem

R'n'G Kitchen
Surówka z czerwonej kapusty (do słoików) 117

Smaczna surówka w sam raz nada się jako dodatek do obiadu. Składniki 2,5 kg czerwonej kapusty 700 g jabłek 4 duże cebule Zalewa: 200 ml octu 300 ml wody 200 g cukru 2 łyżki soli łyżeczka pieprzu ziarnistego kilka liści laurowych łyżeczka ziaren ziela angielskiego Przygotowanie Kapustę szatkujemy. Cebulę kroimy w kostkę i sparzamy. Ze składników przygotowujemy

R'n'G Kitchen
Risotto z czerwoną kapustą 165

Przepis pochodzi z Kobieta w Interia.pl . Bardzo smaczne risotto nadaje się jako dodatek do mięs ,szczególnie duszonych. Smakuje również samo. Składniki duża cebula 500 g czerwonej kapusty szklanka ryżu arborio 350 ml bulionu warzywnego pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Cebulę obieramy ,kroimy w kostkę ,kapustę szatkujemy. Na patelni rozgrzewamy oliwę podsmażamy cebulę

R'n'G Kitchen
Winestone - wino i kamienna deska 163

danie główne już od około 20 zł. A cena najtańszej przekąski z kieliszkiem wina to 9,90 zł. W menu między innymi dania z ryb, pieczona kaczka na czerwonej kapuście, stek "Black Angus",  trylogia polskich zup, burgery z wołowiny angus (pochodzącej z krów hodowanych na białostocczyźnie), makaron Trofie białe w truflowym sosie śmietankowym z pieczonymi pomidorami

królestwo garów
Kiełki buraczka 141

kiełków sprawia ogromną satysfakcję, ale jest kosztowniejsze niż kupienie już gotowych w sklepie. Ale, ponieważ zaopatrzyłam się w większą ilość opakowań nasion, następne w kolejce będą chyba kiełki czerwonej kapusty

Kuchenne zapiski Edyty
Bitki wieprzowe w sosie z suszonych grzybów 100

Bitki wieprzowe w sosie z suszonych grzybów podałam z KLUSKAMI ŚLĄSKIMI i CZERWONĄ KAPUSTĄ . Czytaj więcej

Kuchenne zapiski Edyty
Karkówka na piwie 174

ciemną, pieczeniową barwę.  Sos można podać na kilka sposobów - naturalny, odcedzony na sitku lub zaciągnięty. Moja propozycja podania - ziemniaczki z wody ze świeżym koperkiem i do tego czerwona kapusta, nazywana przez moją Mamę kapustą "szmurowaną." Ja też tak ją nazywam.  Jeśli chcecie przepis na taką kapustkę, dajcie znać w komentarzach - bardzo chętnie Wam go podam. Bon appetit

Garniec Magalie
Wigilijne gołąbki z serem białym 179

Nietypowy, wegetariański przepis na gołąbki. Podane w sosie chrzanowym lub grzybowym smakują wybornie! Polecam również: Gołąbki z grochem Gołąbki jarskie z czerwonej kapusty Staropolskie gołąbki na kapuście kiszonej Składniki: 1 główka włoskiej kapusty 1 kg chudego sera 10 dag masła 4 jajka 1 szklanka bułki tartej sól do smaku pieprz do smaku gałka muszkatołowa do smaku mielony kminek

Tradycyjna Kuchnia