puch - 3415 przepisów (strona:175/228)

Rolada serowa na zimno 9625

przepis z mojego starego zeszytu z przepisami. Ciasto jest mięciutkie, dosyć słodkie i rozpływające się w ustach.Biały ser zmielić dwukrotnie w maszynce. Masło utrzeć z cukrem na puch. Dodać zmielony ser, żółtka i dobrze wymieszać. Masę podzielić na dwie części. Do jednej z nich dodać kakao i ponownie wymieszać (fot.1). Obie masy serowe wstawić na chwilę

Świat Ciasta
Sernik "Świąteczny Księżyc" 186

nasmarowanym tłuszczem spodzie blaszki - tortownicy. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 20-25 minut w temp. 190ºC. Po upieczeniu ciasto dobrze wystudzić. Margarynę utrzeć na puch. Dodać do niej twaróg. Żółtka wymieszać z 1 szklanką cukru pudru i z cukrem waniliowym. Do masy twarogowej dodać utarte żółtka, aromat oraz mąkę ziemniaczaną, wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Bia

Świat Ciasta
Tort z Masą Budyniową, Pomarańczami i Czekoladą 200

gotującego się mleka. Energicznie mieszamy. Budyń wyjdzie nam gęsty. Zestawiamy z ognia, przykrywamy folią spożywczą, tak aby ta dotykała powierzchni budyniu i odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy na puch i po łyżce dodajemy zimny budyń, dodajemy do skończenia się budyniu. DODATKOWO:7 plasterków pomarańczy z syropie ETERNOkilka wiśni z rumem ETERNO100 g czekolady gorzkiej (rozpuściłam

Blondynka Gotuje
Kokosanki z makiem 176

jajko – 1 duże- masło – 25 g- mąka – 2 płaskie łyżki- soda – 1 szczypta- aromat waniliowy – 1 łyżkaSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Jajka ucieramy z cukrem na puch. Dodajemy roztopione i przestudzone masło.Mieszamy.Wsypujemy wiórki kokosowe, mak, mąkę i sodę.Dokładnie mieszamy.Formujemy z ciasta kuleczki ściskając masę w dłoni.Pieczemy na blaszce wyłożonej pergaminem w temperaturze 180C

Ostra na Słodko
Ciasto szyfonowe 339

już wzbudziłam Waszą ciekawość! ;) Czy najmniej na świecie to nie wiem , ale sami zobaczcie , że kalorii to tu niewiele!    Ciasto jest niezwykle lekkie … delikatne … wręcz jak puch! A smakuje obłędnie!Śmiało można pokusic się o dokładkę!Ciasto szyfonowe polane ulubioną czekoladą tworzy już może mniej dietetyczną całość , ale smakuje jeszcze lepiej.  SKŁADNIKI;- białko

Ostra na Słodko
Truskawkowe z kisielową bezą 222

cukier puder – 1 szkl* kisiel truskawkowy – 1 opSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i cukrem wanilinowym.Dodajemy zwykły cukier , miękką margarynę  , ubite na puch żółtka i gęstą śmietanę.Wszystko dokładnie razem wyrabiamy , a następnie wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Na wierzch układamy oczyszczone i pokrojone truskawki.Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnik

Ostra na Słodko
Czekoladowe z serem i wiśniami 136

cukier puder – 3 łyżki* wiśnie – 250 g* żelatyna – 3 łyżki* sok wiśniowy – 150 mlSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Całe jajka ubijmy z cukrem na puch , a następnie wsypujemy mąkę przesianą z kakao – mieszamy.Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wygładzamy, pieczemy ok. 13 min. w 180C.Ciepłe wyjmujemy i wykładamy nic keksówkę ( o podobnej do blachy

Ostra na Słodko
Ciasto Piernikowe z Kaszą Manną i Powidłami Śliwkowymi 507

Mleko zagotowujemy wraz z cukrem oraz cukrem waniliowym. Następnie dodajemy kaszkę mannę i niemal ciągle mieszając doprowadzamy do wrzenia i zgęstnienia masy. Całkowicie studzimy.Następnie masło miksujemy na puch i stopniowo, partiami dodajemy kaszkę mannę ciągle mieszając. Na dno formy wykładamy jeden ze spodów i smarujemy go niezbyt grubą warstwą konfitur śliwkowych. Następnie wykładamy 1/3 masy, powtarzamy czynność

