budyń. Resztę mleka zagotować. Na gotujące się mleko powoli wlewać rozpuszczony budyń. Gotować, aż zgęstnieje. Przykryć folią spożywczą i odstawić do wystygnięcia.Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch. Stale ucierając dodawać po łyżce zimnego budyniu. Na koniec dodać sok z limonki oraz zmielone orzechy. Roladę rozwinąć, rozsmarować krem, zwijać ponownie w roladę, jednak już bez ściereczki:)) odstawić
Z miłości do słodkościszklanki cukru, 130g mąki pszennej, 2 limonki, szczypta soli, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej. Wykonanie Masło utrzeć na puch, stopniowo dodawać cukier. Kolejno, jedno po drugim dodawać jajka. Limonki sparzyć, z obu zetrzeć skórkę, dodać do masy. Z 1,5 limonki wycisnąć sok, dodać do ciasta. Mąkę
Z miłości do słodkościparze przez około 15 minut. Zdjąć z ognia, dodać sok z cytryny, postawić ponownie na parze, miksować jeszcze 2 minuty. Następnie masę przestudzić. Miękkie masło utrzeć na puch, powoli dodawać masę jajeczną.Krem rozsmarować na cieście, a na około wycisnąć rozetki przy pomocy szprycy.Wierzch: 6 połówek brzoskwiń z puszki, słoik wypestkowanych wiśni, 2 galaretki cytrynowe
Z miłości do słodkościbudynie, resztę mleka zagotować wraz z nasionami z laski wanilii. Na gotujące się mleko wlać rozrobione budynie. Gotować ok. 1 min, aż masa zgęstnieje, ostudzić.Masło utrzeć na puch, pod koniec dodając cukier puder. Ucierać, aż masa stanie się biała i puszysta, ok. 10min.Następnie, stale ucierając, dodawać po łyżce zimnego budyniu.Krem przełożyć do szprycy z długą końcówką
Z miłości do słodkościnasączyć pierwszy blat ciasta. Posmarować połową dżemu. Krem: 200 g masła, 500g sera z wiaderka, 5 łyżek cukru pudru. Miękkie masło utrzeć na puch, dodawać stopniowo ser oraz cukier puder. Utrzeć na gładką masę. Krem rozsmarować na cieście. Przykryć drugim blatem.Naponczować i posmarować resztą dżemu.Wierzch: 500ml śmietanki 30%, 2 łyżki
Z miłości do słodkościSuflet lekki jak piorko, niczym puch. Jest jak delikatny powiew wiatru. I choc jesienny wiatr do delikatnych nie nalezy, ja dzis gotuje na przekor pogodzie. Zamknelam szczelnie okna wiec niestraszne mi ani wiatry, ani dzisiejszy chlod. Dzis w moim domu jest przyjemnie i cieplo, a moje danie lekkie jak chmurka. Gdy robilam swoj pierwszy suflet w zyciu byla
Przysmaki Karolkimoja Ksiezniczka nie chwalila tak swojego posilku. Po tych wszystkich zachwytach nie moglam wiec sobie odmowic przyjemnosci podzielenia sie z Wami przepisem na te marchewkowe cuda.Sa lekkie jak puch, o niecodziennym smaku, a do tego w ladnym kolorze. Cudnie kontrastuja z dziesiejsza aura, bo za oknem szaruga, platki sniegu przeplataja sie z deszczem. Nie lubie takiej zimy.Ale dosc
Przysmaki Karolkipolowy swoich pomysłów jeszcze nie przetestowałam. Udało mi się jednak zrobić coś co zasmakowało całej naszej trojce. Danie dość szybkie, proste w przygotowaniu, a do tego lekkie jak puch. Doskonale na przekąskę lub jako przystawka. Porcja jest dość mala wiec proponuje zrobić z podwójnych składników. Kremowy placek z cukinia składniki: 2 cukinie - około 400g 3 jajka 1 jogurt
Przysmaki Karolkimarchewki. To właśnie z niej stworzyłam małe i cieple danie, które swą optymistyczną barwą bez trudu poprawia humor. Mieszczącą się w malej foremce marchewkowa pianka, była lekka jak puch, a co najważniejsze smaczna. Flan z marchewkiskładniki: 400 g marchewki 2 jajka 100 g serka mascarpone 1 łyżka mielonych migdałów 1/4 łyżeczki kurkumy sól, pieprz masło do posmarowania foremek
Przysmaki KarolkiPtasie mleczko znamy wszyscy, nie trzeba zapraszać :) ani zachęcać do zjedzenia. Lekkie jak puch, rozpływające się w ustach...po prostu niebo w ... Składniki:Masa jasna:250 ml mleka skondensowanego niesłodzonego2 łyzki cukru pudru5 łyzeczek żelatynystarta na grubych oczkach czekolada.Masa ciemna:250 ml mleka skondensowanego niesłodzonego5 łyzki cukru pudru5 łyzeczek żelatyny2 łyżki kakao Wykonanie. Masa ciemna:Rozpuszczamy żelatynę
Smaki Edytymleka zagotować , pozostałe mleko wymieszać z pozostałymi składnikami.Wlać do garnka z gotującym się mlekiem i gotować razem do zgęstnienia masy.Wystudzić ,Masło utrzeć na puch , dodawać po łyżce wystudzony budyń.Śmietana 30% ubita na sztywno z cukrem waniliowym.Gorzka czekolada.Ułożenie poszczególnych warstw :biszkoptmasa cappucinobezabita śmietanautarta czekolada.Smacznego :)\ Polecam
Malinowa Kawiarenkasłoika dobrej konfitury malinowej świeże maliny do dekoracji listki mięty ( melisy ) do dekoracji 2-3 łyżki masła Nastawić piekarnik na 200 * C . Jajka miksować z cukrem na puch ( tak ok. 10 minut) . Dodać mąkę i proszek do pieczenia . Blaszkę do pieczenia wielkości ok. 20 x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wylać na niego ciasto. Wstawić
Buniabaje w kuchnipięknym fiołkowym kolorze . Czas : 10 minut 1 serek homogenizowany light naturalny 1 szklanka gęstego jogurtu naturalnego 20 dag borówki amerykańskiej cukier do smaku Zmiksować w malakserze na ,, puch ,, serek , jogurt , połowę borówki i cukier do smaku . Wymieszać z resztą borówek. Nałożyć do pucharków i wstawić do lodówki by się schłodził . Jeśli chcemy mieć koktajl zamiast deseru proponuję dodać
Buniabaje w kuchniśmietanką, podgrzewać w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej do całkowitego rozpuszczenia się cukierków- powstałą masę pozostawić do wystygnięcia- składniki na ciasto powinny mieć temperaturę pokojową- margarynę utrzeć na puch, dodać ostudzoną masę krówkową, zmiksować razem- do ciasta dodać żółtka, zmiksować, następnie wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wszystko zmiksować do połączenia się składników i uzyskania gładkiej konsystencji
Smakołyki BerenikipudruBiałka ubijamy na sztywną pianę, dodając pod koniec 1/3 z podanej ilości cukru.Mąkę przesiewamy z proszkiem i mieszamy z wiórkami kokosowymi.Masło ucieramy z pozostałym cukrem na puch. Dodajemy do niego porcjami sypką mieszankę, miksując. W ostateczności musi powstać sypka, grudkowa masa na kształt "piasku". Do masy delikatnie dodajemy pianę z białek i dokładnie łączymy.Powstanie bardzo
W kuchni Karmel-itki