puch - 3415 przepisów (strona:133/228)

Krem budyniowy z owocami 118

mleko będzie już gorące wlewamy do niego zawartość szklanki, cały czas mieszając. Chwilę gotujemy na małym ogniu, aż budyń zgęstnieje. Budyń odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło ubijamy na puch. Dodajemy do niego po łyżce zimnego budyniu, cały czas ubijając. Gotowy krem przekładamy do pucharków. Kiwi obieramy ze skórki i kroimy w pół plasterki, układamy na kremie. Mango kroimy

Kulinarne przygody Gatity
SŁODKA PIRAMIDA:) 384

rondelku rozpuścić mleko z margaryną, dodać cukier, kakao i cukier waniliowy. Wszystko razem wymieszać, zagotować na bardzo wolnym ogniu, a następnie odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć na puch, dodawać po jednej łyżce wystudzonej masy. Pianka ·          1/2 litra śmietany kremówki ·          2 galaretki cytrynowe

Moje Słodkie Piekiełko
KARPATKA 139

wlać do gotującego się mleka. UWAGA by masa się nie przypaliła. Wystudzić! Wystudzony budyń lekko zmiksować dodać 2 żółtka. Następnie  porcjami dodać masło. Utrzeć na biały puch. Upieczone i ostudzone placki przekładamy masą. Wierzch posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Moje Słodkie Piekiełko
Babeczki "Jabłkowe róże" z ciasta francuskiego 126

staram się z tej okazji organizować przyjęcie dla znajomych i rodziny. Jak przystało na przyjęciu nie może zabraknąć łakoci :). Tym razem w słodkim menu znalazły się: ciasto "Anielski puch", ciasto "Waniliowiec", tort pomarańczowy z białą czekoladą oraz "Jabłkowe róże". Dziś prezentuję Wam "Jabłkowe róże". Nie są trudne w wykonaniu, a efekt jest świetny. Kolejne przepisy niebawem. Dla kogo

Mania Wypiekania
BANOFFEE – deser z toffi i bananami w słoiczku 302

łyżeczka * masa kajmakowa – 2 łyżki * mleko – 3 łyżki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Herbatniki siekamy, połowę wkładamy do słoiczka. Kajmak roztapiamy na małym ogniu z mlekiem. Śmietanę ubijamy na puch, dodajemy mascarpone i cukier puder, mieszamy, połowę wylewamy na herbatniki. Przykrywamy bananem pokrojonym w kosteczkę, zalewamy sosem kajmakowym, przykrywamy resztą herbatników i drugą porcją masy śmietanowej. Całość polewamy resztą

Ostra na Słodko
Szybkie azjatyckie danie z kurczakiem i makaronem 217

grzybów do woka", czy jakoś tak. Głównie bambus, marchew, grzyby mun, jeszcze jakieś inne ichniejsze grzyby i mój faworyt, czyli pochwiak wielkopochwowy :D Jeśli nie znajdziecie takiej puchy, posiłkować można się chińskimi warzywami mrożonymi, których pełno w naszych sklepach i suszonymi grzybami mun. Makaron miałam dedykowany do potraw z woka, co oznacza, że nie wymaga on wstępnego gotowania

Kulinarne zapędy Kokosa
Tarta Z MUsem MOCNOczekoladowym 138

masło roztapiamy, dodajemy do okruszków, mieszamy przekładamy do formy na tartę ustawiamy piekarnik na 200"C czekoladę łamiemy na kosteczki, zalewamy śmietaną, podgrzewamy jajka ubijamy z cukrem na puch, dosypujemy mąkę, masę stopniowo dolewamy do roztopionej czekolady Masę wylewamy na spód z okruszków pieczemy około 30-35 minut przed podaniem schładzamy w lodówce SMACZNEGO

