puch - 3415 przepisów (strona:181/228)

Serniczki z truskawkami 282

jajka, 200g masła, 180g cukru, cukier waniliowy, 220g mąki pszennej, łyżeczka proszku do pieczenia, 5 łyżek mleka.     Masło o temperaturze pokojowej utrzeć z cukrem na puch. Stale ubijając, dodawać po jednym jajku. Dodać cukier waniliowy oraz przesianą mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać mleko. Ciasto przelać do przygotowanej formy o wym. 32x42cm. Piec

Z miłości do słodkości
Ciasto "Leśne smaki" 138

temp. 160-170st. Ostudzić.     Krem: 250g masła lub margaryny,  100 g jagód,  200 g truskawek, 3/4 szklanki cukru.     Masło utrzeć na puch, dodać cukier, ucierać około 15 minut, aż masa będzie biała i puszysta. Truskawki umyć, odszypułkować, osączyć. Posypać 2 łyżkami cukru i rozgnieść widelcem. Osączyć na sicie z nadmiaru

Z miłości do słodkości
Porzeczkowa fantazja z serem 181

serka waniliowego z wiaderka, 125g masła, 125g cukru, 2 jajka, budyń śmietankowy, skórka z 1/2 cytryny, 100g mlecznej czekolady.      Masło utrzeć z cukrem na puch-ok. 7 minut. Dodać skórkę z cytryny oraz kolejno dodawać jajka. Dodać serek oraz sproszkowany budyń. Masę rozsmarować na musie. Resztę porzeczek posiekać pozostałym ciastem, tworząc kruszonkę. Posypać wierzch ciasta

Z miłości do słodkości
WIEPRZOWINA DUSZONA W POMIDORACH + KLUSKI ŚLĄSKIE – 5 zł 312

ziemniaki, obrane i pokrojone w mniejsze kawałki, w osolonej wodzie. 6. STUDZENIE ZIEMNIAKÓW (10 min): kiedy mamy już ugotowane ziemniaki, jeszcze ciepłe gnieciemy widelcem lub tłuczkiem na jednolity puch. Odstawiamy na chwilę do wystygnięcia, tak aby można było wyrabiać je rękoma. 7. WODA NA KLUSKI: warto wstawić już wodę na kluski w dość sporym garnku, lekko osoloną. Oczywiście

Nerds Kitchen
torcik i dziecięce zabawy 147

mąkę z proszkiem. Ciasto pieczemy 40 minut w ok. 180 stopniach. Ostygniete ciasto kroimy na trzy krążki. Gotujemy budyń na mleku i gdy ostygnie ucieramy margarynę na biały puch i dodajemy ostudzony budyń. Gotową masą przekładamy kolejne krążki ciasta. Dekorujemy według uznania. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
cygańska droga czyli walka z galaretką 181

proszku do pieczenia masa: 25 dag margaryny 3 jajka 0,5 szklanki cukru olejek cytrynowy 2 galaretki czerwone i 2 zielone Wykonanie: Margarynę z cukrem utrzeć na biały puch i dodawać najpierw jajka a potem resztę składników. Dobrze wymieszane ciasto przekładamy do formy i pieczemy. ubijamy białka na sztywno i dodajemy cukier i żółtka. Na koniec delikatnie dodajemy

ciastkarnia na kruchym spodzie
kolorowe oczy siostry anastazji 186

cukrem. W szklance mleka rozpuścić mąkę i dodać ją na gotujące się mleko. Gdy powstanie budyń pogotować chwile i zdjąć z pieca. Gdy ostygnie utrzeć margarynę na puch i dodać stopniowo budyń.  Rozpuścić galaretkę w pół litra wody i poczekać aż zacznie tężeć.  Na ciemne ciasto rozsmarowujemy połowę masy. Na wierzch układamy pokrojone kawałki rolady. Smarujemy

