puch - 3415 przepisów (strona:194/228)

Babka cafe latte 65631

czubate łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1. Mąkę mieszamy z solą i proszkiem do pieczenia. Masło/margarynę w temperaturze pokojowej miksujemy wraz z cukrem i cukrem pudrem do powstania puszystego puchu. Nadal miksując dodajemy jajka. Następnie dodajemy w dwóch partiach na zmianę mąkę z proszkiem i solą oraz mleko.  2. Ciasto dzielimy na trzy równe części. Do jednej dodajemy kawę

Szefowa kuchni
Ciasto cytrynowy puszek 259

dobre na każdą okazję U nas zawsze znika w kilka chwil. Moja rodzina je uwielbia. Nawet nie wiecie jak trudno było mi zrobić zdjęcie P.s. W przygotowaniu cytrynowego puchu widniejącego na zdjęciu pomagały mi moje dzieci, więc… nie jestem jego 100% autorem Miksowały z uśmiechami na ustach Polecam Wam spróbować to ciasto. Naprawdę warto, bo ciężko skończyć na jednym

Słodkie okruszki
Ciasto z cukinią i młodym jęczmieniem 144

cukru  szczypta soli  sok z 1 cytryny  skórka otarta z 1 cytryny  cukier puder do dekoracji  Jajka utrzyj z cukrem do momentu uzyskania gęstego puchu. Stopniowo wlewaj olej cały czas miksując składniki. Dodaj sok i skórkę z cytryny oraz startą cukinię. Całość dokładnie wymieszaj. Dodaj przesiane z proszkiem do pieczenia mąki, młody jęczmień oraz sól

Mango Papaja
Wuzetka - ciasto WZ 139

ciastko składało się z biszkoptowego blatu, lekkiego obłoku bitej śmietanki oraz cienkiej chrupiącej płytki czekolady. Jedni wbijali widelczyk w czekoladową skorupę, żeby bez ryzyka zgniatania dostać się do śmietankowego puchu. Inni zdejmowali czekoladowy daszek, odkładali go na brzeg talerzyka, zjadali ciastko, a następnie chwytając dwoma paluszkami chrupiącą czekoladę, delektowali się jej smakiem. Jak się okazuje, torcik WZ ma swoją historię

Obiad gotowy
Chleb fasolowy z rozmarynem 190

Dzisiaj ja podzielę się przepisem na chleb fasolowy - z dodatkiem pure z białej fasoli. Fasolę można ugotować samemu, albo użyć tę z puszki. Pamiętajcie jednak, że często fasola w pusze jest z dodatkiem soli (trzeba sprawdzić skład na opakowaniu). Należy wtedy odpowiednio zmniejszyć w przepisie ilość soli, bo po prostu chleb nie będzie fasolowy, ale przesolony.  Rozmaryn najlepiej użyć

Grahamka, weka i kajzerka
Masło orzechowe 100% - Hardkorowy Alvin 125

Magnez - 190 mg (51 %ZDS), Cynk - 3,3 mg (33 %ZDS) NRV – Referencyjne wartości spożycia Sklep: zerokalorii.pl i inne sklepy internetowe Cena: 25 - 30zł Nasza opinia Wygląd: Duża plastikowa pucha, owiniętą prostą etykietą z napakowaną wiewiórką (o dość groźnym spojrzeniu), skrywa w sobie aż kilogram dziecięcej radości masła orzechowego :) Masełko jest gładkie a ulubioną konsystencję nabiera w zależności od temperatury

Candy Pandas
Faworki – chrust 98

Jedyne co można im zarzucić to czasochłonne wykonanie, jednak tym razem mogłam liczyć na pomoc mamy. Dzięki pracy w duecie w niedługim czasie mogliśmy podziwiać złoto-rumiane, oprószone białym puchem, figlarnie przeplatane ciasteczka. Co do smaku… niebo w gębie – kruche, delikatne i rozpływające się w ustach… Składniki: Faworki: 3 szklanki (400 g) mąki 6 żółtek

Fitsweet.me
Beziki kardamonowo-cynamonowe 90

powinny zyskać temperaturę pokojową). Przesiać cukier puder oraz mąkę, dodać cynamon, kardamon oraz ocet. Ubijać dalej. Piana ma być lśniąca, średnio gęsta, a przy tym lekka (ma sprawiać wrażenie puchu. Ubitą pianę przełożyć do rękawa cukierniczego, na papier do pieczenia wyciskać małe beziki w dowolnych kształtach. Piekarnik nagrzać do 180C. Wstawić blachę z bezami. Po 10 minutach zmniejszyć temperaturę