Słodka Strona
Puszysty sernik z jogurtów greckich 581

Pyszny , puszysty , wspaniały sernik ...no właśnie czy sernikiem można nazwać ciasto w którym nie ma ani grama sera ? no więc ciasto to smakuje tak jak sernik

Słodkości i nie tylko
Szybkie i proste ciasto bez pieczenia czyli 3 BIT 59620

/waniliowego400 ml śmietany 36% + 1 łyżka cukru pudru1 łyżka żelatyny1 czekolada do starciaNajpierw należy zrobić budyń z pomniejszonej ilości mleka (750 ml zamiast litra). Ostudzić. Ubić masło na puch z cukrem i powoli dodawać po łyżce budyniu, miksować aż uzyskamy jednolitą masę. Na dnie formy ułożyć ciasno herbatniki. Masę kajmakową włożyć do garnuszka i lekko podgrzać, rozprowadzić

Z butelką mleczka w tle
Pavlova z żurawiną 235

coś obłędnie pysznego; C. stwierdził, że to chyba najlepsze bezy, jakie jadł. Słodko-kakaowe, chrupiące z wierzchu i ciągnące w środku - idealne. Do tego śmietana ubita na delikatny puch i nieco cierpki mus z żurawiny. Całość pięknie wygląda, i jeszcze lepiej smakuje. Niekonwencjonalny deser na Święta, lub, dla tradycjonalistów, coś na zimową niedzielę.Deser nie jest trudny

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort Piernikowy 327

Mleko zagotowujemy wraz z cukrem oraz cukrem waniliowym. Następnie dodajemy kaszkę mannę i niemal ciągle mieszając doprowadzamy do wrzenia i zgęstnienia masy. Całkowicie studzimy.Następnie masło miksujemy na puch i stopniowo, partiami dodajemy kaszkę mannę ciągle mieszając. Na dno tortownicy z obręczą wykładamy jeden ze spodów i smarujemy go niezbyt grubą warstwą konfitur śliwkowych. Następnie wykładamy połowę masy

Słodka Strona
SERNIK NA SPODZIE Z HERBATNIKÓW Z MASŁEM ORZECHOWYM 284

zamrażalnika na 15 minut,po tym czasie, wyjąć z zamrażalnika, posmarować masłem orzechowym i wstawić do lodówki.Masa SerowaZ 2 białek ubić sztywną pianę. Masło utrzeć  na puch, żółtka cukier oraz cukier waniliowy i aromat zmiksować na kogiel-mogiel dodać do  masła i dokładnie połączyć. Cały czas ucierając dodawać stopniowo ser i budyń. Na końcu

RAROSSA
SERNIK WIEDEŃSKI Z CYTRUSOWĄ NUTĄ I RODZYNKAMI /Bezglutenowy. 228

skórka z cytryny,- rodzynki,Polewa:- czekolada deserowa/mleczna, tabliczka- masło, 1 łyżka,- mleko w proszku, 4-5 łyżek,- mleko, 3-4 łyżki. WYKONANIE:Sernik: Masło ucieramy na puch. Powoli dodajemy po łyżce cukru i... nadal ucieramy. Dodajemy po jednym żółtku, cały czas ucierając. Dodajemy po łyżce ser i... tradycyjnie - nadal ucieramy. Dodajemy zawartość naszej waniliowej laski

Wypisz Wymaluj
Wafelki z Mleczną Masą i Czekoladowo-Nugatowym Kremem z Kawałkami Orzechów Laskowych (a'la Knoppers) 205

biały, puszysty krem, po czym stopniowo, ciągle ubijając dodajemy wystudzoną masę mleczną. Ubijamy do otrzymania jednolitej konsystencji. (masa będzie dość gęsta). Masa orzechowa: Masło ubijamy na puch. Następnie dodajemy krem Nutella, kakao oraz orzechy (zmielone i posiekane) i wszystko razem mieszamy do momentu powstania gładkiej masy.Wafel układamy na dnie prostokątnej formy lub tacki. Smarujemy masą orzechową

Słodka Strona

Proponowane wyszukiwania