puch - 3415 przepisów (strona:177/228)

SERNIK SIOSTRY ANIELI 222

blaszce. PRZYGOTOWANIE MASY SEROWEJ  1. Zmielić ser. 2. Białka oddzielić od żółtek. 3. Ubić białka. 4. Żółtka utrzeć z cukrem i margaryną na puch. 5. Dodać do sera ; - utarte żółtka - budynie - cukier waniliowy 6. Wszystko dobrze wymieszać mikserem. 7 . Dodać białka i delikatnie wymieszać dużą łyżką. 8. Ser wylać

Sama słodycz i szczypta chili
Śmietanowo - galaretkowiec 443

jajek 1 szklanka mąki 1 szklanka cukru 1 łyżka wody 2 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao WYKONANIE : _____________________ Jajka ubić z cukrem na puch, dodać mąkę , proszek , wodę , olej i kakao , wszystko delikatnie wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia wylać ciasto , piec w temp. 190 stopni . Po upieczeniu ciasto przeciąć na pół . MASA

Sama słodycz i szczypta chili
Sernik na murzynku 271

ciasto kakaowe;4 jajka1 szkl mąki tortowej2 łyżki kakao1 łyżeczka proszku do pieczenia1/2 kostki miękkiej margaryny Kasi 1/2 szkl cukru.1 cukier wanilinowy Dr OetkeraWykonanie ciasta :Margarynę utrzeć na puch z cukrem i cukrem wanilinowym , dodać żółtka i wymieszać.Mąkę z proszkiem i kakao ,   dodawać stopniowo i mieszać mikserem . Białka ubić ze szczyptą soli  , dodawać stopniowo

Sama słodycz i szczypta chili
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI (beza i kruszonka) - ciasto tradycyjne i bezglutenowe. 143

termoobieg) przez 20 minut.2 część to kruszonka. Czeka w lodówce podczas robienia masy serowej.2. WYKONANIE MASY SEROWEJ:- Masło ucieramy z większością cukru i cukrem waniliowym, do białości, na puch, tak aby pozbyć się grudek cukru.- Powoli dodajemy ser, łyżką, cały czas miksując, ale nie napowietrzając.- dodajemy proszek budyniowy i dokładnie miksujemy, aby nie powstały grudki,- osobno ubijamy całe

Wypisz Wymaluj
MAKOWIEC - najlepszy z najlepszych (tradycyjny i owsiany - bezglutenowy) 207

Tęsknota za świętami osiągnęła najwyższy poziom! Czas wytoczyć ciężki kaliber. Tajna broń pt. "Najlepszy Makowiec" w pełnej gotowości. I nagle wiesz, że "figa z makiem" to

Wypisz Wymaluj
PASCHA - bakaliowy sernik na zimno. 133

Masło ucieramy do białości z cukrem pudrem, dodając powoli ser, serek mascarpone i miąższ wanilii. Na koniec, gdy składniki się połączą dodajemy utarte żółtka i ubitą na puch śmietanę. Dokładnie miksujemy.4. Gdy mamy gładką masę wrzucamy bakalie cały czas miksując i przestudzoną żelatynę. Jeszcze chwilę miksujemy po czym przekładamy do natłuszczonej i obsypanej miski.5. Najlepiej schładzać w lodówce

Wypisz Wymaluj
TORT "Czekoladowa Pinacolada" (kokos, ananas, mus czekoladowy, krem amaretto). 301

budyniach -Gotujemy 2 torebki budyniu (te na 500 ml) w 3/4 szklanki mleka z dwoma łyżkami cukru. Studzimy. Gdy wystygnie dodajemy łyżkami do pozostawionego wcześniej masła utartego na puch z cukrem pudem. Dodajemy odrobinę amaretto i mleko w proszku - dzięki temu nabiera aksamitności i charakterystycznego smaku.Obie masy schładzamy w lodówce.Wykończenie:Blat kokosowy dolny nasączyłyśmy likierem wiśniowym. Położyłyśmy

Wypisz Wymaluj
TORCIK KAWOWO-MIGDAŁOWY Z NUTKĄ MARCEPANU (Bezglutenowy) 145

masło z cukrem pudrem do białości.2. Żółtka ucieramy z cukrem na parze. Dodajemy odrobinę amaretto. Czekamy aż się zetną i nabiorą kremowej konsystencji. Studzimy.3. Łączymy powoli "maślany puch" z żółtkami - dodajemy je po łyżce, cały czas miksując na wolnych obrotach. Jeszcze chwilę miksujemy.4. Dodajemy opakowanie serka Mascarpone5. Zawartość dzielimy na dwie części (do masy kawowej zostawiamy więcej