ciastkarnia na kruchym spodzie
Tort orzechowo- kawowy 229

Resztę mleka zagotowujemy z  cukrem i dodajemy rozpuszczone budynie. Mieszamy masę aż zgęstnieje. Gdy będzie gotowa to odstawiamy ją do przestudzenia. Ucieramy margarynę z cukrem na biały puch. Na koniec dodajemy stopniowo ostudzony budyń. Kawę rozpuszczamy z kilku łyżkach wody tak aby uzyskać bardzo intensywny napar. Gdy kawa będzie zimna można wlać ją do masy i dokładnie

ciastkarnia na kruchym spodzie
Snikers na imieninowe przyjęcie 191

Ostatni element czyli masę wykonujemy z budyniu ugotowane na mleku z dodatkiem cukru i cukru waniliowego. Można również dodać do mleka mąki pszennej. Następnie ucieramy margarynę na miały puch i dodajemy stopniowo ostudzony budyń. Ciasto przekładamy jak na zdjęciu: ciasto kruche, masa, cisto kokosowe, masa, ciasto orzechowe, masa i ciasto kruche. Polewa według uznania. Polecam roztopioną czekoladę. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
Torcik waniliowy 137

żółtka. Na koniec delikatnie dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Gotowe ciasto przelewamy do tortownicy i pieczemy 30 minut w 180 stopniach.  Margarynę ucieramy z cukrem na puch. Budyń gotujemy na mleku i dodajemy do niego mąkę ziemniaczaną. Ostudzony budyń dodajemy stopniowo do utartej margaryny i dalej miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Ostudzone ciasto dzielimy

ciastkarnia na kruchym spodzie
nadrabiamy zaległości czyli tort czekoladowo-ajerkoniakowy 147

nagrzanym piekarniku do 180 stopni. Mleko gotujemy. Gdy zawrze należy dodać mąki i mieszać do uzyskania konsystencji budyniu. Gotową masę chłodzimy. Ucieramy margarynę z cukrem  na biały puch. Dodajemy stopniowo ajerkoniak z  ostudzonym budyniem. Gotową masę przekładamy biszkopt i dekorujemy według uznania.  Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
czekoladowo- migdałowy but 181

cukrem zacznie się gotować dodajemy  rozpuszczoną mąkę i mieszamy do uzyskania gęstej jednolitej masy. Następnie masę studzimy i w tym samym czasie ucieramy margarynę na biały puch. Pod koniec ucierania stopniowo dodajemy ostudzoną masę i posiekane migdały. Upieczony biszkopt dzielimy na 3 krążki i smarujemy je masą. Gotowy tort dekorujemy według uznania. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
babeczki miodowo- ajerkoniakowe. 166

rozpuścić mąkę a pozostałą część mleka zagotować. Gdy mleko zawrze dodać rozpuszczoną mąkę i mieszać do uzyskania konsystencji budyniu.Gotową masę ostudzić. W tym czasie utrzeć margarynę na puch i dodawać stopniowo ostudzony budyń. Na koniec dodać ajerkoniak.  Babeczki wypełniamy karmelem, na wierzch układamy masę i dekorujemy czekoladową polewą. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
świąteczny keks 142

Składniki:2 szklanki mąki4 jajkaszklanka bakaliipół szklanki orzechów drobno posiekanychszklanka cukru150 g margarynyaromat rumowy lub kieliszek rumułyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie:  białka ucierany z cukrem na biały puch. Dodajemy rozpuszczoną margarynę i mąkę z proszkiem do pieczenia. Do gotowej masy dodajemy bakalie i posiekany orzechy. Możemy wcześniej zamoczyć bakalie w rumie ale należy następnie oprószyć je mąką

ciastkarnia na kruchym spodzie
szarlotka z kokosem po mojemu:) 163

nazwać:) Składniki: 20 dag mąki20 dag cukru12,5 dag masła4 jajkałyżeczka proszku do pieczenia2 łyżki kakao2 duże opakowania kokosu4 jabłka2 galaretki Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem na puch i dodać żółtka. Na koniec wmieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Ubić białka na sztywno i delikatnie wmieszać w ciasto, dzięki temu będzie bardziej puszyste. Podzielić ciasto na dwie części

ciastkarnia na kruchym spodzie

Proponowane wyszukiwania