Luźna Kuchnia
Pijak 199

dodajemy do nich mąki, a następnie wlewamy na gotujące mleko i mieszając by się nie przypaliło gotujemy do momentu aż powstanie gęsty budyń. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy do niego po łyżce ostudzonego budyniu. Poncz: 0,5 l wody Olejek rumowy cukier waniliowy sok z cytryny spirytus lub wódka   Dodatkowo: paczka okrągłych biszkoptów słoik

Cynamonowe szczęście
Racuchy z jabłkami 152

szkl proszek do pieczenia, 2 łyżeczki mleko, 1 szkl jabłka, 2 szt olej, do smażenia Przygotowanie Jabłka obieramy i ścieramy na tarce. Jajko miksujemy z cukrem na puch. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy do jajek na przemian z mlekiem. Miksujemy do połączenia składników. Na końcu dodajemy starte jabłka. Smażymy na odrobinie oleju, po 2 minuty

Gotowanie moimi oczami
Babka piaskowa 107

płaski łyżeczki śmietana 18%, 4 łyżki cukier puder, do dekoracji Przygotowanie Żółtka oddzielamy od białek. Mąki przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia. W misie miksera ucieramy na puch margarynę. Kolejno dodajemy po trochu cukier i po jednym żółtku. Następnie dolewamy sok z połowy cytryny i śmietanę. Zmniejszamy obroty miksera i dosypujemy mąkę. Miksujemy do połączenia składników. Osobno ubijamy

Gotowanie moimi oczami
Prosty sernik 143

szklanek zmielonego sera 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 szklanki cukru pudru 1 szklanka masła 9 jajek 1 cytryna tłuszcz do formy Wykonanie: Masło, cukier, i ser utrzeć na puch. Następnie wbijać po jednym żółtku (cały czas ucierając), wsypać mąkę, dodać startą skórkę z cytryny i wyciśnięty sok, zamieszać i połączyć ze sztywno ubitą pianą z białek. Przełożyć masę

Tradycyjna Kuchnia
Metrowiec staruszek 123

Polewa: 2 tabliczki czekolady mlecznej 5 łyżek mleka lub 7( zobaczycie w trakcie rozpuszczania)  Wykonanie : Do misy wbijamy jaja temp pokojowa, miksujemy je z cukrem na puch ( masa potraja się). Przesiewamy mąkę w raz z proszkiem do pieczenia i dodajemy partiami do zmiksowanych jaj,miksujemy na małych obrotach. Do kubka wlewamy olej i wodę, dodajemy do reszty

Różowa kuchnia
Ciasteczka z kleiku ryżowego 172

bezglutenowego proszku do pieczenia 3 czubate łyżki wiórków kokosowych 2 czubate łyżki ziaren sezamu opakowanie kandyzowanych wisienek (kupiłam tutaj ) lub dżem, najlepiej kwaśny WYKONANIE: Miękkie masło utrzeć na puch z cukrem i cukrem waniliowym (zapomniałam o waniliowym i dodałam go dopiero po jajkach). Cały czas miksując dodać pojedynczo jajka, każde następne dopiero kiedy poprzednie wchłonie się w masę

Kuchenne zapiski Edyty
Łabędzi puch 574

Bardzo lekkie, smaczne i puszyste ciasto. Prawdziwie puch łabędzi. Dodatek wiórków otoczonych karmelem sprawia, że każdy kawałek jest dodatkowo pysznie chrupiący. Na bazie jasnego biszkoptu, który zawsze się udaje. Zachęcam do spróbowania! Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej niepełna szklanka cukru Masa: 2 czerstwe bułki 3 szklanki mleka 0,5 szklanki cukru

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Straciatella morelowa 113

szkl. (300g) mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szkl. mleka puszka lub słoik moreli ok 400 g. Miękką margarynę ucieramy z cukrem na puch, następnie cały czas ucierając dodajemy po jednym jajku. Gdy składniki się połączą wsypujemy mąkę z proszkiem i wlewamy mleko tak (ciasto ma być gęste, ale na tyle by dało się

Cynamonowe szczęście