puch - 3415 przepisów (strona:152/228)

Krajanka rabarbarowa 135

mamy sierpień a moje rabarbalove love nadal trwa. Dopóki rabarbar na straganach to moja miłość się nie skończy. Tym razem ciasto nazwane krajanką rabarbarową czyli pyszność, puch i kolor, zapraszam serdecznie. Krajanka rabarbarowa. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
JAGODOWO – MALINOWE TRIO Z KOKOSOWĄ PIANKĄ 381

budyń, lekko studzimy. Schłodzone ciasto pokrywamy kolejną warstwą herbatników i wylewamy krem budyniowy, wygładzamy, przykrywamy ostatnią warstwą herbatników i wstawiamy do lodówki. 3 WARSTWA: Zimną śmietanę ubijamy na puch, dodajemy cukier oraz śmietan fixy i ubijamy na sztywno. Dodajemy 3/4 podprażonego kokosu, wyciągamy na ciasto, wygładzamy i obficie posypujemy borówkami, malinami i resztą kokosu. Wkładamy na kilka godzin

Ostra na Słodko
Muffinki czekoladowo - orzechowe 126

mlecznej z orzechami Przygotowanie: Rozpuścić masło, orzechy i czekoladę posiekać. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, kakao, cukrem waniliowym, dodać orzechy i czekoladę. Jajka ubić z cukrem na puch i dodawać na przemian makę, mleko i masło, całość mieszać ręcznie, króciutko. Powstanie gęste ciasto. Nałożyć ciasto do 3/4 wysokości foremek muffinkowych. Wstawić do piekarnika i piec

Cakes By Kejt
Gofry czekoladowe posypane cukrem pudrem . 141

ksylitolu łyżeczka proszku do pieczenia mleko 500 ml margaryna 100 g jaja 4 szt   GOFRY CZEKOLADOWE -wykonanie  Miksujemy jaja z ksyltolem na puch ( masa nam się potraja jajeczna). margarynę i czekoladę rozpuszczamy razem ( chłodną wlewamy do masy jajecznej ) Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy teraz już czekoladowej. Całość miksujemy przez chwilkę. Gofry

Różowa kuchnia
Fiona 149

najsłodszych, ale w taki upał sprawdziło się idealnie.  Składniki : Biszkopt : * 4 jajka * szklanka mąki pszennej * łyżeczka proszku do pieczenia * 3/4 szklanki cukru Przygotowanie : Jajka ubić na puch dodając cukier, wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Całość wymieszać, przelać do prostokątnej foremki i piec 30 minut na złoty kolor w 180 stopniach. Masa budyniowa : * 900ml soku przecierowego

Magiczne Życie Marty
Ciasto bananowo mogdałowe bez mąki z lodami bananowo-migdałowymi 129

godzinę ( zamrażam banany wcześniej bo często z nich korzystam wiec mam pod ręką). Nastaw piekarnik na 160stopni. 2. Jajka ubij z cukrem na puch, dodaj zmielone migdały i proszek do pieczenia. 3. W międzyczasie blenderem zmiksuj 3 pozostałe banany i sok z cytryny. 4. Wlej natychmiast do masy jajeczno- migdałowej. Miksuj

AZgotuj!
Ciastko mocno czekoladowe z suszonymi wiśniami i orzechami włoskimi 118

Rozpuść czekoladę z masłem w kąpieli wodnej. Lekko wystudź. Żółtka oddziel od białek. Do żółtek dodaj cukier i ubijaj na biały puch. Białka ubij na sztywno. Do żółtek teraz dodaj czekoladę z masłem. Wymieszaj. Potem mąkę a na końcu ubitą pianę z białek  Kiedy ciasto będzie

AZgotuj!
Drożdżówka z zieloną herbatą 122

Odstaw na 5 minut. W dużej misie, w której będziesz wyrabiała ciasto  przesiej mąkę. W wysokim naczyniu żółtka zmiksuj z cukrem na biały puch, dodaj zieloną herbatę i wymieszaj na jednolitą konsystencję. Całość przelej do mąki, wlej masło, mleko z drożdżami oraz wbij jajo. Wyrabiaj. Ciasto będzie  dość

