puch - 3415 przepisów (strona:186/228)

Domowe wafelki kokosowo-krówkowe 190

szklanki wiórków kokosowych Dodatkowo: jeśli wafli nie kupiliśmy w tzw. „sreberku”, to będziemy również potrzebować spory kawałek folii aluminiowej do owinięcia całości 200 g miękkiego masła miksujemy na puch, a następnie, ciągle miksując, po 1-2 łyżki dodajemy masę krówkową/kajmakową. Gotowy krem krówkowy odstawiamy w chłodne miejsce. Pozostałe masło wraz z mlekiem i cukrem umieszczamy

Ratunku obiad
Intensywny tort czekoladowo-owocowy w kształcie ludzika lego - mój pierwszy tutorial 262

chwile zwątpienia. Dlatego możecie spokojnie zrezygnować z tak dokładnego pokrywania boków poszczególnych elementów kremem owocowym i od razu rozsmarować na nich krem maślany. Krem maślany: Masło miksujemy na puch. Ciągle miksując, dodajemy 300 g cukru pudru i dolewamy cienką strużką mleko. Dodajemy kakao i barwnik, a jeśli krem jest wciąż zbyt rzadki to również jeszcze trochę cukru pudru

Ratunku obiad
Prosty mazurek kajmakowy 812

czasu zamieszać. Kajmak jest gotowy, kiedy mocno zgęstnieje i nabierze barwy krówek. Może to potrwać nawet godzinę. Wyjmujemy wtedy wanilię i odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Masło ubijamy na puch w oddzielnym naczyniu, a po chwili dolewamy cienką strużką masę kajmakową. Ubijamy jeszcze chwilę, a gdy całość nabierze konsystencji gęstej śmietany, wylewamy nadzienie na ostudzony spód. Wierzch wyrównujemy

Ratunku obiad
Krótka wycieczka do Warszawy na Irish Coffee... 170

kawą (Quick Steak & Music) zamówiłam sobie Irish. Na kawkę musiałam chwilę poczekać, bo "w kuchni ubijali śmietanę", ale niech ubijają :) Przynajmniej nie pasą mnie sztuczną z metalowej puchy... I trzeba im przyznać, że ubili fantastycznie:) Dawno nie piłam kawy z tak kremową, pyszną bitą śmietanką, serio! Gdyby jeszcze miała kapkę więcej alkoholu, byłaby idealna... I trzeba przyznać

Kraina Tysiąca Smaków
Czekoladowiec z bazylią 149

margaryny0,5 szkl. mąki pszennej0,5 szkl. ciemnego kakao1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżka mąki ziemniaczanejkilka listków siekanej bazylii czerwonejMargarynę ucieramy z cukrem pudrem. Do utartej na puch margaryny dodajemy po jednym żółtku - ciągle ucierając.Mąki, kakao i proszek do pieczenia łączymy razem. Wsypujemy do ucieranej masy.Ubijamy pianę z białek. Bazylię siekamy bardzo drobno.Do ciasta dodajemy pianę

kolorowotorcikowo
Ciasto z truskawkami 237

truskawek (najlepiej małych), (wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową) , Dodatkowo: masło do wysmarowania formy i bułka tarta,cukier puder do posypania ciasta. Jajka z cukrem ubijamy na puch do białości.  Następnie dodajemy przesiane mąki, proszek do pieczenia oraz olej. Wszystko dokładnie mieszamy. Formę o wymiarach 20 cm x 30 cm smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą

Delicious Titbits
CHRUPIĄCE OWSIANE CIASTECZKA 170

miękkiego masła -1 łyżeczka ekstraktu z wanilii -3/4 łyżeczki proszku do pieczenia -1/2 łyżeczki sody oczyszczonej -szczypta soli -łyżka kokosu(nie trzeba) Masło utrzeć(zmiksować) na puch, pod koniec wsypując ksylitol i dalej mieszać. Dodać jajko i zmiksować. Wsypać pozostałe składniki na jeden raz i zmiksować.  Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta robić kulki

