Zrazy wołowe zawijane z ogórkiem kiszonym, boczkiem i chlebem w sosie własnym.
Zrazy wołowe zawijane z ogórkiem kiszonym, boczkiem i chlebem w sosie własnym.
Przepis na : obiad
Po polsku na niedzielę - czyli rozprawiam się z kuchnią polską i tradycyjnym domowym obiadem. Składniki: roladki: 4 plastry wołowiny (o grubości 1cm) (ligawy, rostbefu, udźca, mięsa na pieczeń) 4 plastry lub 50gram pokrojonego w kostkę boczku 2 średnie ogórki kiszone lub 4 malutkie kromka chleba razowego 4 małe płaskie łyżeczki musztardy miodowej albo 2 łyżeczki musztardy ostrzejszej np. sarepskiej łyżka tłuszczu np.oleju rzepakowego, smalcu sos: 3 cebule 2liście laurowe ścinki mięsa 2-3 ziela angiels... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Fiolka w kuchni
Autor
fabiolajantura
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
roladki, mięso, sosy, papryka, kluski, ogórki, ogórki kiszone, boczek, wołowina, grzyby, chleb, chleb razowy, ziemniak, czerwona kapusta, kapustą, obiad, ziemniaki, mięsa pieczone, pieczony boczek, sos z grzybów , mięso na obiad, boczek w sosie, kapusta kiszona, sos mięsny, pieczone ziemniaki, ziemniaki na obiad, chleb mieszany, dania mięsne
Inne przepisy z Fiolka w kuchni
Dodaj komentarz