Raj dla Podniebienia
Lody mango 99

wyprowadzanych na spacery pupili. To wszystko jednak składa się na radosną nowinę i z tego własnie powodu postanowiłem ukręcić moje pierwsze lody w tym roku. Na celowniku znalazła się pucha, dzięki której powstały lody mango . Dlaczego wybrałem na lody mango z puszki? Przyczyna prosta i na pewno niektórym znana. Mango ze sklepu to ruletka. Raz jest pyszne i dojrzałe

Blendman
Razowy makaron z lekkim sosem grzybowym 109

niepowtarzalne uczucie. Dźwięki lasu o poranku, przyrody, która zdaje się budzić bardzo mozolnie tylko po to, żeby stwierdzić, że za chwilę trzeba będzie zasnąć na dłużej pod białym, zimnym puchem potrafią wyluzować i uspokoić duszę. Do tego radość znalezienia jadalnego okazu grzyba jest nie do opisania. Podobno każdy grzybiarz ma swoje miejsce w lesie, a raz zobaczony borowik, rydz

Moja Mama Gotuje
Wspomnienie zimowej focacci i o tym, co w szkole słychać 118

rozmarynem i nutą pomarańczy nie mogło się nie sprawdzić. I tak, brzmi całkiem świątecznie, ale za oknami typowo bożonarodzeniowa pogoda - śnieg sypie bezustannie od dwóch dni, przykrywając wszystko białym puchem. I jak tu się oprzeć świątecznym połączeniom smaków...? Czyżbym aż tak wcześnie w tym roku miała zacząć z pierniczkami...? Pomarańczowa focaccia z cebulą, żurawiną i rozmarynem Składniki: (na 1 focaccię

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kawowe ciasto z gruszkami i polewą kokosową 186

świetnie dopasowuje się zarówno do potraw wytrawnych, jak i słodkich. Ostatecznie ciasto wyszło lepiej niż mogłam się tego spodziewać. Wilgotne, słodkie, z delikatną kakaowo-kawową nutą, schowane pod kokosowym puchem.. babcia była zachwycona, mama też zachwalała, więc jestem z siebie bardzo zadowolona! FILMIK Składniki: ok. 250 g mąki ryżowej  100 g kaszy jaglanej 40 g proszku budyniowego

Kuchnia Ellie
Najlepszy rodzaj zimy i chlebki kukurydziane 118

czego by sobie człowiek życzył. Gdy więc pewnego poranka (ach, jakże bym chciała, żeby poranek nie oznaczał u mnie środka nocy!) wyjrzałam przez okno i zobaczyłam samochód okryty białym puchem, zaniemówiłam z przerażenia. Ogarnęłam wzrokiem ulicę, i zbladłam. Wszyściutko było białe! Dachy, chodniki, auta, bezlistne krzaki i drzewa; wszystko otulił najprawdziwszy śnieg. Zlana zimnym potem, wyjechałam z domu wcześniej niż

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Dla Babci i Dziadka. I drożdżowe, bożonarodzeniowe serce 181

magazyn, znalazłam odpowiednią stronę, i zabrałam się do dzieła. Znów zapachniało u nas Świętami... Ale czy to źle...? Dopiero niedawno poprószył śnieg, przysypując park i las cienką warstwą białego puchu. Choinki już dawno nie ma, dekoracje powędrowały do piwnicy w wielkich pudłach, ale światełka w oranżerii nadal umilają mi ciemne poranki. C. rozpala w kominku, ja siadam w bujanym fotelu

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto jabłkowo - bakaliowe. 177

obieramy i kroimy w dość dużą kostkę, orzechy grubo siekamy. Jabłka oraz orzechy wrzucamy do dużej miski i dokładamy rodzynki, cukier waniliowy i cynamon. Żółtka ucieramy z cukrem na pucha, a następnie dodajemy ubite na sztywno białka. Do mąki dodajemy sodą oraz proszek do pieczenia i łączymy z roztopionym masłem, całość dodajemy do ubitych jajek i delikatnie mieszamy łyżką. Wsypujemy

Symfonia smakowa