SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY

SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY

SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY

Składniki: 1 mała główka czerwonej kapusty 1 cebula 1 jabłko (najlepiej reneta) sok z 1/2 cytryny sól, pieprz,  cukier, olej Sposób wykonania: Kapustę drobno poszatkować, sparzyć wrzątkiem i skropić sokiem z cytryny. Cebulę pokroić w drobną kostkę, dodać do kapusty. Obrane jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do kapusty i cebuli. Wymieszać. Doprawić sola, pieprzem, cukrem i polać olejem. Ponownie wymieszać. Surówka idealnie pasuje do dań z różnego rodzaju mięs. SMACZNEGO!!! ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Prosto i Smacznie z Anetą

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.