mleka kokosowego 350 g sera na serniki tabliczka białej czekolady opcjonalnie suszona żurawina Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i zostawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy z cukrami na puch, dodajemy ser, chłodną czekoladę, mleko kokosowe, żółtka i miksujemy. Białka ubijamy na sztywną pianę i przy pomocy łyżki łączymy delikatnie z masą serową. Ja do swojego serniczka dodałam jeszcze
Cynamonowe szczęścieszklanka mleka 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/ 2 kg twarogu mielonego 4 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w niewielkiej ilości wody Jajka ubijam z cukrem na puch i dodaję obie mąki. Mleko zagotowuję, a do gotującego wlewam masę jajeczną i cały czas mieszając, gotuję na małym ogniu do zgęstnienia. Ostudzoną masę ucieram dodając po łyżce twaróg
Cynamonowe szczęścieszklanki cukru pudru + trochę do owoców 1 i 1/3 szklanki mleka 1/2 szklanki śmietanki kremówki 250g czereśni 200g porzeczki czarnej Przygotowanie: 1/ Jajka ubijamy z cukrem na puch, dodajemy do nich na przemian: mąki wymieszane z proszkiem i mleko ze śmietanką oraz miękkim masłem. Ucieramy na jednolitą masę, pod koniec dodajemy nasiona chia. 2/ Smarujemy blachę
Kuchnia PROzdrowotnamleka (300ml) zagotowujemy z cukrem. Na gotujące wlewamy wymieszane mleko z mąkami i mieszamy całość, do powstania konsystencji budyniu. Odstawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy z cukrem pudrem na puch. Dodajemy stopniowo, łyżka po łyżka ostygnięty budyń i dalej ucieramy, do otrzymania puszystego kremu. Dodatkowo: truskawki cukier puder do posypania Wykonanie: Na pierwszy blat ciasta wykładamy połowę kremu
Made By Mom And SonWlać do tortownicy na biszkopty. Odstawić do zastygnięcia, najlepiej na całą noc. Pozostałe truskawki zmiksować z cukrem i udekorować ciasto. Podawać kawałki ciasta polane musem. truskawkowy puch
O kuchni z uczuciempodajemy z kremem składniki na krem: 150 g miękkiego masła 330 g cukru pudru 1 łyżka aromatyzowanego mleka miętowego 1 i 1/2 łyżki rumu wykonanie: Masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo cukier i dokładnie miksujemy. Dodajemy rum oraz mleko i miksujemy ok. 4 min., aż składniki dobrze się połączą. /inspiracja przepisu na krem: Jamie Oliver’s FOOD Tube
Domowy Smak JedzeniaUtworzono wydarzenie na FB "Desery w pucharku" [ klik ] i ja w nim udział wzięłam po raz kolejny. Moje pucharki są małe ale za to przepyszne, delikatny puch w szklaneczce i chrupiące orzechy na wierzchu. Bo któż nie lubi czekolady? a tutaj jest wyjątkowa i aromatyczna. Zapewniam że nic więcej do szczęścia nie potrzeba, może tylko filiżankę
Moje Małe Czarowaniecukru trzcinowego Czekoladę i masło rozpuszczamy w garnku na małej mocy palnika. Odstawiamy do ostygnięcia, po czym dodajemy ekstrakt z wanilii i kawę. Mieszamy. Jajka ubijamy na puch, aż podwoją objętość. Ciągle ubijając dodajemy cukier. Kolejno wlewamy ostudzony mix czekoladowy. Ubijamy krótko. Następnie dodajemy łyżka po łyżce mąkę wymieszaną z migdałami i solą. Ubijamy na małej mocy miksera
Made By Mom And Soncukru kryształu 30 g kakao 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub kukurydzianej 2 łyżki wrzącej wody Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do ostygnięcia. Żółtka ubijamy cukrem na puch. Dodajemy kakao i mąkę ziemniaczaną (kukurydzianą), ubijamy na niskich obrotach miksera. Kolejno dodajemy czekoladę i wrzącą wodę. Ubijamy do połączenia się składników. Białka ubijamy oddzielnie i dodajemy do masy
Made By Mom And SonPremium. Zwykłe mleko, wraz z cukrem gotujemy do momentu, aż cały cukier nam się nie rozpuści. Następnie odstawiamy płyn do ostudzenia. W misie ubijamy masło na puch i dodajemy do niego po trochę naszej mleczno cukrowej mikstury. Następnie dodajemy cukier waniliowy i po łyżce mleka w proszku, aż wmieszamy w masło całość mleka w proszku. Powstałą
MamaOskarkamąki 1. Przygotować kruszonkę: masło, mąkę i cukier wyrobić palcami aż zaczną się sklejać w grudki. 2. Żółtka oddzielić od białek. 3. Żółtka utrzeć z cukrem na puch. Dodać olej i mąkę i zmiksować tylko do połączenia składników. 4. Do ciasta wsypać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać łyżką. 5. Białka ubić, wymieszać delikatnie z ciastem. Całość
Kto ugości moich gości?szklanka mleka 1 galaretka truskawkowa 1 szklanka gorącej wody truskawki do dekoracji kolorowa posypka do dekoracji Wykonanie : Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Ciągle mieszając dodawać : olej , oranżadę, i mąkę z proszkiem. Ciasto podzielić na pół do jednej dodać kakao i 2 łyżki mleka , wymieszać. Tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć papierem
Sama słodycz i szczypta chiliDziś publikuję przepyszną, kruchą i mięciutką jak puch babkę pomarańczową, którą na wspólne pieczenie zaproponowała Ania . Bardzo jej dziękuję za udostępnienie tego przepisu, bo jest po prostu doskonały. Ja dodałam jedynie więcej soku pomarańczowego i więcej skórki z pomarańczy i przez roztargnienie nie ubiłam piany z białek, a dodałam od razu całe jajka. Niezależnie od tego babka
Kuchnia Prezydentowejupieczonym serniku, po szczegóły zapraszam tutaj. 6. Na powierzchnię ciasta równomiernie wykładamy pistacjową kruszonkę, dookoła obręczy układamy plastry pomarańczy, ("na stojąco"). 7. Masło ucieramy z cukrem na puch, stopniowo dodajemy po jednym żółtku. Następnie dodajemy ser, otartą skórkę, rozgniecione herbatniki i sok pomarańczowy - całość BARDZO krótko mieszamy. 8. Dodajemy ubitą pianę z białek i odłożone całe orzechy pistacjowe
Kuchnia Prezydentowejbędzie dość gęste), wyrównać i piec 40-45 minut. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika, odstawić do całkowitego wystygnięcia. 4. W tym czasie ubić masło z cukrem pudrem na puch, dodać serek, skórkę i sok z pozostałej limonki, ponownie dokładnie ubić. Wstawić do lodówki na 20 minut. 5. Rozsmarować krem na wystudzonym cieście, pospać resztą jagód, lekko wgniatając
Kuchnia Prezydentowej