oraz żółtka i wlewamy do gotującego się mleka, gotujemy i mieszamy aby nie powstały grudki, aż powstanie gęsty budyń. Odstawiamy do wystygnięcia. Następnie mikserem ucieramy miękkie masło na puch i dodajemy stopniowo zimny budyń a na końcu kakao. Masę dzielimy na 2 części. Do jednej dodajemy pokrojone w kostkę śliwki oraz skruszone bezy i przekładamy nią naponczowane ciasto
Domowy Smak Jedzeniaduże jabłka cukier puder Forma do tarty o średnicy 28 cm Wykonanie : Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia . Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Dodać śmietankę , mąkę ziemniaczaną i tortową z proszkiem. Wszystkie składniki wymieszać mikserem. Jabłka obrać i pokroić w kostkę lub ćwiarteczki , jak wolicie. Pokrojone jabłka wyłożyć na spodzie tortownicy posypując
Sama słodycz i szczypta chiliUpieczone odstawiam w chłodne miejsce. W międzyczasie mleko zagotowuję i na gotujące wsypuję kaszę manną. Chwilkę podgotuję i odstawiam do całkowitego wystygnięcia. Ucieram masło z cukrem na puch dodając do niego po łyżce zimnej kaszy. Gotową masą przekładam placki i odstawiam na 24 godz, aby placki zmiękły, gdyż po upieczeniu są dość twarde
Ciasteczkowy Potwórpiekę ok 1,30 min w temp. 110'C, aż beza nabierze złotego koloru. Masa- Żółtka z cukrem ubijam na parze do białości. Miękkie masło ucieram na puch i dodaję po łyżce masę z żółtek. Gotowym kremem smaruję najpierw spód biszkoptowy, przykrywam ciastem figowym i wykładam resztę masy. Całość posypuję kakao wymieszanym z cukrem pudrem
Ciasteczkowy Potwórskórki cytrynowej sok wyciśnięty z 1/2 cytryny 6 jajek 10 dag rodzynek Polewa: 1/2 kostki masła 6 łyżki cukru 2 łyżeczki kakao Wykonanie: Masło ucieram z cukrem na puch, dodaję olej i ponownie ucieram na gładką masę. Dodaję żółtka, potem sok z cytryny i kandyzowaną skórkę. Mąkę przesiewam z proszkiem do pieczenia i wsypuję do masy. Wszystko dokładnie
Ciasteczkowy Potwórstężał. Jajka miksuję z cukrem do białości, przelewam do rondelka, dodaję śmietanę oraz zmielone orzechy i mieszając, doprowadzam do wrzenia. Odstawiam by masa przestygła. Masło miksuję na puch i dodaję po łyżce zimną masę orzechową. Kremem smaruję zastygnięty mus truskawkowy. Przykrywam pozostałym biszkoptem.. Śmietanę ubijam na sztywno, dzielę na dwie części. Jedna jest większa
Ciasteczkowy Potwórrodzajami mąki oraz z roztrzepanymi jajkami. Resztę mleka musimy zagotować z cukrem i wlewamy do niego przygotowany wcześniej budyń jajeczny. Gotowy budyń studzimy, masło ucieramy na puch i dodajemy do niego zimny budyń. Na upieczony cały placek wykładamy połowę kremu, układamy rolady, jedna przy drugiej, wzdłuż dłuższego boku ciasta, wsypujemy pomiędzy przestrzenie rolad umyte
Ciasteczkowy Potwórjuż usmażone wsypać galaretkę i wymieszać do rozpuszczenia żelatyny. Przestudzić, chłodne jabłka wyłożyć na biszkopt. Na mleku ugotować budynie, wystudzić. Masło lub margarynę utrzeć z cukrem na puch i dodawać po łyżce zimny budyń. Masę wyłożyć na jabłka z galaretką i schładzać ok 2 godz w lodówce
Ciasteczkowy Potwórszklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki kakao 1/2 szklanki oleju 2-3 łyżki dżemu porzeczkowego cukier puder do posypania Wykonanie: Jajka ubijam z cukrem na puch, dodaję mąkę z proszkiem do pieczenia, a potem olej. Wsypuję kakao, a na końcu dodaję dżem. Formę z kominkiem smaruję masłem, posypuję bułą tartą i wstawiam do piekarnika nagrzanego
Ciasteczkowy Potwórpieczenia Masa: 1 kostka masła 1/2 szklanki cukru pudru 4 łyżki mleka w proszku 2 łyżki słodkiej śmietanki - 36% Wykonanie: Żółtka z cukrem pudrem ucieram na puch. Masło siekam z mąką, szczyptą soli, kakao i proszkiem do pieczenia. Dodaję utarte żółtka i zagniatam ciasto. Zawijam w folię i wkładam na 20-30 min do zamrażalnika. Wyjmuję
Ciasteczkowy Potwórszklanki cukru 1 kostka masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2-3 łyżki śmietany 18% sok z 1 cytryny Wykonanie: Masło ucieram z cukrem na puch. Do masy maślanej dodaję po dwa jajka i po szklance mąki, cały czas miksując.( Do ostatniej porcji mąki dodaję proszek do pieczenia.) Na końcu dodaję śmietanę i sok wyciśnięty z cytryny
Ciasteczkowy Potwórcukru waniliowego 4-5 łyżek śmietany 18% 2 łyżki mąki pszennej 2 opakowania budyniu śmietankowego - każde po 40 g Wykonanie: Masło ucieram z cukrem i cukrem waniliowym na puch dodając po jednym żółtku. Ser można przepuścić przez maszynkę by nie było grudek, ja dodawałam po kawałku do masy maślanej ucierając bardzo dokładnie. Nie przerywając ucierania dodałam mąkę pszenną
Ciasteczkowy Potwóropakowaniu, do gorącego dosypuję startą czekoladę i galaretkę i mieszam, aż się rozpuści i połączy z budyniem. Masło, o temperaturze pokojowej, ucieram z cukrem na puch i dodaję porcjami przestudzony budyń z galaretką. Na posmarowanym spodzie smaruję masę czekoladową , przykrywam drugim, posmarowanym blatem ciasta i schładzam w lodówce. Składniki na polewę podgrzewam w garnuszku
Ciasteczkowy Potwórminut. Upieczone wyjmuję i rzucam o podłogę z wysokości kolan. Odpinam obręcz i studzę ciasto, potem kroję na 3 części. Mleko zagotowuję, masło ucieram z cukrem na puch i dodaję po łyżce gorące mleko. Potem wsypuje mleko w proszku, a na końcu sok wyciśnięty z dwóch cytryn. Masę wstawiam do lodówki. Brzoskwinie osączam na sicie zlewając cały
Ciasteczkowy PotwórResztę mleka zagotowuję z cukrem i cukrem waniliowym, na gotujące wlewam przygotowany "budyń" i gotuję aż zgęstnieje. Nakrywam folią i odstawiam do całkowitego wystygnięcia. Miękkie masło ucieram na puch, dodaję po łyżce wystudzony budyń kokosowy. Masę wykładam na spód biszkoptowy. Ananasy osączam na sicie i układam na masie budyniowej. Obie galaretki rozpuszczam gorącej wodzie i odstawiam do momentu
Ciasteczkowy Potwór