Pannukakku - fiński naleśnik z piekarnika (pieczony)

Pannukakku - fiński naleśnik z piekarnika (pieczony)

Pannukakku - fiński naleśnik z piekarnika (pieczony)

Pannukakku to fiński odpowiednik naszych naleśników. Pieczemy go a nie smażymy, dzięki czemu zyskuje oryginalny wygląd i kształt. W smaku pycha - coś pomiędzy gofrem a smażonym naleśnikiem. Dobry dla leniuszków, ciasto wylewamy na blachę z piekarnika i czekamy. Zapominamy o staniu przy patelni:).  3 jajka L 2 łyżki cukru  1 łyżeczka cukru waniliowego 50g masła 700 ml mleka  500 g mąki  1 płaska łyżeczka soli  1. Jajka ubijamy przez 2-3 minuty do powstania lekkiego puchu. Nie przerywają... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.