Smaczne Zdrowe
SERNIK ZEBRA(CZEKOLADOWY) 555

lekkiego przestudzenia. W tym czasie utrzeć żółtka z ksylitolem, dodać do nich roztarte masło i wymieszać. Ja uprościłam trochę procedury, a mianowicie masło utarłam z ksylitolem na puch i dodawałam do niego po jednym żółtku, cały czas ucierając. Dodać budynie i partiami dodawać ser, a następnie aromat waniliowy. Dokładnie wymieszać. W osobnym naczyniu ubić na sztywno białka

Smaczne Zdrowe
MAKOWIEC JAPOŃSKI, BEZ GLUTENU 600

zalać 250ml gorącej wody ( wyjątkowo taka ilość wody bo powinno być normalnie 200ml), zamieszać i odstawić. W rondelku rozpuścić masło.W misie malaksera ubić jajka z ksylitolem na puch. Dodać do nich jeszcze ciepłe masło, zmiksować. Następnie dodajemy kaszę jaglaną i proszek do pieczenia oraz mielone orzechy i migdały (lub tak jak w oryginale kaszkę mannę i proszek

Smaczne Zdrowe
Rose del deserto 178

cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g rodzynek 50 g orzeszków pinii 100 g (około) płatków kukurydzianych Ubijamy cale jajko z cukrem i cukrem pudrem na puch. Następnie po trochu dodajemy mączkę migdałową, obie mąki i proszek do pieczenia. Mieszamy mikserem, aż masa się połączy. Dodajemy bardzo miękkie masło i znowu mieszamy. Na koniec dodajemy orzeszki

Mia Cucina Sofieta
Kokosowy sernik na śmietanie 204

wiórki 110g)80 g mąka pszenna4 jajka120 g cukru1 cytryna bio( skórka i sok) 1 łyżeczka proszku do pieczeniacukier puder do posypania. Całe jajka ucieramy z cukrem na puch, dodajemy mąkę i proszek. Następnie stopniowo dodajemy mąkę kokosową (wiórki), roztopione masło i ocieploną śmietankę i mleko. Na końcu dodajemy sok i skórkę z cytryny. Po wymieszaniu wszystkich składników

Mia Cucina Sofieta
Tort Szwarcwaldzki 278

150g mąki pszennej, 150g margaryny, 150g drobnego cukru, 150g gorzkiej czekolady, łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli.     Czekoladę stopić na parze i przestudzić. Masło utrzeć na puch, stale ucierając powoli wlewać przestudzoną czekoladę. Kolejno dodawać żółtka na przemian z cukrem. Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem. Chwilę ucierać. Na koniec dodać białka ubite ze szczyptą soli

Z miłości do słodkości
Tort z malinami i lukrową kokardą 167

budyń i mąkę. Wlać na gotujące się mleko, stale mieszając gotować, aż zgęstnieje. Przykryć folią spożywczą i odstawić do całkowitego ostygnięcia.  Masło i margarynę utrzeć na biały puch. Stopniowo dosypywać cukier oraz cukier waniliowy. Dodawać po jednym żółtku. Dodawać po łyżce zimnego budyniu. Na koniec wlać 3 łyżki nalewki z malin. Pierwszy blat ciasta nasączyć resztą nalewki

Z miłości do słodkości
Babeczki z kremem śmietankowym i malinami 313

maliny. 400ml mleka zagotować wraz z cukrem. W reszcie rozrobić budyń. Wlać na gotujące się mleko, mieszać aż zgęstnieje. Przykryć folią spożywczą i ostudzić.Masło utrzeć na biały puch, dodawać po łyżce budyniu. Śmietankę ubić z cukrem pudrem na sztywno. Dodać do masy, krótko zmiksować.Babeczki napełnić kremem, udekorować malinami i miętą

Z miłości do słodkości
Mleczne ciasteczka podwójnie czekoladowe 248

pieczenia,1/2 laski wanilii,150 g masła,1/2 szklanki cukru pudru,2 jajka,50g mlecznej czekolady,50 g białej czekolady.  Przygotowanie Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch. Powoli do masy dodawać rozkłócone jajka. Dodać przesianą mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, mlekiem w proszku i nasionami wanilii. Dodać drobno pokrojone czekolady.  Z ciasta robić kulki

Z miłości do słodkości

Proponowane wyszukiwania