Kaczka duszona, z czerwoną kapustą i jabłkami

Kaczka duszona, z czerwoną kapustą i jabłkami

Kaczka duszona, z czerwoną kapustą i jabłkami

Kaczka, majeranek, sól, 1/2 główki czerwonej kapusty, 2-3 twarde, winne jabłka, 500 ml cydru, 8 goździków, laska cynamonu, 2 torebki kardamonu, miód lipowy, olej do smażenia Kaczkę dokładnie umyć i osuszyć. Odciąć kuper i szyję. Ułożyć na grzbiecie i mocno nacisnąć mostek. Kaczkę można wyluzować , ale nie jest to konieczne. Natrzeć solą i majerankiem. Odłożyć na co najmniej godzinę, ja zawsze odstawiam w chłodne miejsce na 24 godziny. Kapustę poszatkować, osolić, wymieszać i odstawić na 20 minut. Jabłka ob... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.