jajko, szczypta soli, ½ łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczka cukru cynamonowego, 100 g kropelek czekoladowych ( z gorzkiej czekolady) WYKONANIE Miękkie masło ucieramy z cukrem, dodajemy jajko, ucieramy na puch Następnie dodajemy mąki, cukier cynamonowy oraz sól i proszek do pieczenia, mieszamy. Dodajemy płatki owsiane oraz czekoladę, delikatnie mieszamy. Mokrymi dłońmi formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, wykładamy na blachę
słodki bratekodstawiamy. Gdy przestygnie mielimy (ja swój mieliłam 2 razy, zupełnie wystarczyło). Oddzielamy białka od żółtek. Masło ucieramy z cukrem, następnie dodajemy po jednym żółtku i ucieramy na puch. Dodajemy starte jabłka, mąkę z proszkiem i kaszę. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z masą serową. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (moja
Cynamonowe szczęścietroszkę gęściejszego. Ugotowany budyń przykryłam folią spożywczą tak aby folia dotykała powierzchnię budyniu i odstawiłam do całkowitego wystudzenia. Kiedy budyń już wystygł w misce zmiksowałam masło na jasny puch, po czym łyżka po łyżce dodawałam budyń oczywiście cały czas miksując. Na końcu dodałam ekstrakt i miksowałam do momentu połączenia się składników. I teraz tak, gotowe ostudzone placki wyciągnęłam
Blondynka Gotujeandruty 5 szt Dodatkowo: masło 200 g cukier puder 150 g kajmak z małej puszki ( dałam na oko większą cześć puszki) Krok 1 Miksuje miękkie masło na puch, dodaje cukier puder( wsypuje go łyżką).Dodaje dwie łyżki wódki ( by się krem nie zważył). Kiedy mam już ubite masło z cukrem pudrem i alkoholem, dodaje po łyżce
Różowa kuchniamasy dodajemy czekoladę i energicznie mieszamy. Jeśli masa będzie zawierać czekoladowe grudki to proponuję przetrzeć przez sitko. Nakrywamy masę folią spożywczą i odstawiamy do wystygnięcia. Masło ucieramy na puch i łyżkami dodajemy masę czekoladową. Bezowe rureczki-atrapa brzozy 6 białek 1 szklanka cukru pudru szczypta soli kako do oprószenia Białka z solą ubijamy na sztywną, puszystą masę
Moje Słodkie Piekiełkoszklanki, resztę zagotować z cukrem, w odlanym rozmieszać proszki budyniowe. Na wrzące mleko wlać mieszankę, ugotować klasyczny budyń. Ostudzić kładąc na wierzchu folię spożywczą. Masło ubić na puch, dodawać po łyżce zimnego budyniu cały czas miksując. Dodać zmielone orzechy i dokładnie zmiksować. SKŁADANIE: W blaszce ułożyć pierwszy blat, naponczować. Posmarować kajmakiem, wyłożyć 1/2 kremy, wygładzić, przykryć drugim plackiem
Cakes By Kejtwiórka kokosowe 200 4 aromat waniliowy 10 kropelek orzechy nerkowca 40 szt czekolada biała 150 g Dodatkowo : wiórka do obtoczenia kuleczek Krok 1 Miękkie masło miksuje na puch, dodaje cukier puder i nadal miksuje z 3-5 minuty. Krakersy wkładam do woreczka i tłuczkiem rozdrabniam( popsuł mi się blender i musiałam sobie inaczej poradzić). Rozdrobnione krakersy dodaje
Różowa kuchniatortowych Krem: 250g masła 3 żółtka 1 szklanka cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 łyżki kakao 1 kieliszek alkoholu (wódka, spirytus) Przygotować krem. Masło utrzeć na puch i wymieszać z alkoholem. (Alkohol sprawi, że krem w późniejszych etapach nie zważy się.) Dodać cukry i mieszając po jednym żółtku. Na końcu wsypać kakao i dokładnie połączyć
Di gotujeprzy przyrządzaniu innych deserów. 250g masła 3 żółtka 1 szklanka cukru pudru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 łyżki kakao 1 kieliszek alkoholu (wódka, spirytus) Masło utrzeć na puch i wymieszać z alkoholem. (Alkohol sprawi, że krem w późniejszych etapach nie zważy się.) Dodać cukry i mieszając po jednym żółtku. Na końcu wsypać kakao i dokładnie połączyć
Di gotujePrzygotowanie; Wszystkie składniki na ciasto wyrabiamy ze sobą, zagniatamy gładkie ciasto, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na około poł godz. Jajka ubijamy z cukrem na puch i dodajemy je do sera. Dodajemy także miękkie masło, budyń w proszku i przyprawę do sernika. Wszystko ze sobą dokładnie mieszamy mikserem. Czekoladę ścieramy na tarce i także dodajemy
Radość kipiąca uśmiechem.łyżka Przygotowanie Listki szpinaku płuczemy i odsączamy z nadmiaru wody. Do malaksera wrzucamy szpinak, zalewamy olejem. Miksujemy na gładką masę. Jajka miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Dodajemy sok z cytryny i masę szpinakową, miksujemy na najmniejszych obrotach, tylko do połączenia składników. Na końcu dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz solą. Delikatnie mieszamy. Ciasto
Gotowanie moimi oczamipieczenia - na dnie rozłożyć ciasto, można denkiem szklanki przyklepać, w 180 C, grzanie góra/dół, ciasto piec 15 minut żółtka, cukier, skórkę pomarańczową utrzeć mikserem na puch z 5 minut, im lepiej ubite żółtka tym sernik jest delikatniejszy i puszysty dodać ser z wiaderka, budyń, kaszkę manną, olej i mikserem tylko połączyć składniki bez długiego miksowania
W Mojej Kuchni Lubięgotować do zgęstnienia, około 2 minuty (ciągle mieszając, chętnie przywiera do dna). Na ugotowany budyń położyć warstwę foli spożywczej, żeby nie zrobił się kożuch. Ostudzić. Masło ubić na puch, dodawać po łyżce zimnego budyniu, miksować do uzyskania puszystego kremu. SKŁADANIE: Na pierwszy placek wyłożyć całość kremu, rozsmarować równo. Drugi placek pokroić na kwadraty odpowiadające porcjom ciasta. Układać
Cakes By Kejtproszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody szczypta soli 2 szkl płatków owsianych pełnoziarnistych Cenos 1/2 szkl siekanych migdałów 1/3 szkl łuskanego słonecznika Masło i cukier waniliowy utrzeć na puch. Cały czas ucierając dodawać cukier brązowy, jajka i mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą. Gdy składniki się połączą dodać płatki owsiane, migdały i słonecznik oraz szczyptę soli. Wymieszać
Smakołyki Asifixy Przygotowanie: budynie z połową cukru mieszamy z 300 ml mleka,pozostałe mleko zagotowujemy i dolewamy mieszankę budyniową ,mieszamy aż powstanie gęsty budyń,studzimy. Miękkie masło miksujemy na puch z pozostałym cukrem,następnie dodajemy porcjami budyń,cały czas miksując na gładką masę,na koniec miksowania dodajemy rum,jeszcze chwilkę mieszamy. Blachę 25x36 cm wyłożyć folią aluminiową(potem
Swojskie jedzonko