Gęś duszona w warzywach

Gęś duszona w warzywach

Gęś duszona w warzywach

Nie wyobrażam sobie Święta Niepodległości bez podania na obiad gęsi. Ze względu na wysoki koszt i długość pieczenia czy duszenia gęsi nie przygotowuję tego mięsa często. Przepis na przygotowanie gęsi w ten właśnie sposób powstał spontanicznie. Miała to być gęś z powidłami śliwkowymi , taka jak w zeszłym roku, miał być dodany chleb razowy i imbir. Jednak w trakcie duszenia tak mi danie zasmakowało, że nie chciałam w nim już niczego więcej. Składniki:  4 gęsie udka 2 pietruszki 2 marchewki kawałek selera 2 cebul... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pobite gary Barbary

Autor

Pobitegarybarbary

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, kluski, przepisy na święta, udka , buraczki, rosół, dania mięsne, marchewka, ziemniaki, czerwona kapusta, chleb razowy, kapustą, chleb, obiad, imbir, mięso duszone, mięsa pieczone, bez pieczenia, mięso na obiad, warzywa na patelnie, pieczone udka, drugie danie, pieczone ziemniaki, ziemniaki na obiad

Inne przepisy z Pobite gary Barbary

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.