AZgotuj!
Ciasto drożdżowe z wiśniami w amaretto 103

cukrem skrop amaretto. Odstaw. Do wysokiego naczynia wsyp mąkę, szczyptę soli  oraz cukier waniliowy. Dodaj suche drożdże. Wymieszaj łyżką. Żółtka oddziel od białek i  ubij na puch z cukrem. Wlej do suchych składników. Dolej ciepłe mleko i wyrabiaj. Jeśli robisz to na zwykłych drożdżach to najpierw niech urosną z odrobią mleka, cukru i mąki. Na koniec

AZgotuj!
Sernik doskonały z pomarańczowym karmelem - ciasto bezglutenowe 164

pomarańczy w cukrze + skórka z otartej pomarańczy 3 łyżki mąki ziemniaczanej pomarańcza sok z jednej pomarańczy 6 kostek cukru trzcinowego  Żółtka zacząć miksować z cukrem na biały puch. Następnie dodawać po łyżce sera. Kiedy już zużyjemy cały ser dodać skórkę pomarańczową w cukrze i tą otartą. Dodać mąkę ziemniaczaną.  Całość wlać do formy i piec

AZgotuj!
Sernik czekoladowy z pomarańczą na makowym spodzie (ciasto bezglutenowe) 155

Wyłóż dno papierem  do pieczenia i wysmaruj masłem. Masę makową przełóż do naczynia i dodaj mielone migdały oraz miękkie masło. W wysokim naczyniu ubij jaja na puch dodaj do masy makowej i wymieszaj. Upiecz w 180 stopniach, 20 minut. Wystudź spód. Kiedy spód będzie zimny a czekolada chłodna zacznij robić masę serową.W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę

AZgotuj!
Ucierana szarlotka z ajerkoniakiem 124

miękkiego cukier z prawdziwą wanilią skórka z jednej cytryny ajerkoniak Jabłka obrać pokroić na ósemki a potem na cienkie plasterki. Zacząć robić ciasto. Masło utrzeć z ksylitolem na puch. Następnie dodawać po 1 jajku wybijając najpierw do filiżanki. Po woli dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowym i skórkę cytrynową.  Rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Wysmarowaną

AZgotuj!
Słodkie walentynkowe pianki 134

śmietanki kremówki  cukier puder  śmietanfix lub śmietanżel  Galaretkę rozpuść w 200 ml wody. Odstaw do ostygnięcia. Kiedy będzie zimna zacznij ubijać śmietankę na puch, pod koniec dodaj śnietanfix. Następnie cienką stróżką wlewaj galaretkę ciągle miksując (małe obroty, gdyż chlapie). Całość przelej do kwadratowego naczynia wyłożonego folią aluminiową. Warstwa masy powinna mieć przynajmniej

AZgotuj!
Wielkanocne ciasto czekoladowe z jajeczkami - ciasto bezglutenowe 192

śmietanka 36% - i opakowanie małe jajeczka czekoladowe - u mnie 26 sztuk tortownica mała wysmarowana masłem Rozpuść opakowanie gorzkiej czekolady w kąpieli wodnej. Dobrze wystudź. Miękkie masło miksujemy na puch z ksylitolem / cukrem ok 5 minut, po tym czasie dodajemy 1 jajko i znów miksujemy aż masa będzie jednorodna, wbij drugie i miksuj aż utworzy się jednorodny krem. Stróżką

AZgotuj!
Sernik z kaszą jaglaną - ciasto bezglutenowe 187

minut. Po tym czasie wyłącz gaz i  pozostaw kaszę pod przykryciem na kilka minut,aby sypka i miękka. Wystudź. Sernik jaglany: Żółtka ubij z cukrem/ksylitolem na puch. Do masy dodawaj po łyżce  na zmianę wystudzonej kaszy jaglanej i sera białego, dodaj ekstrakt z wanilii, mąkę ziemniaczaną-  wszystko miksujemy do uzyskania jednolitej masy.  Do wysmarowanej

AZgotuj!