galaretki niebieskie szklanka jagód Galaretki rozpuścić osobno w gorącej wodzie. Jedną w szklance wody, drugą z dodatkiem żelatyny w 2/3 szkl wody. Ostudzić. Zimną śmietankę ubić na puch, pod koniec dodając cukier puder. Nadal ubijając wlewać galaretkę rozpuszczoną z żelatyną w 2/3 szkl wody. Formę na ciasto (20x20cm) wyłożyć warstwą herbatników, wylać masę śmietankową. Wstawić do lodówki
Smakołyki Asiwystygnięcia. Następnie wydrylowane wiśnie wsypujemy do galaretek rozpuszczonych w 0,5 l wody i odstawiamy do lodówki na około godzinę, aż galaretka zacznie lekko tężeć. Śmietanę ubijamy na puch. Cały czas miksując, dodajemy powoli serek homogenizowany, następnie galaretkę. Na spód białego biszkopta wykładamy tężejącą masę wiśniową, nakrywamy ją brązowym biszkoptem, następnie wykładamy 2/3 masy śmietanowej, nakrywamy białym biszkoptem
e-PrzepisyKulinarneszklanki cukru pudru 1 łyżka gorącej wody + odrobina w zależności od pożądanej gęstości kolorowa posypka (u mnie mango) Przygotowanie: Białka ubijamy ze szczyptą soli i cukrem na biały puch. Do żółtek dodajemy obie mąki, proszek do pieczenia, aromat pomarańczowy oraz olej. Wszystko razem miksujemy na małych obrotach, aż do połączenia składników (uzyskamy coś w rodzaju „kruszonki
Słodkie okruszkicałą noc. Następnego dnia, ściągnąć obręcz tortownicy, przełożyć ciasto na paterę i ozdobić według uznania. Ja do ozdoby użyłam masę na bazie Lemon Curd (rozetrzeć miękkie masło na puch i utrzeć z Lemon Curd), którą obłożyłam boki tortu a na wierzchu rozsypałam pokruszone ciasto, które ścięłam. Następnie, na wierzchu poukładałam wisienki z frużeliny wiśniowej (np. taką) i posypałam
Kulinarna (nie)codziennośćpszennej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli 2,5 szklanki płatków owsianych* Sposób wykonania: Masło utrzeć (zmiksować) na puch, pod koniec wsypując biały cukier i dalej miksując. Dodać cukier brązowy i zmiksować. Dodać jajko i zmiksować. Wsypać pozostałe składniki na jeden raz i zmiksować. Blachę wyłożyć papierem
Smaki Nataliipapierem do pieczenia. Wylać masę. Wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok 40 minut w temp. 160 C. Biszkopt wystudzić i przekroić wzdłuż na pół. Masło utrzeć na puch. Stopniowo dodawać nutellę. Do do masy nutellowej dodać śliwki. Wymieszać. Pomalutku wlewać pozostały po śliwkach alkohol, cały czas mieszając. Na pierwszy biszkopt wyłożyć masę nutellowo-śliwkową. (Biszkopt jest dosyć
Smaki NataliiDodatkowo: Do dekoracji kuleczki złote i srebrne oraz co dusza zapragnie papier do pieczenia tortownica 26 cm Krok 1 Jaja ubijamy z cukrem brzozowym na puch. Mąkę przesiewamy w raz z proszkiem do pieczenia centralnie nad masą jajeczną i mieszamy delikatnie w jedną stronę. Tortownice wykładamy papierem do pieczenia, dno i boki.Przekładamy ciasto
Różowa kuchniaNasączam jeden blat biszkoptu, wykładam połowę musu czekoladowego, przykrywam drugim blatem, nasączam i wykładam resztę musu. Nakrywam trzecim blatem, nasączam i wstawiam do lodówki. Miękkie masło utarłam na puch, Żółtka utarłam z cukrem na parze, następnie połączyłam z masłem i doprawiałam do smaku sokiem z cytryny. Masą posmarowałam wierzch i boki tortu i ponownie schłodziłam
Ciasteczkowy Potwórksylitol 1/3 szklanki Masa śmietanowa: serek danio 1 kg żelatyna 5 płaskich łyżeczek Dodatkowo: jagody 400 g galaretka brzoskwiniowa szt na litrowy słoik Krok 1 Ubijamy jaja na puch z ksylitolem,dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.Teraz delikatnie mieszamy w jedną stronę. Formę prostokątną wykładamy papierem do pieczenia i wlewam ciasto biszkoptowe.Pieczemy 25 minut w 170 stopniach
Różowa kuchniasera białego 2 serki waniliowe typu danio cukier - 2 łyżki laska cynamonu 1 żółtko 3 łyżki śmietany Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Żółtko ucieramy z cukrem na puch, dodajemy serki waniliowe,śmietanę ser biały, miksujemy. Dno naczynia żaroodpornego smarujemy masłem, posypujemy kaszą manną, wykładamy makaron, polewamy masą serową.Za pomocą drewnianej łyżki delikatnie mieszamy aby nie połamać
Z Majeczką w kuchnitemperaturze pokojowej 1 żółtko łyżeczka aromatu waniliowego szczypta soli gęsty dżem (ja dałam agrestowy domowej roboty, ale może być każdy inny jaki lubicie) Wykonanie: Masło zmiksować na puch (aż stanie się prawie białe). Następnie dodać po kolei cukier i żółtko oczywiście cały czas miksując. Na koniec dodać mąkę z solą i aromatem waniliowym. Zmiksować lub zagnieść
IMPRESJA SMAKUłyżki kopiaste 2 opakowania budyniu śmietankowego po 40 g każde – bez cukru Najpierw ser przepuść przez maszynkę, aby nie miał grudek.Utrzyj masło z cukrem i cukrem wanilinowym na puch i powoli dodawaj po jednym żółtku, nie przerywaj miksowania. I dodawaj mąkę, a następnie powoli proszek budyniowy. Miksuj i dodawaj śmietanę. Ubij białka na pianę i przełóż do masy
Z Kuchni Do Kuchnizagotowujemy z cukrem. Pozostałe mleko miksujemy z mąkami i żółtkami. Wlewamy do gotującego się mleka i mieszamy, gotując aż całość zgęstnieje. Odstawiamy do ostygnięcia. Miękkie masło miksujemy na puch, a następnie dodajemy do niego po łyżce zimnego budyniu. Złożenie ciasta: na pierwszy placek wykładamy połowę musu porzeczkowego, przykrywamy drugim plackiem, wykładamy krem budyniowy (jeśli jest bardzo rzadki chłodzimy
Cynamonowe szczęścieodstawiamy do stężenia * Kiedy galaretka z owocami stężeje wykładamy galaretkę do góry dnem salaterki, na dno tortownicy *Na mleku gotujemy kaszę, studzimy. Margarynę ucieramy z cukrem na puch,dodajemy żółtko ( ale jeśli obawiamy się surowego w ciastach możemy pominąć ) dodajemy łyżkami ostudzoną kaszę. Gotową masę wykładamy do tortownicy naokoło kopca z galaretki. *Na wierzch wykładamy resztę
Z Majeczką w kuchnicukru i zagotować,pozostałe mleko zmiksować z żółtkami i mąką pszenną i ziemniaczaną,mieszankę wlać do gotującego się mleka-cały czas mieszając ugotować budyń,ostudzić. Masło zmiksować na puch,a następnie dodawać porcjami ostudzony budyń,nadal ucierając-na gładką masę. Galaretkę rozpuścić w 500 ml gorącej wody,brzoskwinie odsączyć z zalewy i pokroić w cienkie plasterki. W prostokątnej
Swojskie jedzonko