puch - 3415 przepisów (strona:153/228)

Ciasto makowo- cytrynowe 142

cukrem pudrem, połączyć z makiem, aromatem i delikatnie wymieszać z ubitą pianą z białek. Wykonanie ciasta cytrynowego: Masło utrzeć również bardzo dokładnie z cukrem i żółtkami na puch. Dodać aromat cytrynowy, mąkę, proszek do pieczenia i na koniec dobrze ubitą pianę z białek i lekko wymieszać. Składanie placka: Do przygotowanej formy wlewać na przemian ciasto cytrynowe i makowe

Tradycyjna Kuchnia
Anielski Puch Lili 120

zrobić i jakoś specjalnie nic nam nie przypadło do gustu. Przygotowując deser zrobiłyśmy mieszkankę i wyszedł nam puchowy deser. Mama powiedziała że nazwiemy go Anielski Puch Lili. Mi bardzo spodobała się ta nazwa. Składniki : 250 g serka homogenizowanego naturalnego 3 łyżki cukru pudru 0,5 l śmietany kremówki puszka brzoskwiń czekoladowe paluszki do ozdoby

Lili w kuchni
LODY WANILIOWO KAWOWE 150

Składniki: 4 żółtka, 120 g cukru, 300 ml śmietany 36%, 250 ml mleka 2 łyżki kawy rozpuszczalnej cukier waniliowy Mleko zagotować, żółtka zmiksować z cukrem na puch do masy jajecznej dodać ostudzone mleko, wymieszać. Otrzymaną masę podgrzać na małym ogniu, cały czas mieszając, do momentu aż się zagęści, ostudzić. Ubić śmietanę dodać do masy, delikatnie wymieszać. Masę podzielić

RAROSSA
Ciasto z Masłem Orzechowym i Karmelem 274

jajka 200 g cukru kryształu 150 g jogurtu naturalnego 200 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej Masło ucieramy na puch. Dodajemy stopniowo masło orzechowe i cukier. Ucieramy. Dodajemy jajka, następnie po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem i sodą. Na sam koniec dajemy jogurt naturalny i ucieramy całość do połączenia składników

Made By Mom And Son
Lion - słodkie ciasto ze słonym akcentem 404

Szklankę mleka zagotowujemy. Drugą natomiast mieszamy z żółtkami, cukrem i mąkami. Wlewamy do gotującego mleka i zagotowujemy całość, mieszając by się nie przypaliło. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy do niego po łyżce ostudzonego budyniu. Masę kajmakową mieszamy z ryżem preparowanym, jeśli jest bardzo gęsta można ją chwile podgrzać wtedy łatwiej się rozsmaruje. Biszkopt  przekrawamy

Cynamonowe szczęście
Babeczka na oleju z makiem i serkiem 145

łyżki napoju sojowego płatki migdałowe 150 g Wykonanie ciasta  z serkiem  Almette  z Morelą i Wanilią : Wbijamy jaja do miski. Dodajemy ksylitol i miksujemy na puch. Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy serek z Morelą i Wanilią nadal miksując na najmniejszych obrotach . Na końcu dodajemy olej i miksujemy do połączenia składników . Przekładamy

Różowa kuchnia
Babka majonezowa 205

szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mąki pszennej   2 łyżeczki proszku do pieczenia margaryna do wysmarowania formy bułka tarta do wysypania formy 1. Jajka zmiksować z cukrem na puch, dodać resztę składników i ponownie zmiksować.  2. Formę wysmarować margaryną, wysypać bułką tartą. Wlać ciasto. Piec do suchego patyczka - ok 50 min w 175*C. Inspiracja: Pieczarka Mysia

Kto ugości moich gości?
ciasto z kremem czekoladowo kawowym 145

Następnie odcedzamy i mieszamy z proszkiem budyniowym. Mleko zagotowujemy z cukrem, wlewamy kawę z budyniem i gotujemy, aż zgęstniej a następnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło ucieramy na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń. Gotowe ciasto przekładamy masą. Wierzch polewamy polewą czekoladową i np. posypujemy posiekanymi migdałami. Całość schładzamy w lodówce. Najlepiej smakuje po dwóch dniach „leżakowania

Domowy Smak Jedzenia
Jagodzianki z mascarpone 212

mleka, dodając 2 łyżki mąki z miski i łyżkę cukru. Wlewamy w zagłębienie w mące i lekko przysypujemy z wierzchu mąką. Zostawiamy na 15 minut. Jajka ubijamy na puch z pozostałym cukrem i dodajemy do miski z mąką i drożdżami. Wlewamy pozostałe mleko (lekko podgrzane) i mascarpone. Mieszamy wszystko łyżką, dodając stopniowo stopione masło. Gdy składniki się połączą

Poezja smaku
Ciasto Cygan. 153

margaryna i bułka tarta do wysmarowania i posypania formy cukier puder do posypania gotowego ciasta Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puch. W mleku rozpuszczamy sodę i wlewamy do jaj, miksujemy. Mąkę mieszamy z cynamonem i kakaem i przesiewamy do masy jajecznej, nadal miksujemy. Następnie dolewamy olej, mieszamy i na końcu

Rozpustne gotowanie
Ciasto Fale Dunaju z jabłkami. 368

margaryny POLEWA: 3 łyżki kakao 1 łyżka wody 125 g margaryny 5-6 łyżek cukru pudru wiórki kokosowe      Przygotowujemy ciasto: margarynę ucieramy z cukrem na puch dodając po jednym jajku, następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Połowę ciasta przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Do drugiej połowy ciasta dodajemy kakao i śmietanę

Rozpustne gotowanie
Najdelikatniejsze pączki. 68975

dokładnie mieszamy. Odstawiamy w ciepłe miejsce by urosły, na jakieś 10-15 minut.      Do miski wbijamy jajka, dodajemy żółtka i ubijamy z cukrem na puch. Mąkę przesiewamy do sporej miski, dodajemy sól, wyrośnięte drożdże, ciepłe mleko, łyżeczkę aromatu waniliowego, ubite jajka i wyrabiamy mikserem z mieszadłami do ciasta drożdżowego. Po upływie 10 minut dodajemy rozpuszczoną

Rozpustne gotowanie
Biało-czarne babeczki z jabłuszkiem. 104

szklanki) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 2 łyżeczki kakao (ciemne) 2 łyżki kwaśnej śmietany 2 jabłka       Margarynę ucieramy z cukrem na puch dodając po jednym jajku, następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Połowę ciasta przekładamy do foremek wyłożonych papierem do pieczenia (jedna łyżka ciasta na jedną foremkę). Do drugiej połowy

Rozpustne gotowanie
Kaiser kaffee, czyli kawa po Wiedeńsku. 162

żółtka 200 ml mocnej kawy ( może być zarówno z ekspresu lub rozpuszczalna) około 0,5 szklanki bitej śmietany do dekoracji      Żółtko ubijamy z cukrem na puch, dodajemy wrzącą kawę i energicznie mieszamy przez 1-2 minuty, aż składniki się połączą. Wlewamy do szklaneczek, dekorujemy bitą śmietana i ewentualnie wiórkami czekolady lub  likierem czekoladowym

Rozpustne gotowanie

Proponowane wyszukiwania