puch - 3415 przepisów (strona:166/228)

Kubanka 220

łyżeczki żelatyny 4 łyżki cukru pudru dodatkowo paczka duża herbatników dżem śliwkowy kakao gorzkie tabliczka czekolady mlecznej Wykonanie:  Ciasto: Masło ucieramy z cukrem na biały puch i dodajemy po jednym jajku a następnie po łyżce śmietany cały czas ucierając. Na koniec dodajemy wszystkie sypkie składniki, mieszamy aż do ich połączenia. Gotową masę przelewamy do formy i pieczemy

ciastkarnia na kruchym spodzie
Ciacho z kulkami 242

temperaturze 180 stopni C. Krem 1 kostka masła 3 torebki galaretki wiśniowej 2 łyżki żelatyny 4 białka 1 szklanka cukru Wykonanie: Masło ucieramy na puch.  Rozpuszczamy 1 galaretkę w szklance gorącej wody i dodajemy żelatynę. Miskę umieszczamy na garnku z gotującą się wodą, do miski dodajemy białka i ubijamy na parze, dodajemy cukier, nadal ubijając aż cukier

kgwjanczewo
Babka 188

jajka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 ,5 szkl. oleju 1 łyżka kakao polewa dekoracyjna Helio posypka Jajka utrzeć  z cukrami na puch. Dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem oraz olej. Miksować jeszcze przez chwilę.Odłożyć 1/3 ciasta i dodać do tej części kakao, wymieszać.Do wysmarowanej tłuszczem formy wlać część jasnego ciasta

Moje domowe kucharzenie
MASA CUKROWA OD A DO Z 172

masła 2,5 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego  (lub aromat w innym smaku, woda różana, pomarańczowa, itd.) 1 - 2 łyżki mleka Masło ucieram na puch z cukrem pudrem. Następnie dodaję  ekstrakt (lub aromat), mleko i dalej miksuję. Jeśli masa jest zbyt gęsta, dodaję odrobinę mleka. Krem musi być gładki i zwarty. POWODZENIA! Pozdrawiam

W kuchni Karmel-itki
Słodkie środy - Ciasteczka kawowe - ziarenka kawy 221

łyżeczki aromatu amaretto ( można pominąć) 2 -3  łyżeczki kawy Vaspiatta espresso ziarnistej zmielonej szczypta soli 2 - 3 łyżeczki kakao PRZYGOTOWANIE: Masło miksujemy  z cukrem pudrem na puch. Kawę zalewamy 4 łyżeczkami wrzątku i odstawiamy aż wystygnie. Gdy kawa wystygnie dodajemy ją (tzn. całą zaparzoną zawartość razem z fusami) do masła i aromat  i miksujemy ponownie

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Tort Wielkanocny Zajączek 323

żeby nie było grudek. Gdy mleko w garnku będzie się gotowało, wlewamy mieszaninę, dokładnie mieszamy aż nie będzie w nim grudek. Odstawiamy do schłodzenia. Masło ucieramy na puch. Ja robię to za pomocą miksera. Następnie dodajemy po łyżce budyniu i ciągle miksujemy, aż powstanie jednolita masa. Masę dzielimy na pół. Do jednej połówki dodajemy pokrojone w kosteczkę wafelki

Czerwona Porzeczka
Ciasto Milki Way z biszkoptami 12636

piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut .Sprawdzamy patyczkiem Wyjmujemy  z piekarnika, ściągamy papier do pieczenia i kroimy na dwa placki. Przygotowanie masy: Masło ucieramy na puch, stopniowo dodajemy po jednym serku Danio, następnie mleko w proszku. Na koniec Fix i dobrze ucieramy. Przygotowanie polewy : Wszystkie składniki wkładamy do rondla i gotujemy na słabym ogniu, Mieszamy

W kuchennym oknie Ewy
Ciateczka z płatków owsianych i mieszanki prażonych ziaren Migdałowy przyladek 121

jajka 5 łyżek mąki Wykonanie : Płatki przesypać na patelnię i uprażyć, nie przypalić.    Żółtka utrzeć z cukrem pudrem , cukrem waniliowym , olejkiem migdałowym i masłem na puch. Białka ubić na sztywną pianę. Do uprażonych i lekko ciepłych ( nie gorących  płatków dodać , 2 łyżki mieszanki ziaren , kakao, i utarte masło , wymieszać mikserem . Następnie dodać mąkę ze sodą

