puch - 3415 przepisów (strona:130/228)

Czekoladowe jajeczka- grzybki 86

wydmuszki i osuszamy. Ustawiamy je w blaszce muffinkowej zabezpieczając boki zwiniętą folią aluminiową tak by wydmuszki stały stabilnie podczas pieczenia.   Krok 2 Miksujemy jaja z cukrem na puch,dodajemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia, majonez i błonnik kakaowy. Całość mieszamy i przelewamy do naszych skorupek, tak do połowy jajka. Pieczemy w 170 stopniach koło

Różowa kuchnia
Babka migdałowa 110

cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru migdałowego lub ekstraktu szczypta soli Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Cukier zmieszać z cukrem migdałowym. Masło zmiksować na puch, wbijać po jednym jajku na przemian z porcją cukru. Zmiksować na puszystą masę. Mąkę ziemniaczaną połączyć z proszkiem do pieczenia oraz solą i przesiać do masy. Zmiksować. Dodać zmielone

Czerwień i błękit
Pijana śliwka z kremem nutellowym. 352

mąkę z proszkiem, kakao i olej.Wszystko delikatnie wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto, piec w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka. Miękkie masło utrzeć mikserem na puch, następnie dodać nutellę i spirytus.Dobrze wyrobić na puszysty krem. Biszkopt nasączyć kawą. Na cieście wyłożyć krem i równomiernie rozprowadzić. Śliwki pokroić dość drobno, potem ciasto będzie się dobrze kroiło

Sama słodycz i szczypta chili
Babka wielkanocna 143

sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu 0,5 łyżeczki soli owoce kandyzowane cukier puder do posypania masło i bułka tarta do formy Masło ucieramy na puch dodając po trochu cukru pudru.  Kiedy masa będzie puszysta dodajemy po jednym jajku, skórkę (ścieramy na tarce o drobnych oczkach) i sok z jednej pomarańczy.  Mąkę przesiewamy

Pyszności Słodkości
migdałowo-kokosowa princessa 119

Żółtka utrzeć z cukrem, dodać ekstrakt waniliowy, 3/4 szkl mleka i obie mąki. Pozostałe mleko zagotować, na wrzące wlać masę jajeczną, ugotować gęsty budyń. Wystudzić. Masło utrzeć na puch dodając po łyżce zimny budyń. Ciasto wyjąć z blaszki, delikatnie odkleić papier. Na ciasto wyłożyć połowę kremu. Składniki ponczu wymieszać, przelać do miseczki, delikatnie maczać biszkopty; układać rzędami wzdłuż

6niebo
Babka gotowana 2016 149

łyżeczka proszku do pieczenia - aromat waniliowy   Dodatkowo: - biała czekolada 100 g - mleczna czekolada 100 g - kuleczki czekoladowe do dekoracji Krok 1  Miksujemy jaja na puch z ksylitolem( masa potroi swoją objętość).Dodajemy miękkie masło do zmiksowanej masy jajecznej. Przesiewamy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i dodajemy do reszty składników. Miksujemy na małych obrotach

Różowa kuchnia
Mazurek z kremem cytrynowym - lemon curd 140

cytryn - świeży skórka z 3 cytryn - świeża Płatki migdałowe rozdrabniamy (lub siekamy najdrobniej jak to możliwe), żółtka rozdrabniamy lub przecieramy przez sito. Masło z cukrem ubijamy na biały puch, pod koniec dodajemy surowe żółtko, miksujemy do połączenia. Dodajemy ugotowane żółtka, rozdrobione migdały, szczyptę soli, skórkę z cytryny i miksujemy do połączenia. Na koniec dodajemy mąkę i wyrabiamy ciasto

Gotowanie i blogowanie
Ciasteczka owsiano- kakaowe. 131

płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka maki tortowej 1.5 łyżki gorzkiego kakao Gotowa polewa w kartoniku Wykonanie: Jajka utrzeć z cukrem , cukrem waniliowym i masłem na puch, następnie dodać kakao, płatki, mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto wyrobić najlepiej ręką. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, maczać ręce w wodzie i formować kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczyć

Sama słodycz i szczypta chili
Wafel ciasteczkowo-orzechowy 172

masa stanie się gęsta i jednolita... To chwilkę trwa, ale cóż. Ten smak jest tego wart! Masę jajeczną studzimy, nie podjadamy, chociaż jest pyszna. Masło ucieramy na puch, dodając masę jajeczną. Dodajemy też pokruszone herbatniki i ucieramy nadal. Dzielimy masę na dwie części. Do jednej z nich dodajemy kakao, a do drugiej orzechy,  Tera tylko przekładamy wafel

Lawendowe Niebo
Mocno Czekoladowe Ciasto 151

odstawiamy do ostygnięcia. Krem czekoladowy: 220 g masła 300 g cukru pudru 55 g kakao szczypta soli 5-6 łyżek mleka lub śmietanki 36% Masło ucieramy na puch. Dodajmy stopniowo cukier, ciagle ucieramy do gładkości. Dodajemy kakao i sól, ucieramy. Na sam koniec dodajemy mleko i śmietankę, ucieramy. Na pierwszy blat ciasta wykładamy część kremu. Przykrywamy drugim ciastem

Made By Mom And Son
babka frankfurcka 166

utrzeć z cukrem, dodać budyniowy proszek i cukier wanilinowy oraz 3/4 szkl mleka. Pozostałe mleko zagotować, na wrzące wlać żółtkowy krem, ugotować gęsty budyń. Wystudzić. Masło utrzeć na puch dodając po łyżce zimny budyń. Większą częścią kremu przełożyć placki, resztą wysmarować wierzch. Migdały sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórek, posiekać. Masło rozgrzać na patelni, wsypać cukier, kiedy zacznie wrzeć

6niebo
TARTALETKI Z ORZECHAMI 104

pudru cukier waniliowy nadzienie: puszka masy orzechowej z kawałkami orzechów Helio orzechy ziemne niesolone Helio Wykonanie: Żółtka ucieramy z cukrami na puszystą masę. Dodajemy masło, nadal ucieramy na puch. Stopniowo dosypujemy mąkę,wymieszaną z proszkiem do pieczenia, ciągle wyrabiając. Gotowe ciasto chłodzimy w lodówce ok pół godziny, po tym czasie ciastem wylepiamy foremki do tartaletek. Pieczemy do zrumienienia

Z Majeczką w kuchni
Bezowe gniazdka z kremem orzechowym 99

wyłożonej papierem.  Gniazdka wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 100*C, pieczemy przez 180 minut. Wyciągamy z piekarnika i zostawiamy do wystudzenia. Masło z cukrem ubijamy na biały puch, pod koniec dodajemy masę orzechową i miksujemy do połączenia składników. Napełniamy rękaw cukierniczy kremem orzechowym, wyciskamy porcję kremu do gniazdek. Dekorujemy czekoladowymi jajeczkami

Gotowanie i blogowanie
Serniczek Karmelowo Waniliowy Oreo 166

ricotty 2 jajka 1 laska wanilii 8 łyżeczek żelatyny 8 łyżek wody 1 puszka mleka kondensowanego słodzonego 1 małe opakowanie ciasteczek Przygotowanie: jajka ucieramy z cukrem na puch, żelatynę namaczamy w ciepłej wodzie serek mieszamy z jogurtem, dodajemy wanilię, mieszamy z żelatyną i delikatnie dokładamy do masy jajecznej mleko kondensowane podgrzewamy przez około 15-20 minut, możemy dodać

Luźna Kuchnia