Karkówka

Karkówka

Karkówka

Surowiec -karkówka (w jednym kawałku u mnie 2 kg) Przyprawy i materiały pomocnicze -70 g peklo soli lub soli nie jodowanej na litr wody i ta ilość zalewy na jeden kg mięsa -pół główki czosnku dobrej jakości wyciśnięty przez praskę Wywar robimy z : -3 papryczki ostre suszone -trzy liście laurowe -15 kulek ziela angielskiego -mała łyżeczka pieprzu młodkowanego z kolędrą -szynkowar lub praska Wykonanie Kupione mięso myjemy dokładnie pod bieżącą wodą .Następnie przygotowujemy solankę i wywar.Wywar robimy z szkla... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

chleb, mięso, karkówka

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.