Pieczona pierś z kaczki z jabłkami i konfiturą z żurawiny .

Pieczona pierś z kaczki z jabłkami i konfiturą z żurawiny .

Pieczona pierś z kaczki z jabłkami i konfiturą z żurawiny .

Przepis na : obiad

Dzisiaj chciałam Was zaprosić na przepyszną pierś z kaczki pieczoną z jabłkami i wspaniałą Żórawiną z firmy Proeco Polska  którą mam przyjemność testować .  Kaczka jest krucha , mięciutka dobrze wypieczona , stopień wypieczenia zależy już od was , ja nie znoszę surowego mięsa , więc moja wygląda tak :) Zapraszam :)   Składniki : 4 piersi z kaczki 3 duże jabłka  1 słoiczek   żurawiny  z Proeco Polska  sól, pieprz do smaku 1/ 2 łyżeczki tymianku i majeranku 1 duża cebula ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sama słodycz i szczypta chili

Autor

Joasia kuchareczka

Ma na imię Joasia :) bardzo lubię piec i gotować dla gości i moich domowników , kolekcjonuję książki kulinarne . Lubie modyfikować zdobyte przepisy . Jestem początkującą blogerką :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, pierś, piersi, cebula, mięso, żurawina, kaczki, piersi z kaczki, polewa, drobiowe, mus, kapustą, czerwona kapusta, mięso duszone, jabłka pieczone, dania obiadowe, mięsa pieczone

Inne przepisy z Sama słodycz i szczypta chili

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.