puch - 3415 przepisów (strona:141/228)

Cappucino na herbatnikach 935

cukru 2 łyżki mleka 3 łyżki kakao 1 łyżeczka żelatyny 350g herbatników mały słoiczek powideł śliwkowych 1/2 szkl mleka bita śmietana do dekoracji Masa: Miękkie masło utrzeć na puch z cukrem pudrem. Cały czas miksując dodać cappuccino a na koniec wódkę. Mleko przelać do głębokiego talerza i maczać w nim herbatniki. Ciastka układać w 2 rzędach

Smakołyki Asi
Torcik kokosowy na 1 rok "Smakołyków..." 158

ubić z cukrem pudrem. Dodać okruszki biszkoptu, czekoladę i wiórki kokosowe. Całość wymieszać i napełnić środek biszkoptu. Wyrównać powierzchnię. 1/2l śmietanki ubić z cukrem pudrem i śmietanfixami na puch. Ozdobić wierzch i boki torcika. Całość posypać wiórkami kokosowymi i czekoladowymi (zrobionymi za pomocą obieraczki do jarzyn). Torcik schłodzić

Smakołyki Asi
Piernik marchewkowy 149

posypka cukrowa 1 słoiczek marmolady Ciasto: Połowę marchewki zetrzeć na tarce o małych a połowę na dużych oczkach. Odcisnąć sok. Powinniśmy otrzymać 2 szkl marchewki. Jajka utrzeć na puch z cukrami. Mąkę i pozostałe suche składniki przesiać i stopniowo, na przemian z olejem, cały czas ucierając, dodawać do masy jajecznej. Na koniec łyżką wmieszać marchewkę. Blaszkę (20x30cm) wyłożyć

Smakołyki Asi
Serniczek "Zielone jabłuszko" 356

wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto i piec 40 minut w temperaturze 160 stopni. Sernik ostudzić i najlepiej wstawić na noc do lodówki. Masa ajerkoniakowa: masło utrzeć na puch z cukrem pudrem. cały czas ucierając dodawać po łyżce ajerkoniaku. Masę wyłożyć na sernik. Masa jabłkowa: W szklance gorącej wody rozpuścić galaretki. Ostudzić i połączyć z prażonymi jabłkami

Smakołyki Asi
Pączki z nadzieniem z róży 125

Ktoś kiedyś powiedział, że prawdziwy pączek musi mieć chrupiącą skórkę, być mięciutki w środku a po naciśnięciu wrócić do poprzedniego kształtu a do tego ma być lekki jak puch..... I moje takie są! Po prostu doskonałe. Najlepsze jakie kiedykolwiek jadłam. Polecam Wam ten przepis z całego serca! Sekretem dobrych pączków są dobre składniki i trochę cierpliwości (ciasto musi

Smakołyki Asi
Pascha waniliowa z kandyzowanymi owocami 100

laski wanilii 125ml śmietanki 30% 150g kolorowej skórki kandyzowanej listki melisy do dekoracji Twaróg zmielić 2-3 razy. Masło w temperaturze pokojowej zmiksować z cukrem i wanilią na puch, cały czas ucierając dodawać po jednym żółtku. Następnie dodawać po łyżce zmielonego twarogu. Gdy masa będzie już gładka, wlać śmietankę i ubijać na dużych obrotach aż masa stanie się

Smakołyki Asi
Babeczki cytrynowe 114

opakowania)   1 łyżeczka proszku do pieczenia Do dekoracji:   cukier puder do posypania   skórka z cytryny do dekoracji   melisa Miękkie masło utrzeć na puch. Nadal ucierając dodawać cukier a następnie po jednym jajku. Cytrynę umyć, zetrzeć z niej skórkę i odcisnąć sok. Dodać do masy maślanej i wymieszać. Mąkę, proszek do pieczenia i budyń przesiać