Sama słodycz i szczypta chili
Babka adwokatowa z czekoladą 190

miałam)   150 ml adwokatu troszkę masła/margaryny do posmarowania formy bułka tarta do posypania formy cukier puder do posypania 1. Masło/margarynę utrzeć z cukrem na puch.  2. Dalej ucierając dodawać po jednym jajku. 3. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą. Partiami dodawać do ciasta ciągle je miksując. 4. Czekoladę drobno posiekać

Kto ugości moich gości?
44. Domowe rafaello 164

szklankę wiórek delikatnie przesuszyć na  patelni, tzn. na bardzo małym ogniu, bez tłuszczu podsmażyć je, ale nie mogą się zarumienić. Ciastka pokruszyć na drobno. Masło utrzeć na puch i dodawać powoli masę kokosową. Z gotowej masy formować kulki z migdałem w środku, obtaczać w wiórkach kokosowych, schłodzić w lodówce

Jadło i czytadło
78. Wielkanocna pascha z zosem żurawinonym 140

żurawiny świeżej lub mrożonej Ser  zmielić przez maszynkę dwa razy, przełożyć na sito i pozostawić na 2-3 godziny aby odciekło od ewentualnej serwatki. Masło utrzeć na puch, dodając pomału cukier i cukier waniliowy, potem cały czas ucierając dodawać żółtka a następnie twaróg. Trzeba ucierać aż masa będzie gładka, bez żadnych grudek. Na koniec dodać bakalie. Dokładnie

Jadło i czytadło
117. 3 Bit 326

drugiej szklance mieszamy obie mąki. Do gotującego mleka dodać mączną zawiesinę i przez chwilę gotować. Gotowy budyń odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy i dodajemy powoli budyń ucierając na puch. Na blaszkę o wymiarach ok. 30x25 wykładamy jedną warstwę ciastek, na to masę kajmakowa którą przykrywamy drugą warstwą ciastek, na to masę budyniową i trzecią   warstwę ciastek

Jadło i czytadło
Chałwowiec z granatem i malinami 350

stężenia. Krem chałwowy: W 1 szklance rozpuszczamy budynie. Pozostałe mleko gotujemy z cukrem. Wlewamy proszek budyniowy i energicznie mieszamy. Przykrywamy wilgotną ściereczką i studzimy. Margarynę ucieramy na puch i stopniowo dodajemy po łyżce budyniu. Chałwę rozgniatamy i dodajemy do masy.  Złożenie ciasta: W blaszce układamy pierwszy biszkopt. Na niego wylewamy delikatnie stężałą masę galaretkową z malinami

VioletoweKucharzenie
Torcik bezowy z kremem chałwowym i bakaliami 227

około 80 minut. Krem: W miseczce mieszamy 80 ml mleka, mąkę pszenną oraz ziemniaczaną. Resztę mleka gotujemy z 3 łyżkami cukru oraz 1 cukrem waniliowym. Żółtka ucieramy na puch z drugim cukrem waniliowym oraz 2 łyżkami cukru. Gdy mleko wrze zalewamy nim masę jajeczną. Energicznie mieszamy i dolewamy mleko z mąkami. Całość gotujemy do powstania gładniej masy budyniowej

VioletoweKucharzenie
Ciasto 3 Bit 372

mąką i budyniem mleka. Mieszamy ponownie. Całość wlewamy na gotujące się mleko z cukrem. Ciągle mieszając doprowadzamy krem do konsystencji budyniu. Odstawiamy do ostygnięcia. Masło rozcieramy na puch. Dodajemy stopniowo, łyżka po łyżce ostygnięty budyń. Krem dzielimy na dwie części. Dodatkowo: 1 puszka karmelu lub mleka skondensowanego słodzonego, gotowanego 1,5 h 200 g solonych krakersów

Made By Mom And Son

Proponowane wyszukiwania