puch - 3415 przepisów (strona:185/228)

Truskawkowy crusher 114

Składniki:1 szklanka truskawek6 kostek lodu3 liski mięty (świeżej lub zamrożonej)1 łyżeczka cukru (opcjonalnie)Przepis:Lód przekładamy do melaksera i kruszymy na drobny puch. Następnie dodajemy umyte i oczyszczone truskawki oraz liście mięty (plus ewentualnie cukier). Ponownie uruchamiamy melakser i całość miksujemy jeszcze przez chwilę. "Crusher" wspaniale orzeźwia i zachwyca prostotą

Emcia Pichci
Wiśniowy przekładaniec 2127

masło wyjąć z lodówki, by przyjęło temperaturę pokojową- masę grysikową zacząć wykonywać wtedy, gdy ugotowany grysik ostygnie i będzie miał zbliżoną temperaturę do ocieplonego masła- masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce grysiku, za każdym razem krótko miksując do połączenia się składników- gotową masę schłodzićMASA WIŚNIOWA- wiśnie przełożyć do rondelka, dodać sok z cytryny i cukier, wiśnie gotować

Smakołyki Bereniki
Pani Walewska 242

alkohol oraz aromat.  Pozostałe mleko połączyć z żółtkami i mąką. Masę dodać do gotującego się mleka. Gotować na małym ogniu, aż krem zgęstnieje. Ostudzić. Masło utrzeć na puch, stopniowo dodawać budyń. Ucierać do momentu powstania gładkiego kremu. Placki przełożyć masą kremową. Schłodzić przez  2-3 godziny w lodówce

Mania Gotowania
Cupcakes potrójnie kokosowe ala pinacolada na Halloween 174

dopełniamy papilotkę ciastem, tak aby przykryło budyń. Pieczemy 20-25  minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Gotowe babeczki studzimy. W międzyczasie przygotowujemy krem. Masło ubijamy na puch, następnie dodajemy cukier i dalej miksujemy do powstanie gładkiej masy. Dodajemy po łyżce serka mascarpone, cały czas miksując. Na końcu dodajemy wiórki, aromat oraz barwnik. Wszystko dokładnie miksujemy. Ostudzone babeczki

Mania Gotowania
Czarno-białe ciasto czekoladowe z kremem z Nutelli 168

temperaturze 180ºC przez około 25 minut. Następnie dobrze studzimy ciasto. Dokładnie tak samo postępujemy z częścią z białej czekolady. Przygotowujemy krem. Masło ucieramy z cukrem pudrem na puch, następnie dodajemy po łyżce Nutelli, cały czas miksując. Dodajemy serek mascarpone i miksujemy na gładki krem. Ciemny blat przekładamy warstwą kremu. Przykrywamy jasnym blatem. Wierzch i boki również smarujemy kremem

Mania Gotowania
Prince Polo 591

oczkach. Mieszamy delikatnie. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto i wyrównujemy wierzch. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Po wyjęciu z piekarnika, studzimy.Masa:Masło ucieramy mikserem na puch. Cały czas miksując dodajemy co jakiś czas porcję budyniu (ok. 2 łyżek). Masę miksujemy, aż będzie gładka. Czekolady i batony ścieramy na tarce o drobnych oczkach i dodajemy

Czerwona Porzeczka
Czekoladowe ciasto z polskimi brzoskwiniami 150

cukier puder) cukier waniliowy 2 łyżki mleka esencja waniliowa 5 łyżek kakao   brzoskwinie około 10 -13 sztuk       Wykonanie:   Margarynę ucieramy z cukrem na puch, około 10 minut, dodajemy 1 jajko i 3 łyżki mąki, ucieramy, następnie znów jajko i mąkę, i tak ciągle do skończenia się składników. Pod sam koniec dodajemy kakao