Wypisz Wymaluj
CHLEBEK BANANOWY W SŁOIKU PIECZONY (Bezglutenowy) 132

czym wysypiemy słoiczki.- najlepiej smakuje z dżemem ŁOWICZ - TRUSKAWKA Z CZARNYM BZEM.WYKONANIE:1.  Żółtka ucieramy na parze z cukrem waniliowym i cukrem trzcinowym. Gdy utarte do białości (na puch) wystygną, dodajemy masło.2. Osobno rozdrabniamy umyte i pozbawione końcówek banany. Blendujemy je z odrobiną cukru trzcinowego, cynamonem, serkiem mascarpone i mlekiem w proszku.3. Łączymy obie masy, wlewając rzadsze

Wypisz Wymaluj
BANANOWIEC Z KAROBEM I ZIARENKAMI PIECZONY W SŁOIKACH (Bezglutenowy) 196

których łatwo będzie nalewać do słoiczków.- masło do posmarowania "foremek".WYKONANIE:1. Żółtka ucieramy na parze z cukrem waniliowym i cukrem trzcinowym. Gdy utarte do białości (na puch) wystygną, dodajemy masło.2. Osobno rozdrabniamy umyte i pozbawione końcówek banany. Blendujemy je z odrobiną cukru trzcinowego, serkiem mascarpone i mlekiem w proszku.3. Łączymy obie masy, wlewając rzadsze do gęstszego

Wypisz Wymaluj
RÓŻANY BANANOWIEC BEZGLUTENOWY Z JAGODAMI GOI - PIECZONY W SŁOIKU. 173

cukrem waniliowym i cukrem trzcinowym - dzięki temu nasz chlebek będzie potrzebował mniej mąki, bo tak utarte żółtka są gęste + otrzymujemy karmelowy posmak. Gdy utarte do białości (na puch) wystygną, dodajemy masło i ucieramy masę z dziką różą (wcześniej utartą z odrobiną cukru).2. Osobno rozdrabniamy umyte i pozbawione końcówek banany. Blendujemy je z odrobiną cukru trzcinowego, serkiem mascarpone

Wypisz Wymaluj
Torcik czekoladowo - kawowy 301

mleka zagotować ,  resztę mleka wymieszać z pozostałymi  składnikami.Wlać do garnka z gotującym się mlekiem i  gotować razem do zgęstnienia masy.Wystudzić ,Masło utrzeć na puch , dodawać po łyżce wystudzony budyń.Masa śmietanowa :300 ml śmietany 30%250 g serka mascarpone2 op cukru waniliowegoŚmietanę ubić z cukrem na sztywną masę , dodać serek i połączyć

Malinowa Kawiarenka
Leśny Tort Improwizowany 217

gotującego się mleka. Energicznie mieszamy. Budyń wyjdzie nam gęsty. Zestawiamy z ognia, przykrywamy folią spożywczą, tak aby ta dotykała powierzchni budyniu i odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy na puch i po łyżce dodajemy zimny budyń, dodajemy do skończenia się budyniu. DODATKI:1 mały słoiczek powidła z czarnej porzeczkikilka łyżek dżemu z jeżyn2 garście krokantu pistacjowego Callebautmała

Blondynka Gotuje
CUSTARD CZYLI GALARETKI Z ANGIELSKIM SOSEM WANILIOWYM 189

Mleko i śmietankę wlewamy do rondelka, dodajemy nasionka wanilii lub cukier waniliowy. Gotujemy na małym ogniu,doprowadzając do wrzenia. Odstawiamy i studzimy. Żółtka i całe jajko ucieramy na puch z cukrem. Kiedy masa będzie już gęsta a cukier niewyczuwalny, powoli, cały czas mieszając, wlewamy do niej mleko z wanilią. Następnie masę przelewamy znowu do garnuszka, który stawiamy

Walijskie Pichcenie
DOMOWE JAGODZIANKI 153

ciepłe miejsce. Podgrzewamy pozostałe mleko, dodajemy do niego serek i rozcieramy, aż ser połączy się z mlekiem. W misce ubijamy jajko z żółtkami i pozostałym cukrem, na puch. Wlewamy masę jajeczną do mąki, dodajemy sól, skórkę z cytryny i mleko z serkiem oraz wyrośnięte drożdże. Wyrabiamy ( ja przy użyciu miksera) ok 20 minut. Po tym czasie  dodajemy

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania