puch - 3415 przepisów (strona:159/228)

Ucierane ciasto z jagodami 234

cukru 200 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 1 opakowanie budyniu waniliowego skórka starta z małej cytryny jagody cukier puder Masło ucieramy na miękki puch. Nie przerywając ucierania wsypujemy partiami cukier a następnie dodajemy po jednym jajku i skórkę cytrynową. Na koniec wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz budyniem waniliowym. Całość dokładnie mieszamy

My simple kitchen
Ciasto ucierane z renklodami 172

cukier i cynamon do posypania 10-12 śliwek Śliwki umyć, przekroić na połówki i wyjąć pestki. Margarynę utrzeć do miękkości. Wsypać cukier z cukrem waniliowym i ubijać na puch. Następnie dodać jajka. Później partiami wsypywać mąkę z proszkiem do pieczenia i wlać mleko. Jeżeli ciasto będzie bardzo gęste można dodać więcej mleka. Na końcu dodać skórkę

My simple kitchen
Ciasto miodowe z jabłkami i kremem 221

przestygnie, ale nadal będzie jeszcze ciepła, wyłożyć ją na jeden placek miodowy i przykryć drugim. Masa budyniowa : Ugotować budyń z mleka, cukru i proszku budyniowego. Masło utrzeć na puch i partiami dodawać zimny budyń. Gotowy krem wyłożyć na ciasto i przykryć ostatnim plackiem. Ciasto należy równomiernie obciążyć, aby blaty zmiękły.Odstawiamy na całą noc. Polewa: Przygotowujemy

My simple kitchen
Ciasto urodzinowe 5888

proszku budyniowego, 700 ml mleka oraz 4 łyżek cukru. Odstawiamy w zimne miejsce aby się schłodził. Masło wyjmujemy z lodówki aby nabrało temperatury pokojowej. Następnie miksujemy je na puch i dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Dokładnie mieszamy, aby nie powstały grudki. Gotowy krem odstawiamy na chwilę do lodówki. Biszkopt kroimy wzdłuż na połowę. W tym  miejscu można

My simple kitchen
Karpatka na biszkopcie 139

wykładamy papierem do pieczenia i rozsmarowujemy ciasto. Pieczemy około 20- 30 minut w temperaturze 200 stopni. Krem: Z proszku budyniowego, mleka i cukru gotujemy budyń. Masło ucieramy na puch i dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Ucieramy aż masa będzie gładka i jednolita. Krem rozsmarowujemy na  biszkopcie i przykrywamy ciastem ptysiowy. Wierzch ciasta możemy oprószyć cukrem pudrem

My simple kitchen
Ciasto z sercem 137

ciasto 2 szklanki mąki 4 jajka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g masła 1 szklanka cukru 1 budyń waniliowy (40g) Różowe ciasto: Masło ucieramy na miękki puch. Wsypujemy cukier i nadal ucieramy. Dodajemy po jednym jajku. Następnie wsypujemy mąkę. Jeśli ciasto wyjdzie bardzo gęste wówczas dodać 2-3 łyżki mleka. Na końcu dodać barwnik spożywczy (tyle

My simple kitchen
Wiśniowiec z kremem 144

zalewamy nią wiśnie. Odstawiamy do całkowitego stężenia galaretki (najlepiej do lodówki). Krem waniliowy : Z mleka i proszków budyniowych gotujemy budyń. Odstawiamy do całkowitego wychłodzenia. Masło miksujemy na gładki puch. Dodajemy cukier puder a następnie po łyżce zimnego budyniu. Na końcu wlewamy wódkę. Mieszamy aż krem będzie miał jednolitą konsystencję. Rozsmarowujemy go na masie wiśniowej. Polewa czekoladowa: Masło rozpuszczamy

My simple kitchen
Babka z Michałkami 162

pieczenia 1/2 szklanki mleka 1 budyń waniliowy 200 g cukierków Michałki * cukier puder lub polewa czekoladowa do dekoracji *cukierki można zastąpić dowolną czekoladą Masło ucieramy na miękki puch. Stopniowo wsypujemy cukier z cukrem waniliowym i miksujemy tak długo, aż kryształki cukru będą słabo wyczuwalne. Następnie dodajemy po jednym jajku. Nie przerywając mieszania wsypujemy partiami mąkę z budyniem oraz

My simple kitchen
Babka "Coco Jambo" 155

łyżeczki cukru waniliowego 4 jajka 2,5 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka wiórków kokosowych 1 szklanka mleka kokosowego polewa czekoladowa Masło ucieramy na miękki puch. Dosypujemy cukier z cukrem waniliowym i ucieramy aż się rozpuści. Następnie dodajemy po jednym jajku. Wsypujemy partiami mąkę z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodajemy wiórki kokosowe i dolewamy

My simple kitchen
Orzechowiec II 182

proszek budyniowy z 4 łyżkami cukru. Do gotującego się mleka wlać zawiesinę budyniową ( uprzednio należy wyjąć laskę wanilii) i ugotować budyń. Wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch i dodawać stopniowo zimny budyń. Ucierać aż krem będzie jednolity i bez grudek. Polewa czekoladowa : w rondelku rozpuścić masło. Zdjąć z ognia i dodać cukier puder. Wymieszać. Następnie dodać

My simple kitchen
RAbaRBARowa FAntazJa 165

kubka mąki 0,5 kubka cukru 0,5 kostki masła Przygotowanie: mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia i budyniem masło ucieramy z cukrem trzcinowym na puch, wbijamy jajka, dodajemy szczyptę soli, nasionka wanilii, ucieramy dosypujemy po łyżce mąki ciasto przekałdamy do wyłożonej papierem formy składaniki na kruszonkę energicznie mieszamy rabarbar kroimy w kosteczki, układamy na cieście posypujemy

Luźna Kuchnia
Biszkopt z masą budyniową, truskawkami i galaretką 341

wkładam biszkopt. Zdzieram z niego delikatnie  wierzch( robię to za pomocą widelca) nasączam go lekko osłodzoną wodą z sokiem z limonki. Masło ucieram z cukrem pudrem na puch, następnie dodaję po łyżce  gęstego, zimnego budyniu, miksuję całość. Gotową masę wykładam na biszkopta.   Wciskam/ układam truskawki i zalewam lekko tężejącą galaretką. Ciacho wstawiam do lodówki

Takie tam pichcenie
torcik z truskawkami 304

łyżki kakao wykonanie: W 250 ml mleka mieszamy mąkę, cukier oraz żółtka. Pozostałe mleko zagotowujemy, dodajemy wymieszane składniki i chwilkę gotujemy, aż masa zgęstnieje. Masło ucieramy na puch, dodajemy stopniowo ostudzony budyń i całość miksujemy. Masę dzielimy na 2 części. Do jednej części dodajemy kakao i miksujemy. ponadto: 1 galaretka cytrynowa ok. 300 g świeżych truskawek

Domowy Smak Jedzenia
Tort cappuccino 330

złoty kolor w 160-180 stopniach, około 20 minut. Masa : Mleko, cukier, budyń, mąkę, cukier waniliowy i żółtka ucieramy i gotujemy z nich budyń. Masło ucieramy na puch (ważne, by było w temperaturze pokojowej!), dodajemy przestudzony budyń i kawę. Ucieramy, aż do połączenia się składników.  Do gotowej masy dodałam ciasteczka czekoladowe ;) Pychota! Gotową masę dzielimy

Lawendowe Niebo
Przekładaniec masą śmietanową 132

galaretki brzoskwiniowe Poncz 2-3 gałązki mięty [ nie dałam] 1/2  szkl.gorącej wody 1-2 łyżeczki prawdziwego miodu sok z cytryny Jajka z cukrami ubić na puch. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać i wylać do formy (24/36) wyłożonej papierem do pieczenia [ u mnie tortownica]. Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni. Zimny biszkopt przeciąć

Moje domowe kucharzenie