SMYKWKUCHNI
Orzechowiec z kremem czekoladowym 420

miękkiego masła o temp. pokojowej - 120 g kremu czekoladowego typu Nutella - łyżka mleka w proszku - garść suszonych żurawin (namoczonych w alkoholu) Wykonanie: Masło ucieramy na puch około 5- 6 minut, dodajemy po łyżce kremu czekoladowego, ciągle ucieramy co najmniej 10 minut, dodajemy mleko w proszku. Ucieramy. Na sam koniec dodajemy żurawinę, mieszamy łyżką wykładamy na dolny blat. Krem

SMYKWKUCHNI
Caffe Latte - ciasto 392

biszkopt jak i biszkopty.  3. Krem czekoladowy: - 150 g masła (o temp. pokojowej) - 2 łyżki cukru - 120 g serka mascarpone - 50 g masła czekoladowego Masło ucieramy na puch, dodajemy masło czekoladowe, cukier i na koniec serek mascarpone o temp. pokojowej. Wykładamy na dolny, wcześniej nasączony biszkopt. Przykrywamy biszkoptami, które po ułożeniu nasączamy ponczem. 4. Krem z mlekiem

SMYKWKUCHNI
RED VELVET CAKE 372

PROSZKU NA DWIE WARSTWY: - kostka margaryny - 300g mleka w proszku - 100 g cukru pudru - 2 łyżki mleka 3,2% WYKONANIE: - w misce ucieramy -10 minut- margarynę na tzw. puch (margaryną ma być puszysta i kremowa) - dodajemy po łyżce cukru, po łyżce mleka w proszku na zmianę, aż do wyczerpania składników - dodajemy mleko, ucieramy jeszcze około 3 minuty - krem

SMYKWKUCHNI
Tarta dyniowa z karmelem miodowym 144

cukier, przyprawy dodaj startą dynię, sok z cytryny - wszystko wymieszaj bardzo dokładnie, podsmażaj około 5 minut - garnek zdejmij z ognia, za pomocą blendera zmiksuj masę na gładki puch - w osobnej misce oddziel białka od żółtek - żółtka dodaj do przestudzonej masy dyniowej, dokładnie wymieszaj - następnie dodaj mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszane z proszkiem do pieczenia, wymieszaj wszystko za pomocą

SMYKWKUCHNI
Barszcz z buraków i botwinki z ziemniakami! (jak u babci ;-D ) 231

garnku zagotuj wywar, dodaj pokrojone warzywa, gotuj na malutkim ogniu 55 minut. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj posiekaną botwinkę, gotuj 5 minut.  Ziemniaki ugotuj i wymieszaj na puch. Boczek pokrojony w kostkę podsmaż na patelni. Na środku talerza nałóż 2-3 łyżki ziemniaków, wlej barszcz z buraków. Posyp skwarkami z boczku! Smacznego

SMYKWKUCHNI
Kostka cappuccino 298

aromatem kawy. Jeśli kogoś przekonałam do tych smaków, to zapraszam. Składniki :Biszkopt :* 3 jajka* szklanka mąki pszennej* łyżeczka proszku do pieczenia* 3/4 szklanki cukruPrzygotowanie :Jajka ubić na puch dodając cukier, wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Całość wymieszać, przelać do prostokątnej foremki i piec 30 minut na złoty kolor w 180 stopniach. Wystudzony biszkopt przekroić na pół

Magiczne Życie Marty
Ciasto Shrek 330

efektowne i idealne na upały za sprawą orzeźwiającej galaretki agrestowej. Składniki :Biszkopt :* 3 jajka* szklanka mąki pszennej* łyżeczka proszku do pieczenia* 3/4 szklanki cukruPrzygotowanie :Jajka ubić na puch dodając cukier, wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Całość wymieszać, przelać do prostokątnej foremki i piec 30 minut na złoty kolor w 180 stopniach.Masa budyniowa :* 900ml soku przecierowego zielonego

Magiczne Życie Marty