Kapuśniak z czerwoną soczewicą

Kapuśniak z czerwoną soczewicą

Kapuśniak z czerwoną soczewicą

Lato się kończy, upały minęły. Nadchodzi pora na dania bardziej treściwe. Najlepiej w tym przypadku sprawdzają się zupy. Kapuśniak zna każdy, zupę z czerwonej soczewicy… no może nie każdy. Ale kapuśniak z czerwoną soczewicą będzie dla wielu nowością.      Składniki: - ok. 4 l bulionu (drobiowy lub warzywny)- 2 ugotowane marchewki z bulionu- ziemniaki (ilość według gustu)- 400 g czerwonej soczewicy- ok. 600g białej kapusty- 2 cebule- młode części pora- sól morska- świeżo mielony pieprz- 1 łyżeczka papryki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu mojewypiekiinietylko

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.