Smakołyki Asi
Tarta francuska z rabarbarem i kremem malinowym 128

martwcie się, zostawię Wam mega pyszny i łatwy przepis na fantastyczną tartę. Ta tarta to przepyszne połączenie kwaskowatego rabarbaru ze słodkimi malinami oraz kruchutkiego ciasta i delikatnego jak puch kremu. Co Wy na to? ;) Ciasto: op. ciasta francuskiego (275g) 2 długie łodygi rabarbaru 3 łyżki cukru cynamonowego Diamant Krem: 1,5 szkl malin 2 łyżki cukru 1 łyżka

Smakołyki Asi
Fit mufinki z masłem orzechowym 178

przez ok 15-20 minut, do tzw suchego patyczka Krem orzechowy: 125 g. dobrego masła orzechowego (u mnie z Lidla) 75 g. masła Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie partiami dodajemy masło orzechowe i ucieramy aż się połączą. Krem wykładamy na babeczki i gotowe

Cynamonowe szczęście
Tort Oreo 1161

soli Krem: 250 gram mascarpone 500 ml śmietanki 36% 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 250 gram ciastek Oreo Masło miksuję przez chwilę, następnie dodaję cukier i miksuję na puch. Teraz dodaję jajka i nadal miksuję składniki. Kakao, proszek do pieczenia, sodę, sól i mąkę przesiewam do drugiej miski i dodaję połowę suchych składników do masy maślanej, cały

Mango Papaja
CIASTO KAWOWE Z WIŚNIAMI 134

czekoladowym Dodatkowo:   ok 500g wiśni w syropie lub w spirytusie  gorzka czekolada   Ugotować budyń w 2 szklankach mleka,wystudzić.Margarynę bądź masło utrzeć na puch,dodając cukier puder,następnie kawę cappuccino.Na końcu dodawać po trochu wystudzony budyń i utrzeć na puszystą masę. Biszkopt przekroić na dwie części,każdy płat nasączyć dokładnie jakimś alkoholem.U mnie

Niespełnione zdolności kulinarne
Babka cytrynowa, bardzo puszysta i pyszna. 167

domu babeczki to zawsze pewniak na pyszne ciasto. Taka babka może być długo przechowywana, ale w zamkniętym pudełku. Cytryny sparzyć i zetrzeć skórkę. Masło utrzeć z cukrem na puch, następnie dodać po jednym jajku cały czas mieszając. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sitko. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, proszek z mielonych migdałów do masy jajecznej

Kuchnia Pokoleń
Pyszna rolada śmietanowa z galaretką 99

ksylitol Fiński Kos- Pol zmielony 2 łyżki  agar 6 g galaretka czerwona, zielona,  żółta   Wykonanie biszkoptu: Do misy wbijamy jaja i miksujemy na puch, dodając w międzyczasie ksylitol . Masa nam się potroi. Przesiewamy mąkę i dodajemy do jaj. Mieszamy łopatką drewnianą po dodaniu maki. Na końcu dodajemy błonnik kakaowy( kakao) i dalej mieszamy do połączenia

Różowa kuchnia
Śmietanowy kokosek na białkach 142

aromat. Delikatnie całość łączymy. Przekładamy fo rmy (26cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 190st przez 30 minut. Wyciągamy z formy i całkowicie studzimy. Śmietankę ubijamy na puch, dalej miksuj ąc dodajemy cukier pude r i śmietan-fixy. Wiórk i kokosowe pr ażymy na złoto na suchej patelni, studzimy. Wystudzone ciasto przekrawamy na dwa placki . Na dolny

Gotowanie moimi oczami
Ciasto podwójnie cytrynowe z brzoskwiniami 155

wymieszać. Gdy masa się zagotuje i cukier rozpuści, wlać mieszankę budyniową. Mieszać do powstania gęstego budyniu (w zasadzie bliżej mu będzie do kisielu). Ostudzić. Masło rozetrzeć mikserem na puch, dodawać stopniowo wystudzony budyń i dokładnie razem zmiksować. 3. Cytrynowa pianka: Brzoskwinie odsączyć z soku i pokroić w kostkę. Galaretkę rozpuścić w połowie szklanki wrzątku i ostudzić. Śmietankę ubić

Na Ciasteczkowych Papierach