puch - 3415 przepisów (strona:151/228)

Tort Jagodowo – Cytrynowy 114

łyżeczki soli 240 ml maślanki sok i skórka z 3 cytryn 250 g jagód + garść do dekoracji 1 łyżka mąki pszennej Masło ucieramy z cukrem na puch. Stopniowo dodajemy jajka i ekstrakt z wanilii. Ucieramy ponownie około 2 minut. Mąkę mieszamy z proszkiem i solą. Wsypujemy partiami do utartego masła i ponownie ucieramy do połączenia. Delikatnie wlewamy maślankę

Made By Mom And Son
Torcik kakaowy z masą śmietanową i owocami 155

dekoracji motylki czekoladowe i kwiatki cukrowe mały słoiczek konfitury malinowej 1/2 szklanki malin do masy Wykonanie : Żółtka oddzielić od białek , utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Stopniowo dodawać mąkę z proszkiem i kakao. Na końcu dodać ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać łyżką. Spód małej tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto. Piec w temperaturze

Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto czekoladowe ze śliwkami 111

około 30 minut. Śliwki wyciągamy z zalewy (zalewę zachowujemy) i kroimy w cienkie paseczki. Wódką której śliwki „nie przyjęły” nasączamy biszkopt. Krem czekoladowy ucieramy z kostką masła na puch. Dodajemy śliwki, posiekaną tabliczkę czekolady. Całość mieszamy i wykładamy na biszkopt. Wkładamy do lodówki. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki ciepłej wody. Odstawiamy do wystygnięcia. Śmietanę ubijamy pod koniec dodając

Pobite gary Barbary
Babka keksowa na majonezie - lekka i puszysta 138

Lekka jak puch babka w formie keksu. W smaku różni się od klasycznej babki -  smakuje troszkę jak biszkopt, troszkę jak drożdżowe. Jest idealne nie tylko na deser, ale i na podwieczorek lub kolację do kubeczka mleczka :) SKŁADNIKI: (forma ok 34x12 cm) 5 jajek 1 szkl cukru  3 łyżki majonezu szczypta soli 2/3 szklanki mąki pszennej

Kto ugości moich gości?
Ciasto ze śliwkami bez glutenu 190

brzozowy dietetyczny ). Aby upewnić się czy konsystencja jest idealna wkładamy palec do masy jajecznej i smakujemy jeśli będą grudki cukru nawet te najmniejsze to dalej miksujemy ( ma być puch bez najmniejszej grudki). Rozpuszczamy masło i zostawiamy do schłodzenia ma być (zimne lecz płynne). Przesiewamy mąkę ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia  centralnie nad misą z jajami i mieszamy

Różowa kuchnia
Bułka sojowa 152

jajka 20 dag masła lub margaryny 12 gram proszku do pieczenia szczypta soli tłuszcz do formy Wykonanie: Ugotować soję w osolonej wodzie, odcedzić i zmielić. Masło utrzeć na puch i nadal ucierając dodawać po 1 łyżce ostudzonej soi. Żółtka utrzeć z połową cukru pudru, połączyć z masą sojową, następnie dodać obie mąki, aromat, proszek do pieczenia i dokładnie

Tradycyjna Kuchnia
Przepyszna babeczka łaciata na białkach 152

łyżki  kuleczki czekoladowe do dekoracji  kasza manna do obsypania formy masło do wysmarowania formy  Wykonanie: Do wysokiej misy wlewamy białka , ubijamy je na puch . Dodajemy ksylitol i ubijamy,  aż będzie sztywna masa. Przesiewamy mąkę w raz z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy jajecznej . Masło rozpuszczamy wcześniej i zostawiamy do ostudzenia

Różowa kuchnia
Arbuzowo -miętowe ciasto bez pieczenia 117

minut].Z mleka, cukru i proszku budyniowego ugotować gęsty budyń. Do gorącego jeszcze budyniu wlać gorące rozpuszczone cukierki i dokładnie wymieszać. Odstawić do wystudzenia. Miękkie masło utrzeć na puch a następnie dodawać po łyżce zimnego budyniu [ ja masła nie ucierałam , tylko dodałam do gotującego się budyniu i dokładnie wymieszałam] . Wyłożyć na biszkopty ułożone w foremce . Ułożyć warstwę biszkoptów

