Przepyszne, kruche ciasteczka są świetnym deserem do kawy czy herbaty. Obtoczone w cukrze pudrze, wyglądają jakby były obsypane śnieżnym puchem. 250 g mąki pszennej 100 g mielonych migdałów 250 g masła 60 g cukru pudru łyżeczka ekstraktu waniliowego cukier puder do obtoczenia Składniki na ciasteczka posiekać i zagnieść gładkie i elastyczne ciasto. Schłodzić przez godzinę w lodówce. Ciasto lekko podsypać mąką i rozwałkować na grubość ok 1 cm. Szklanką wykrawać w cieście księżyce i delikatnie formować w dłoniach ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...