pianie makowej. Dodajemy wiórki, mieszamy i pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut.Wszystkie blaty odstawiamy do wystygnięcia. W tym czasie przygotowujemy masę. Masło ucieramy mikserem na puch. Następnie stopniowo dodajemy wystudzony budyń, cały czas miksując. Masę dzielimy na 3 części- dwie większe, które będą pomiędzy blatami ciasta i jedną mniejszą do posmarowania wierzchu ciasta.Czekoladę ścieramy
Czerwona Porzeczkacukru pudru Budyń mieszamy w odrobinie mleka. Pozostałe mleko zagotowujemy, na gotujące wlewamy rozmieszany budyń. Mieszamy do uzyskania konsystencji budyniu. Odstawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy z cukrem na puch. Dodajemy stopniowo ostudzony budyń, ciągle ucierając. Polewa: 125 g margaryny 5 łyżek cukru pudru 3 łyżki kakao 5 łyżek gęstej śmietany niepełna łyżka żelatyny 2 łyżki wrzącej wody Margarynę
Made By Mom And Sonpasta na pożegnanie lata i atlasu kanapek świata ;) Wiem, co mówię. Poważnie powiało chłodem. W nocy 5 stopni było, na plusie na szczęście. Ale tylko patrzeć jak biały puch otuli ziemię. Brrrr! Już na samą myśl dostaję gęsiej skórki. Tak więc pasta doskonale wkomponowała się w dzisiejsze śniadanie. Taka słoneczna. I bardzo prosta w przygotowaniu. Wystarczy słonecznik
bastalenaśmietany 18% sól, chilli w młynku do dekoracji kiełki, roszponka i sos chili Winiary Rybę pozbawiamy ości, lekko rozgniatamy za pomocą widelca. 5 dkg masła ucieramy mikserem na puch. Z pozostałego masła należy przygotować tzw. brązowe masło. W tym celu masło rozpuszczamy na patelni, na chwilę zwiększamy płomień i chwilę smażymy aby masło się zrumieniło. Nie bójmy się
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięzamrażalnika to najlepsze domowe lody owocowe jakie udało mi się zrobić. Lody są na bazie malin ugotowanych w syropie cukrowym i bitej śmietany, wszystko wymieszane ręcznie na różowy puch. Zrobione tym sposobem lody owocowe są porównywalne w smaku i konsystencji do tych z najlepszych firm lodziarskich. Jaka satysfakcja z ich zrobienia, ponieważ te samodzielnie zrobione lody są pyszne
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięRegio piatto/ mieszanka startych serów twardych 1 jajko 4 łyżeczki soli mąka pszenna do podsypania Ziemniaki obieramy, myjemy i gotuje z 2 łyżeczkami soli. Studzimy i rozgniatamy na puch lub przepuszczamy przez praskę. Dodajemy mąkę, starte sery i wbijamy 1 jajko. Jesli uważamy, że masa jest za rzadka dodajemy więcej mąki. Stolnicę posypujemy mąką. Zagniatamy i wyrabiamy dokładnie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięcukrem, Gdy zacznie wrzeć dodajemy kaszkę manną. Mieszamy intensywnie trzepaczką, aby nie powstały grudki. Gotujemy na małym ogniu przez kilka minut. Studzimy przykrywając kaszę folią. Margarynę ucieramy na puch z ekstraktem waniliowym i dodajemy po łyżce zimnej kaszy manny, oraz sok z cytryny, cały czas miksując masę. Spodni blat smarujemy powidłami śliwkowymi, na nie wykładamy masę grysikową. Układamy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwaniliowego Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę za pomocą miksera ręcznego ( ja mam mikser ręczny Russell Hobbs o mocy 350 Wat), dodajemy miękkie masło, ubijamy dalej na puch. Do miski przekładamy twaróg waniliowy i 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego, miksujemy na średnich obrotach. Do masy serowej dodajemy stopniowo przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, łączymy dokładnie. Ciasto przekładamy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniębędzie wtedy lżejsze, a przy miksowaniu uniknie się grudek. Do dużej miski pokroić w mniejsze kawałki miękkie masło i dodać cukier. Utrzeć za pomocą miksera na jasny puch, a następnie dołożyć skórkę z cytryny. Nadal miksować, stopniowo wbijając po jednym jajku i łyżce przesianej mąki. Ważne: mieszać tylko w jednym kierunku! Ta "babcina rada" jest potwierdzona naukowo
Grunt to przepis!potroi swoją objętości i mas będzie bardzo puszysta, (gotową masę jajeczną można przelać do osobnej miski na 5 minuta aby odrobinę przestygła). Masło ucieramy na puch, następnie cały czas miksując dodajemy po łyżce przestygniętą masę jajeczną i miksujemy do czasu uzyskania kremu. rrarossa@gmail.com
RAROSSAoraz aromat waniliowy. Masę przed zamrożeniem podzieliłam na pół do jednej dodałam aromat waniliowy, a do drugiej mus morelowy. Wykonanie:Mleko zagotować, żółtka zmiksować z cukrem na puch do masy jajecznej dodać ostudzone mleko, wymieszać.Otrzymaną masę podgrzać na małym ogniu, cały czas mieszając, do momentu aż się zagęści, ostudzić. Ubić śmietanę
RAROSSAenergicznie mieszać, uważając aby niepowstały grudy, chwilę podgotować. Budyń przykryci folią spożywczą zapobiegnie to zrobieniu się kożucha na budyniu i odstawić do całkowitego wystygnięcia. Masło utrzeć na puch i cały czas miksując stopniowo dodawać przestygnięty budyń. Na końcu ucierania gdy krem jest już gotowy można dodać; kawę , kakao, lub alkohol. Na początku krem może wydawać się że jest
RAROSSAskórkę pozostałą po owocach) Ciasto Białka oddzielić od złotek z białek ubić sztywną pianę żółtka zmiksować z cukrem na puszystą masę Masło utrzeć na puch cały czas ucierając dodać masę jajeczną i śmietanę dokładnie zmiksować, następnie dodać mąkę oraz proszek do pieczenia oraz starte skórki z cytrusów aromat cytrynowy i miksować
RAROSSApół szklanki mocnego naparu z herbaty Sposób przygotowania Białka oddzielić od żółtek z białek ubić sztywną pianę, żółtka zmiksować z cukrem na puszystą masę. Masło utrzeć na puch cały czas ucierając dodać masę jajeczną i śmietanę dokładnie zmiksować, następnie dodać mąkę oraz proszek do pieczenia i zimny napar z herbaty cały czas miksować jeszcze około
RAROSSAwyłożyć na przygotowaną blaszkę Masa serowa Z 8 białek (2 białka z ciasta oraz 6 z masy serowej) ubić na sztywną pianę. Masło utrzeć na puch, żółtka cukier oraz cukier waniliowy i aromat zmiksować na kogiel mogiel dodać do masła i dokładnie połączyć. Cały czas ucierając dodawać stopniowo ser i budyń
RAROSSA