Moje domowe kucharzenie
Czekoladowy napoleon 570

trochę pracy i czasu. Ciasto: 1 margaryna 200 g śmietany 18% ok 3 1/2 szklanki mąki pszennej 1 jajko 1/2 łyżeczki sody 1 łyżka kakao Margarynę ucieramy na puch, a następnie dodajemy śmietanę, jajko i kakao i miksujemy. Wsypujemy 3 szklanki mąki oraz sodę i całość wyrabiamy już  ręcznie, dosypując pozostałą mąkę jeśli  ciasto się klei

Cynamonowe szczęście
SZarlotkowy Serniczek Na Zimno 223

zalewamy jak najcieplejszą wodą z kranu, odstawiamy na chwilkę, masło roztapiamy, odstawiamy do ostygnięcia  mąkę mieszamy z cukrem waniliowym oraz zmielonymi migdałami jajka ucieramy z cukrem na puch, dolewamy masło, dosypujemy suche składniki, mieszamy, wylewamy do wyłożonej papierem, wysmarowanej masłem i oprószonej mąką tortownicy wstawimy do piekarnika na około 20 minut jabłka obieramy kroimy w kosteczki, dusimy

Luźna Kuchnia
tort szachownica 192

opcjonalnie: 1 łyżka ekstraktu waniliowego 50 g czekolady gorzkiej wykonanie: Czekoladę ścieramy. Z mleka, proszku budyniowego oraz cukru gotujemy budyń i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło ucieramy na puch a następnie dodajemy stopniowo budyń oraz ekstrakt waniliowy, miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Następnie dodajemy wirka czekoladowe i mieszamy. Na paterze układamy krążki naprzemiennie (duży ciemny, średni jasny, mały

Domowy Smak Jedzenia
Andrut Pychotka - pyszne wafle orzechowo-kakaowe 213

wodą ( tak, żeby woda nie dotykała do dna miski). Dodać cukier i ubijaćć jaja z cukrem na parze aż masa stanie się jasnokremowa i puszysta. Masło utrzeć na puch, ciągle miksując dodawać stopniowo ubite jajka z cukrem. Dodać herbatniki i dokładnie wymieszać.  3. Masę podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao, a do drugiej zmielone orzeszki

Kto ugości moich gości?
TORCIK BROWNIE Z BORÓWKAMI – najlepsze brownie na świecie! 248

borówki – 1 szkl + do dekoracji SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Do szklanek miski wkładamy połamaną czekoladę, masło i kakao – rozpuszczamy w kąpieli wodnej, studzimy. Jajka ubijamy z cukrem na puch, wsypujemy mąkę i miksujemy na woilnych obrotach. Wlewamy przestudzoną ( nie musi być zimna! ) masę czekoladową -mieszamy. Dodajemy borówki, wylewamy do foremki wyłożonej na spodzie papierem do pieczenia. Wkładamy

Ostra na Słodko
Ciasto czekoladowe z cukinią 115

mąki pszennej   3 czubate łyżki kakao   35 dag cukini bez skórki   60 g czekolady (u mnie mleczna z orzechami)   1. Masło zmiksować na puch, cały czas miksując dodawać po trochu olej, a następnie kolejno cukier, ekstrakt waniliowy, sodę, proszek do pieczenia, sól, jajka, śmietanę, mąkę i kakao. 2. Cukinię zetrzeć na tartce o dużych

Kto ugości moich gości?
Sernik pomarańczowy z brzoskwiniami i galaretką 165

wiaderka pomarańczowy serek waniliowy 200 g jaj 6 szt budyń śmietankowy 2 szt Dodatkowo: brzoskwinie 3 szt galaretka agrestowa 2 szt   Wykonanie sernika: Miksujemy jaja same na puch ( bez cukru tym razem ) Dodajemy partiami ser pomarańczowy oraz serek waniliowy . Miksujemy na najmniejszych obrotach . Dodajemy dwa budynie i nadal miksujemy . Formę tortową dużą wykładam papierem do pieczenia

Różowa kuchnia