puch - 3415 przepisów (strona:192/228)

Pieczona pierś z gęsi 84

długo ją piekliśmy zachowując odpowiednie temperatury i czas, więc efekt był zachwycający. A ja się zastanawiam, jak to możliwe, że gęś kojarzę jedynie ze skubania pierza i poduszek z puchu gęsiego, a nie z wyrazistego smaku. Dobrze, że zrobiliśmy pieczoną pierś z gęsi i odkryłam gęsinę, lepiej późno niż wcale. Składniki na pieczoną pierś z gęsi 1 pierś z gęsi

niecodziennikpary
Tartiflette - zapiekanka alpejskich górali 165

zimy niemiłosiernie się wloką. Niektórzy mówią, że w tym roku już do nas nie zawita (na pewno nie dalej, niż poza górską krainę), jednak wciąż mam nadzieję na odrobinę puchu i białej łagodności :) Tymczasem w kuchni, niezależnie od niezimowej aury, zimowo na talerzach. Z ceramicznego naczynia do zapiekania wystaje złoty kopiec Tartiflette, parujący, aromatyczny, jeszcze cicho bulgoczący, bo właśnie wyjechał

Kuchnia w Słońcu Skąpana
TOP 5 świątecznych przepisów na fit słodkości 79

kanapek... Słoiczek takiego kremu może również zostać prezentem! MIEJSCE I CIASTO KAWOWE Z GRUSZKAMI I POLEWĄ KOKOSOWĄ Moje ulubione! Wilgotne, słodkie, z delikatną kakaowo-kawową nutą, schowane pod kokosowym puchem... Filmik z przygotowania w studio Kitchen Casting (super przygoda!) możecie zobaczyć tutaj.  ************************************* Śledź mój profil na  Face booku   i   Instagramie

Kuchnia Ellie
Gorąca biała czekolada do picia 116

Klasycznie pyszna i klasycznie kojarząca się z białym puchem za oknem :) Rozgrzewać się zimą można na wiele pysznych sposobów, ale biała czekolada jest zawsze najsłodszym na to sposobem :) Składniki: 100g białej czekolady (1 tabliczka) szklanka mleka  + do podania pianki oraz cynamon do posypania Przygotowanie: Przygotowanie tego pysznego napoju jest banalnie proste. Należy mleko przelać do rondelka i w momencie

ChilliJemy
Deser lodowa Piña colada, czyli ananasowy mus z lodami w puchu z kokosa 146

Deser zainspirowany koktajlem prosto z Karaibów to moja propozycja na andrzejkową imprezę Niesamowite połączenie lodów, musu ananasa i puchu kokosa z odrobiną alkoholu % *Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie Do misy blendera wlej biały rum, dodaj ananasa, 2 łyżki sproszkowanego mleka kokosowego i 4 kostki lodu. Zblenduj wszystko na gładka masę. Wlej

Eat me! Fit me!
Grzaniec bezalkoholowy 147

oknem od kilku chwil powiększa się biały dywan ze śnieżnego puchu. Na stole tli się świeczka, której delikatny blask na pewno nie obudzi dzieci. Na stole w kuchni zostały placki z dzisiejszej kolacji z małą M. Uwielbia je. I sterta zmywania, która tym razem poczeka do jutra. W końcu, po ponad pół roku, mam wolny wieczór... godzinkę, może dwie

My simple kitchen
Pasta z jajek i awokado 125

Dziś na dworze prawdziwa zima. Świat za oknem pokrył się białym puchem i na taką zimę czekaliśmy już chyba wszyscy.  Na zimowe śniadanko polecam bardzo energetyczną pastę z awokado. 3 jajka ugotowane na twardo 1 awokado   1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku sól i pieprz do smaku  Awokado przeciąć na 2 połówki,wyjąć pestkę

Kolorowa kuchnia Elki
Migdałowe księżyce 119

Przepyszne, kruche ciasteczka są świetnym deserem do kawy czy herbaty. Obtoczone w cukrze pudrze, wyglądają jakby były obsypane śnieżnym puchem. 250 g mąki pszennej 100 g mielonych migdałów 250 g masła 60 g cukru pudru łyżeczka ekstraktu waniliowego cukier puder do obtoczenia Składniki na ciasteczka posiekać i zagnieść gładkie i elastyczne ciasto. Schłodzić przez godzinę w lodówce. Ciasto lekko podsypać

Smakołyki Asi
Babka kawowo-pomarańczowa 192

pudru + odrobina gorącej wody 1. Mąkę mieszamy z solą i proszkiem do pieczenia. Masło/margarynę w temperaturze pokojowej miksujemy wraz z cukrem i cukrem waniliowym do powstania puszystego puchu. Nadal miksując dodajemy jajka. Następnie dodajemy w dwóch partiach na zmianę mąkę z proszkiem i solą oraz mleko.  2. Ciasto dzielimy na dwie równe części. Do jednej dodajemy kawę

Szefowa kuchni
ŚWIĄTECZNE BABECZKI Z GRZAŃCEM 105

zazwyczaj jest to samo... czyli barszcz czerwony, pierogi, karp czy susz. W 2 dzień świąt można jednak eksperymentować bardziej... Mi okres zimowo-świąteczny kojarzy się z górami zasypanymi białym puchem. To też czas kiedy siadamy po wędrówce po górach w restauracji i zamawiamy rozgrzewającego grzańca. Święta to czas kiedy na stole każdy znajdzie coś dla siebie, a każda potrawa jest

Kuchnia w oparach
Babka czekoladowo-kokosowa 178

tabliczka mlecznej czekolady 1. Mąkę mieszamy z solą i proszkiem do pieczenia. Masło/margarynę w temperaturze pokojowej miksujemy wraz z cukrem i cukrem waniliowym do powstania puszystego puchu. Nadal miksując dodajemy jajka. Następnie dodajemy w dwóch partiach na zmianę mąkę z proszkiem i solą oraz mleko.  2. Ciasto dzielimy na dwie części w proporcjach około

Szefowa kuchni
Ciasto czekoladowe z gruszkami 111

łyżeczka proszku do pieczenia 3 gruszki  Bita śmietana: 250ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru posypka do dekoracji 1. Miękkie masło miksujemy z cukrem do powstania gładkiego puchu. Nie przerywając miksowania dodajemy po 1 jajku. Mąkę mieszamy z kakao i proszkiem do pieczenia. Dodajemy do masy. Miksujemy tylko do połączenia składników.  2. Ciasto wylewamy na tortownicę  22cm

Szefowa kuchni
Karkówka parzona 200

bieżącą wodą nacieramy peklosolą i pieprzem. Peklujemy 10-14 dni w zależności od wielkości.Najlepiej peklować w próżni. Po tym czasie karkówkę pakujemy w szynkowar lub praskę, a puchę wkładamy do worka próżniowego i odsysamy powietrze. Całość topimy w wodzie i przystępujemy do parzenia cyrkulatorem . Temperatura 65 st.czas 7 godzin SMACZNEGO

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
KOKTAJL BANANOWY Z MASŁEM ORZECHOWYM I LODAMI 172

ujemnych temperatur, szarości i mroku za oknem o godzinie 16. Nie jeżdżę na desce ani na nartach, nie uprawiam sportów zimowych i dlatego też nigdy nie wypatruję hałd białego puchu za oknem. O nie nie! Ja czuję, że żyję, kiedy za oknem od bladego świtu praży słonce, ptaki śpiewają, a ja mogę wsiąść na rower i jechać daleko przed siebie

Ostra na Słodko