Kaczka duszona, z czerwoną kapustą i jabłkami
Kaczka duszona, z czerwoną kapustą i jabłkami
Kaczka, majeranek, sól, 1/2 główki czerwonej kapusty, 2-3 twarde, winne jabłka, 500 ml cydru, 8 goździków, laska cynamonu, 2 torebki kardamonu, miód lipowy, olej do smażenia Kaczkę dokładnie umyć i osuszyć. Odciąć kuper i szyję. Ułożyć na grzbiecie i mocno nacisnąć mostek. Kaczkę można wyluzować , ale nie jest to konieczne. Natrzeć solą i majerankiem. Odłożyć na co najmniej godzinę, ja zawsze odstawiam w chłodne miejsce na 24 godziny. Kapustę poszatkować, osolić, wymieszać i odstawić na 20 minut. Jabłka ob... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu królestwo garów
Autor
królestwogarów
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
jabłka, kaczki, kapustą, kluski, miód, cydr, sosy, czerwona kapusta, drożdżowe, pieczone jabłka, jabłka pieczone
Inne przepisy z królestwo garów
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję