długo ją piekliśmy zachowując odpowiednie temperatury i czas, więc efekt był zachwycający. A ja się zastanawiam, jak to możliwe, że gęś kojarzę jedynie ze skubania pierza i poduszek z puchu gęsiego, a nie z wyrazistego smaku. Dobrze, że zrobiliśmy pieczoną pierś z gęsi i odkryłam gęsinę, lepiej późno niż wcale. Składniki na pieczoną pierś z gęsi 1 pierś z gęsi
niecodziennikparyzimy niemiłosiernie się wloką. Niektórzy mówią, że w tym roku już do nas nie zawita (na pewno nie dalej, niż poza górską krainę), jednak wciąż mam nadzieję na odrobinę puchu i białej łagodności :) Tymczasem w kuchni, niezależnie od niezimowej aury, zimowo na talerzach. Z ceramicznego naczynia do zapiekania wystaje złoty kopiec Tartiflette, parujący, aromatyczny, jeszcze cicho bulgoczący, bo właśnie wyjechał
Kuchnia w Słońcu Skąpanakanapek... Słoiczek takiego kremu może również zostać prezentem! MIEJSCE I CIASTO KAWOWE Z GRUSZKAMI I POLEWĄ KOKOSOWĄ Moje ulubione! Wilgotne, słodkie, z delikatną kakaowo-kawową nutą, schowane pod kokosowym puchem... Filmik z przygotowania w studio Kitchen Casting (super przygoda!) możecie zobaczyć tutaj. ************************************* Śledź mój profil na Face booku i Instagramie
Kuchnia EllieKlasycznie pyszna i klasycznie kojarząca się z białym puchem za oknem :) Rozgrzewać się zimą można na wiele pysznych sposobów, ale biała czekolada jest zawsze najsłodszym na to sposobem :) Składniki: 100g białej czekolady (1 tabliczka) szklanka mleka + do podania pianki oraz cynamon do posypania Przygotowanie: Przygotowanie tego pysznego napoju jest banalnie proste. Należy mleko przelać do rondelka i w momencie
ChilliJemyDeser zainspirowany koktajlem prosto z Karaibów to moja propozycja na andrzejkową imprezę Niesamowite połączenie lodów, musu ananasa i puchu kokosa z odrobiną alkoholu % *Nie zapomnijcie śledzić mnie na Instagramie i oznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie Do misy blendera wlej biały rum, dodaj ananasa, 2 łyżki sproszkowanego mleka kokosowego i 4 kostki lodu. Zblenduj wszystko na gładka masę. Wlej
Eat me! Fit me!oknem od kilku chwil powiększa się biały dywan ze śnieżnego puchu. Na stole tli się świeczka, której delikatny blask na pewno nie obudzi dzieci. Na stole w kuchni zostały placki z dzisiejszej kolacji z małą M. Uwielbia je. I sterta zmywania, która tym razem poczeka do jutra. W końcu, po ponad pół roku, mam wolny wieczór... godzinkę, może dwie
My simple kitchenDziś na dworze prawdziwa zima. Świat za oknem pokrył się białym puchem i na taką zimę czekaliśmy już chyba wszyscy. Na zimowe śniadanko polecam bardzo energetyczną pastę z awokado. 3 jajka ugotowane na twardo 1 awokado 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku sól i pieprz do smaku Awokado przeciąć na 2 połówki,wyjąć pestkę
Kolorowa kuchnia ElkiPrzepyszne, kruche ciasteczka są świetnym deserem do kawy czy herbaty. Obtoczone w cukrze pudrze, wyglądają jakby były obsypane śnieżnym puchem. 250 g mąki pszennej 100 g mielonych migdałów 250 g masła 60 g cukru pudru łyżeczka ekstraktu waniliowego cukier puder do obtoczenia Składniki na ciasteczka posiekać i zagnieść gładkie i elastyczne ciasto. Schłodzić przez godzinę w lodówce. Ciasto lekko podsypać
Smakołyki Asipudru + odrobina gorącej wody 1. Mąkę mieszamy z solą i proszkiem do pieczenia. Masło/margarynę w temperaturze pokojowej miksujemy wraz z cukrem i cukrem waniliowym do powstania puszystego puchu. Nadal miksując dodajemy jajka. Następnie dodajemy w dwóch partiach na zmianę mąkę z proszkiem i solą oraz mleko. 2. Ciasto dzielimy na dwie równe części. Do jednej dodajemy kawę
Szefowa kuchnizazwyczaj jest to samo... czyli barszcz czerwony, pierogi, karp czy susz. W 2 dzień świąt można jednak eksperymentować bardziej... Mi okres zimowo-świąteczny kojarzy się z górami zasypanymi białym puchem. To też czas kiedy siadamy po wędrówce po górach w restauracji i zamawiamy rozgrzewającego grzańca. Święta to czas kiedy na stole każdy znajdzie coś dla siebie, a każda potrawa jest
Kuchnia w oparachtabliczka mlecznej czekolady 1. Mąkę mieszamy z solą i proszkiem do pieczenia. Masło/margarynę w temperaturze pokojowej miksujemy wraz z cukrem i cukrem waniliowym do powstania puszystego puchu. Nadal miksując dodajemy jajka. Następnie dodajemy w dwóch partiach na zmianę mąkę z proszkiem i solą oraz mleko. 2. Ciasto dzielimy na dwie części w proporcjach około
Szefowa kuchniłyżeczka proszku do pieczenia 3 gruszki Bita śmietana: 250ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru posypka do dekoracji 1. Miękkie masło miksujemy z cukrem do powstania gładkiego puchu. Nie przerywając miksowania dodajemy po 1 jajku. Mąkę mieszamy z kakao i proszkiem do pieczenia. Dodajemy do masy. Miksujemy tylko do połączenia składników. 2. Ciasto wylewamy na tortownicę 22cm
Szefowa kuchnibieżącą wodą nacieramy peklosolą i pieprzem. Peklujemy 10-14 dni w zależności od wielkości.Najlepiej peklować w próżni. Po tym czasie karkówkę pakujemy w szynkowar lub praskę, a puchę wkładamy do worka próżniowego i odsysamy powietrze. Całość topimy w wodzie i przystępujemy do parzenia cyrkulatorem . Temperatura 65 st.czas 7 godzin SMACZNEGO
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.ujemnych temperatur, szarości i mroku za oknem o godzinie 16. Nie jeżdżę na desce ani na nartach, nie uprawiam sportów zimowych i dlatego też nigdy nie wypatruję hałd białego puchu za oknem. O nie nie! Ja czuję, że żyję, kiedy za oknem od bladego świtu praży słonce, ptaki śpiewają, a ja mogę wsiąść na rower i jechać daleko przed siebie
Ostra na Słodko