smakowały. 3 jajka łyżka cukru waniliowego 200g mąki 150ml mleka 1 łyżka rumu szczypta soli olej do głębokiego smażenia (ok 1/2l) cukier puder do posypania Żółtka utrzeć na puch z cukrem waniliowym. Cały czas ucierając dodawać na zmianę mleko, mąkę i rum. Białka ubić na sztywna piane ze szczyptą soli, delikatnie wymieszać z ciastem. Ciasto przelać do rękawa
Smakołyki Asimiękkiego 80 g mąki orkiszowej lub pszennej 30 g mąki ziemniaczanej 60 g cukru trzcinowego 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Masło ucieramy z cukrem na puch. Żółtka oddzielamy od białek. Do maślanej masy stopniowo dodajemy żółtka i miksujemy. Dodajemy espresso, miksujemy. Mąkę orkiszową mieszamy z mąką ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia i przesiewamy do masy
Domowy Smak JedzeniaZmielone lub drobno posiekane orzechy zalewamy mlekiem i dodajemy cukier. Smażymy na małym ogniu ciągle mieszając by się nie przypaliło do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Masło ucieramy na puch i dodajemy po łyżce przestudzonych orzechów. Ucieramy do połączenia składników. Smarujemy jedno ciasto i przykładamy drugim, a na końcu obtaczamy w wiórkach kokosowych. Do kremu możemy dodać odrobinę
Kuchnia w czekoladzieodstawić do wystudzenia. Budynie waniliowe ugotować z dodatkiem cukru. Ja dałam 6 łyżek cukru , jeśli ktoś lubi bardziej słodkie może dać więcej. Gotowy budyń wystudzić. Masło utrzeć na puch następnie porcjami dodawać wystudzony budyń. Zmiksować aby składniki się połączyły ale nie za długo. Na jeden płat upieczonego ciasta wyłożyć krem budyniowy. Przykryć drugim płatem ciasta i wstawić
Monia miesza i gotujeDodatkowo: czekolada 300 g mleko 3 łyżki Wykonanie : Najpierw sparzmy skórkę z pomarańczy, osuszamy ręcznikiem papierowym i ścieramy na tarce, wyciskamy sok z pomarańcza.Ubijamy jaja na puch z ksylitolem. Dodajemy cukier waniliowy nadal miksujemy. Mąkę przesiewamy i dodajemy do pozostałych składników. Masło miękkie dodajemy w trakcie miksowania oraz skórkę pomarańczową i sok z pomarańcza. Ciasto mamy
Różowa kuchniacukru 35 dag mąki 1 opakowanie cukru wanilinowego 6 jajek 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 cytryny 20 dag cukru pudru (do przygotowania lukru) Margarynę zmiksować na puch z cukrem, cukrem wanilinowym i żółtkami. Stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Z białek ubić pianę, połączyć z ciastem. Na końcu dodać skórkę otartą z cytryn. Piec
Praktyczna plboki, dociskając. Wkładamy do lodówki na czas przygotowania kremu. Krem z masłem orzechowym: 200 g masła 250 g masła orzechowego (z orzeszkami lub bez) Masło ucieramy na puch. Do utartego dodajemy masło orzechowe. Ucieramy do uzyskania puszystego kremu. Krem wykładamy na schłodzony spód ciasteczkowy. Całośc wkładamy ponownie do lodówki na czas przygotowania ganache. Ganache: 250 ml śmietany kremówki
Made By Mom And Sondodać proszek budyniowy i 1/2 szkl mleka, wymieszać. Pozostałe mleko wraz z cukrem zagotować, na wrzące wlać krem żółtkowy, ugotować gęsty budyń. Odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce zimny budyń. Pierwszy blat ciasta ułożyć na podstawce, wyłożyć połowę kremu budyniowego. Na wierzchu układać naprzemiennie biszkopty i paski zielonej galaretki, odłożyć do schłodzenia. Kiedy poprzednia
6niebolitr wody. Budynie wymieszać w szklance zimnej wody. Ugotować na wrzątku gęsty budyń. Dodać galaretki i mieszać do czasu aż się rozpuszczą. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puch z cukrem pudrem. Cały czas ubijając dodawać po łyżce budyniu wiśniowego. Masa budyniowa: Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem, dodając po łyżce zimny
Smakołyki Asijuż nie przelewki! Na szczęście mam cieplutki, czerwony płaszcz i nowy szalik, który udziergała mi na drutach Siostra ( dziękuję! ). I choć marznę permanentnie, uśmiecham się, gdy biały puch skrzypi pod stopami, a niesamowicie jaskrawe słońce świeci prosto w oczy. Otulam się ciepłymi swetrami, piję ciągle lekko parzącą język herbatę i cieszę się, że jutro mam wolne. Może
Pożeraczka, czyli raz adobrzecukier -3/4 szkl jajka -6 szt olej -3/4 szkl cukier puder do posypania ciasta PRZYGOTOWANIE: Figi przekroić na połowę. Wybić jajka do miski utrzeć na puch. Następnie dodać cukier, dalej ucierać. Mąkę wymieszać z sodą i proszkiem do pieczenia, przesiać do masy jajecznej, dokładnie wymieszać. Później wlewać stopniowo olej, wymieszać . Wysmarować tłuszczem tortownicę
Kuchnia DanusiNadziać kremem (za pomocą szprycy lub rękawa cukierniczego). Krem: Śmietankę ubić na sztywno i delikatnie wymieszać z rozpuszczoną (i ostudzoną) czekoladą. Całość połączyć z masłem (uprzednio zmiksowanym na puch) i pozostawić do schłodzenia w lodówce. (*) Zamiast masła można użyć 2-3 łyżek kakao. Jednakże wtedy konsystencja kremu będzie mniej sztywna. (**) Cukier dodać w trakcie ubijania kremówki. (***) Warto zaopatrzyć
Di gotujeGalaretkę rozpuścić w 400 ml wody. Żółtka utrzeć z cukrem i wymieszać z budyniem (proszkiem). Masę przelać do gotującego się mleka i mieszając - zagotować. Ostudzić. Masło rozetrzeć na puch i połączyć (po 1 łyżce) z zimnym budyniem. Krem podzielić na 2 części. Do jednej z nich dodać kakao. Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami namaczanymi w lekko ściętej galaretce
Di gotujeugotować budyń. Gotującą masę trzymać na ogniu około 1 minuty, cały czas mieszając. Zdjąć z ognia zostawić w temp pokojowej do całkowitego wystygnięcia. Miękkie masło utrzeć na puch dodając stopniowo po łyżce wystudzonego budyniu i likieru zmiksować na krem , na koniec wsypać wiórka, wymieszać szpatułką. Kwadratową formę wyłożyć papierem-ja miałm silikonową więc nie wykładałam niczym
Wanilia i Kardamonrodzynkami lub ulubionymi bakaliami) 50 g mielonych migdałów Wykonanie: *Mąkę wymieszać z solą, przesiać. *Z cytryny zetrzeć skórkę, dodać 3 łyżki soku wyciśniętego z cytryny. * Masło zmiksować na puch , dodać żółtko wcześniej utarte z cukrem. Dodać mąkę, wyrobić ciasto. Stopniowo dodawać żurawinę, wmieszać je w ciasto. Ciasto podzielić na 2 części. Z każdej uformować wałek, obtaczać go dokładnie
Z Majeczką w kuchni