z czerwonej kapusty - 2000 przepisów (strona:33/134)

Kotleciki mielone z pęczakiem 201

dnia poprzedniego niewiele w lodówce zostało.  Czasami idę z nią coś zjeść "na wagę". Nie narzekamy. Obie wybieramy to, co lubimy (ona: ryba, kluseczki i czerwona kapusta, a ja szpinak, kasza gryczana i również ryba). I pogadać razem fajnie możemy.  Z dwójką dzieci rzadko chodzimy do restauracji. Jeżeli całą rodziną, to najczęściej latem i tam, gdzie jest

bistro mama
Gulasz wieprzowy z selerem naciowym 156

gulasz można zagęścić mąką. Podawać z różnego rodzaju kaszami lub ziemniakami. Posypać posiekanym koperkiem lub natką pietruszki po wierzchu.  Nasza propozycja podania - z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty Pyszne kawałki selera, mniam... (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Pulled pork w sosie pomidorowym 116

ząbki czosnku 1 łyżeczka oregano po szczypcie mielonych goździków i cynamonu sól, pieprz bułki lub ziemniaki w dowolnej formie do wyboru surówka do podania, u mnie coleslaw z czerwonej kapusty Przecier, cukier, posiekany czosnek i przyprawy mieszamy w naczyniu do zapiekania. Wkładamy do niego mięso i obtaczamy je w sosie. Naczynie szczelnie przykrywamy i pieczemy

Dzieje kuchennej Wiewióry
modra surówka z kukurydzą 158

nudzą. Przeważnie łączę składniki, które akurat mam w domu i zawsze wychodzi coś pysznego a przede wszystkim zdrowego. Bez surówki nie wyobrażam sobie obiadu.  Składniki: ćwiartka czerwonej kapusty 1/2 pora (biała część) 1/2 puszki kukurydzy 1 marchewka 1 jabłko łyżka majonezu łyżeczka octu balsamicznego sól pieprz Kapustę zeszatkować drobno. Pora pokroić w plasterki, umieścić na sicie

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Jedzonko do pracy #43 173

bardzo zła, bo wydaje pieniądze na niesmaczne jedzenie ;/ Ale dziś mam dla Was coś pysznego - lahmacun - rodzaj tureckiej pizzy z jagnięciną, do tego sos czosnkowy i surówką z czerwonej kapusty - polecam!  Smacznego

Codzienne Gotowanie
Restauant Week w My Corner: nie taki ten dzik zły 151

może objawiła się moja niechęć do tego typu wyrobów. Polędwiczka była podana na wyśmienitym purée z pasternaku, z konfitowaną marchwią (zdecydowanie miałem ochotę na więcej) i musem z czerwonej kapusty, który nabierając się spontanicznie na widelec, wprost eksplodował w ustach. Clue samej potrawy, czyli rzeczony dzik był bardzo poprawnie przyrządzony. Delikatny, soczysty, przyjemnie się kroił i smakował nawet

Food Square
Filet z kaczki smażony z nutą pomarańczy 155

kroję i podaję. Jeżeli lubimy mięso mniej krwiste usmażone filety wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170'C na 7 minut. Do mojej kaczki proponuję podać  surówkę z czerwonej kapusty . A może przygotujesz  kaczkę w ten sposób . Zdjęcia potraw są mojego autorstwa. Ich kopiowanie wymaga mojej zgody

kawawszklance
Roladki z indyka z suszonymi pomidorami i oliwkami 146

ładne duże, równe płaty z piersi indyka opakowanie cienko pokrojonego boczku pół słoiczka suszonych pomidorów 2 łyżki serka mascarpone kilka zielonych oliwek sól, pieprz Surówka*: biała i czerwona kapusta w równych proporcjach (po 2 garście) 1 duża marchewka 2-3 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu sok z cytryny sól, pieprz Przygotowanie: Surówka*: Kapustę i marchewkę zetrzeć na tarce

Codzienne Gotowanie
Kotlety pożarskie 165

jajku, a na koniec w bułce tartej i smażyć na średnim ogniu do czasu aż będą złociste i upieczone w środku. Podawać z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty lub buraczkami.  Smacznego

Codzienne Gotowanie
Pulled pork czyli następca hamburgera 296

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pulled porkt czyli rwana, grillowana wieprzowina długo pieczona. Podana w brioszce z dodatkiem sosu barbecue z surówką z 

Marta Gotuje
kaczka duszona w śliwkach 181

barw  przepis na cztery porcje  2 piersi z kaczki (około 600-800 gram) 3 marchewki 200 gram śliwek suszonych 2 czerwone cebule 200 gram czerwonej kapusty groszek cukrowy razem z liśćmi i kwiatami 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżeczki masła cukier sok z połówki cytryny pieprz biały 6 ząbków czosnku 1 łyżeczka mielonej kolendry Piersi

na gazie
Schab duszony w czerwonej kapuście. 121

Skłądniki; 60 dag schabu bez kosci pół sredniej głowki czerwonej kapusty 1 marchewka 1 cebula lisc laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, przyprawa uniwersalana, slodka papryka 1 łyzka oleju 1 łyzka mąki     Schab umyc i osuszyć a następnie pokroić w duza kostke. Doprawic sola i pieprzem a na końcu obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej

Radość kipiąca uśmiechem.
Przedstawiam królika 136

kilka łyżek wody i powoli dusimy. Co jakieś czas sprawdzamy, czy nie trzeba dodać wody. Po 1-2 godzinach królik jest gotowy. Podałam go z pieczonymi ziemniakami i czerwoną kapustą

Smaki Przyprawy i Kolory
Surówka z czerwonej kapusty. 208

oczywiście się do nich zalicza. Moja mama ją robi i zawsze podglądałam co do niej dodaje. Zrobiłam w końcu sama, wyszła idealna w smaku :) Składniki: mała główka czerwonej kapusty, mała, płaska łyżeczka kwasku cytrynowego, 6 ząbków czosnku, sól, pieprz, 4 łyżki majonezu. Przygotowanie:  Kapustę pokroić i wygnieść z kwaskiem. Dodać majonez, wyciśnięty czosnek i doprawić do smaku

W kuchni u Moniki
Karczma „Sielska Zagroda” – kuchenna rewolucja w Nowym Dworze Gdańskim 186

całą połówkę. Nie powiem, prezentowała się okazale a miny konsumentów świadczyły, że jest smaczna. Patrzyliśmy na to znad talerzy, na których podano nam niezbyt okazały filet z kapustą czerwoną twardą i grubo krojoną ( a może rąbaną ). Zdumiała nas też kalkulacja: pół kaczki kosztuje tu 25 zł, a filet 24 – czyli cała reszta do piersi kosztuje tu tylko złotówkę. Kaczka

Smaki Ewy