łyżeczki cynamonu 1 łyżka cukru na lukier: 4 łyżki cukru pudru łyżka wrzątku Mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia wymieszać i przesiać. Masło utrzeć z cukrem na puch. Następnie ucierając dodawać po żółtku. Dodać mieszankę mąk i wmieszać. Białka ubić na sztywno i delikatnie połączyć. Podzielić ciasto na połowę. Do jednej części dodać kakao, do drugiej skórkę
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniazależności od tego jak mocno piecze Wasz piekarnik) jeszcze około 30-40 minut. Przygotować placek serowy (najlepiej upiec go dzień wcześniej): masło utrzeć z cukrem na puch, następnie dodawać żółtka i budyń. Białka ubić z solą na sztywną pianę i delikatnie połączyć z serem. Masę wylać do blaszki wyścielonej papierem i piec w 180*C około godziny
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniazrobić z sernikiem, który ma nieładne boki? Można na przykład otulić go owocową kołderką:) W taki właśnie sposób uzyskałam lekki jak puch sernik z truskawkowym akcentem. * tortownica o średnicy 21 cm Składniki: na sernik: 750 g sera na sernik 5 jajek 200 g masła 120 g cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej na piankę
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniagotować wlewamy jajka ubite z cukrem na puszystą masę i mieszamy. Następnie wrzucamy orzechy i dokładnie całość łączymy. Masę gotujemy ok. 3 minuty i studzimy. Masło ucieramy na puch i dodajemy po łyżce masy orzechowej ciągle miksując. Gotową masę wykładamy na jabłka. Przykrywamy drugim blatem biszkoptu i chowamy do lodówki. Polewamy polewą i dowolnie dekorujemy. Smacznego
Na Ciasteczkowych Papierachcukru kryształu herbatniki lub biszkopty na spód Sposób przygotowania: Ananasy wraz z zalewą miksujemy w blenderze wraz z wiórkami kokosowymi (ja zostawiłam plaster do dekoracji). Masło ucieramy na puch, stopniowo dodajemy po jednym jajku i dalej ucieramy wraz z cukrami. Następnie dodajemy stopniowo ser, gdyby masa robiła się zbyt gęsta rozrzedzamy koktajlem ananasowym i postępujemy tak do wyczerpania
Kolorowy Przepisownikstrząsamy z każdego kawałeczka. Mamy wtedy 100% pewność, że nic się nam nie będzie kleić. Pianki są bardzo proste i szybkie do zrobienia, mocno owocowe i leciutkie jak puch. Zaspokoją podniebienia nie tylko dzieci ale i całkiem dorosłych łasuchów. Zdjęcia potraw są mojego autorstwa. Ich kopiowanie wymaga mojej zgody
kawawszklancepraskę, kiedy są jeszcze gorące. Jeżeli nie posiadamy praski do ziemniaków - nic straconego. Wystarczy zwykła pałka do ciasta ( nie tłuczek). Ucieramy nią w garnku odcedzone ziemniaki na puch ( jak ciasto) i studzimy. Cebulkę kroimy w kosteczkę. Na suchą patelnię wrzucamy słoninkę. Kiedy się wytopi, a skwareczki zrobią się złotawe dodajemy pokrojoną cebulę. Dusimy do zeszklenia cebuli
kawawszklanceżółtek, białka ubić na sztywno w połowie ubijania dodając połowę cukru i sól ( nie podejdą wówczas wodą podczas oczekiwania na zużycie). Tłuszcz utrzeć z pozostałym cukrem na puch, dodając po jednym żółtku. Następnie zmniejszyć obroty miksera i dodawać partiami mąki przemiennie ze śmietaną. Bakalie i połowę ubitych białek dodać do ciasta - wymieszać rozluźniając ciasto. Dodać pozostałe białka
kawawszklancełyżki mąki ziemniaczanej - 2 płaskie łyżki kaszy manny - 1 puszka brzoskwiń Brzoskwinie dokładnie osuszam* i kroję w kosteczkę. Białka ubijam na sztywną pianę. Żółtka ubijam z cukrem na puch , dodaję pokrojone w kosteczkę miękkie masło. Jak utworzą jednolitą masę dokładam partiami ser oraz serek mascarpone. Dosypuję przesianą mąkę i kaszkę mannę, mieszam do połączenia składników. Dokładam brzoskwinie
kawawszklanceTradycyjna babka z rodzynkami, przepis bardzo stary jeszcze z zeszytu mojej mamuśki. Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i olejkiem rumowym na puch, następnie dodać podczas mieszania jajka i żółtka. Dokładnie wymieszać. Mąki z proszkiem do pieczenia przesiać przez sitko, i powoli dodać do masy na przemian z mlekiem, nie przerywając mieszania. Dokładnie wymieszać na puszystą gładką masę
Kuchnia Pokoleńcukier waniliowy Masa jogurtowa 500 ml jogurtu owocowego 3 łyżeczki żelatyny 2 łyżki gorącej wody Dodatkowo 2 różne galaretki owoce czarnej morwy Jajka z cukrami ubić na puch. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao, wymieszać i wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni. Zimny biszkopt przeciąć na pół
Moje domowe kucharzenieformy(ok.25X35) posypujemy równomiernie szkl.cukru układamy odsączone krążki ananasów (syrop zachowujemy) i wysypujemy orzeszki we wszystkie miejsca puste i nie tylko odstawiamy, jajka ucieramy z pozostałym cukrem na puch,mieszając stopniowo dodajemy na przemian łyżkę mąki i łyżkę syropu z ananasów ,na końcu dodajemy proszek do pieczenia, ciasto wylewamy na ananasy z orzechami, pieczemy
Swojskie jedzonkocytryny Dodatkowo: jagody mrożone 3 garście Wykonanie ciasta cytrynowego z jagodami: Do misy dodajemy 4 jaja , wsypujemy cukier i miksujemy na puch . Dodajemy przesiane obydwie mąki z proszkiem do pieczenia . Wyparzamy cytrynkę , osuszamy ręcznikiem i ścieramy na tarce skórkę z cytryny , oraz wyciskamy sok , dodajemy do ciasta . Dodajemy miękkie masło
Różowa kuchniacukru 2 łyżeczki kawy zbożowej (u mnie Inka) 1 łyżeczka masła do podania - cukier puder i musli Przygotowanie: Oddzielamy białko od żółtka. Białko ubijamy wraz z cukrem na "puch". Do żółtka dodajemy kawę, mąkę i mleko. Mieszamy do połączenia na wolnych obrotach. Następnie dodajemy ubite białko, mieszamy delikatnie łyżką do połączenia. Na patelni rozpuszczamy łyżeczkę masła. Następnie
Słodkie okruszkiKrem: Puszkę krówki wkładamy do garnka z wodą, tak by woda sięgała do połowy puszki. gotować około 10-15 minut. Margarynę utrzeć na puch, następnie dodawać po łyżce krówki. Odrobinę kremu pozostawić do dekoracji Warstwa gruszkowa : Gruszki pokroić w kostkę - pare gruszek zostawić do dekoracji. Kremówkę ubić na sztywno, podzielić na dwie części. Do jednej części dodajemy
Garnkowe fanaberie