Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. 2. Jabłka obrać, pokroić w plastry (pomogłam sobie szatkownicą), dodać cynamonu wedle uznania i wymieszać. 3. Margarynę lub masło utrzeć na puch z cukrem, stopniowo dodawać po jednym jajku, a następnie dodawać partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Zmiksować do połączenia się składników. 4. 2/3 ciasta wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem
Kuchnia domowa Anitemp. 180*. W ganku zagotować mleko z cukrem i kaszą cały czas mieszając. Masa powinna wyraźnie zgęstnieć jak budyń. Ugotowaną kaszę wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch,następnie dodawać porcjami kaszę cały czas miksować aby powstał puszysty krem. Na koniec dodać ekstrakt i sok z cytryny. Gotowym kremem przełożyć upieczone placki. Składniki polewy roztopić
Kolorowa kuchnia Elkicukier i obie mąki. Tą mieszankę wlewamy na gotujące się mleko i zagotowujemy mieszając, bo krem nam się nie przypalił. Odstawiamy do ostygnięcia. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy stopniowo budyń i nutellę. Dodatkowo: 500 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatny 3-4 łyżki mleka słoik dżemu (u mnie malinowy) herbatniki
Cynamonowe szczęścieponiżej przepis). MASA KAWOWA: - 1 opakowanie serka mascarpone - 3 łyżeczki zaparzonego espresso - 2 łyżki cukru pudru - 2 łyżki płynu z żelatyną Serek mascarpone ubij mikserem na gładki puch, dodaj kawę, cukier i żelatynę. Dalej ubijaj, masa jest gotowa do przełożenia tortu. Przykrywamy środkowym blatem biszkoptu, nasączamy go ponczem. I wykonujemy trzecią masę. MASA BITA ŚMIETANA
SMYKWKUCHNIksylitolem i syropem klonowym wsypać płatki jaglane, żurawinę i rodzynki, wymieszać, odstawić aby płatki zmiękły i wchłonęły płyn. Miękkie masło o temp pokojowej utrzeć na puch, ucierając wbijać po jednym jajku, do masy dodać namoczone i wystudzone płatki, mąkę i na samym końcu starte warzywa. Wymieszać krótko mikserem na najniższych obrotach tylko do połączenia. Ciasto
Wanilia i Kardamonzagotować z cukrem i cukrem waniliowym, następnie wlać rozpuszczone budynie i mieszać do zgęstnienia. Odstawić z palnika, przykryć folią aluminiową, by nie powstał kożuch. Miękkie masło utrzeć na puch, dodając partiami zimny budyń, ucierając na gładki krem. Do kremu można również dodać kakao, by smak kremu był bardziej intensywny. 1/3 kremu odłożyć. Do pozostałego kremu dodać bakalie
Czerwień i błękitbyło grudek, wówczas przelewamy masę do gotującego się mleka. Zmniejszamy gaz i gotujemy do zgęstnienia, ciągle mieszając. Po zgęstnieniu odkładamy do ostudzenia, a po ostudzeniu ucieramy masło na puch i dodajemy do niego masę budyniową ciągle miksując, aby masa była gładka i jednolita. Na końcu dodajemy ajerkoniak. Nie wlewamy od razu całych 100 ml, żeby masa nie była
Relaxtimeżółtka, 2 budynie, cukier , cukier waniliowy miksujemy. Wylewamy na gotujące się mleko, mieszamy go zgęstnienia. Studzimy Gdy budyń jest zimny masło lub margarynę w temperaturze pokojowej miksujemy na puch-dodajemy po łyżce budyniu i krem gotowy :-) SPODY Miskę metalową smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. żółtka ubijamy z cukrem na kogel mogel. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokumąki daję 4-5 łyżek przyprawy i wtedy mam bardzo aromatyczne ciasto i w całym domu jeszcze długo pachnie pierniczkami. Wszystkie przyprawy mielimy bądź ucieramy na puch. Najlepiej robić to partiami. Jeśli mamy gałkę muszkatołową w całości to ścieramy ją na drobnej tarce. W misce połączcie przyprawy, cukier i sól. Sól przedłuży ważność przyprawy, a brązowy cukier złagodzi
ladykitchenczekolada spośród wszystkich. Miętowy zapach unosił się jeszcze przed otwarciem opakowania, a później było jeszcze bardziej miętowo :) Czekolada jest bardzo miękka, nie słychać charakterystycznego trzasku. Konsystencja przypomina jakby puch, niebiańską chmurkę. Przyjemnie rozpuszcza się w ustach. Jest na prawdę intensywnie miętowa, a raczej pieprzowo miętowa, bo czuć tą delikatną ostrość. Idealnie słodka. Połączenie czekolady i mięty to jedno
Zdrowie na języku :Pczerwoną ostrą mieloną. Rozbijam widelcem, wsypuje na oko mąkę pszenną i mieszam. Powstaje ciasto naleśnikowe. Bułki ze 3 takie na pół suche ścieramy na tarce, będzie to bardziej puch przypominać takie ma być
Różowa kuchniaustach, przełamane smakiem czarnej porzeczki świetnie się komponuje w całość... Śmiało rzec można, że pięknie wkomponowuje się w jesień i jest idealne do filiżanki gorącej herbaty... Łabędzi puch Składniki : biszkopt : 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1 czubata szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa: 2 czerstwe kajzerki
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkikokosowe z cukrem. Kiedy zacznie się gotować dodajemy mleko z budyniem i energicznie mieszamy, aby nie powstały grudki. Odstawiamy na bok do całkowitego wystudzenia. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy po łyżce zimny budyń. Dokładnie mieszamy, aby krem był gładki. Pod koniec dodajemy spirytus. Masa malinowa W rondelku umieszczamy maliny, dodajemy wodę i cukier. Doprowadzamy do wrzenia
Wędrówki po kuchnipewno znany jest Wam ten przepis. Jednak postanowiłam go zamieścić, ponieważ Śnieżny puch jest zachwycająco smaczny. Delikatny jak pianka. Składniki: (blaszka 24 cm x 24 cm) Spód: 2 opakowania herbatników Masa: 0,5 kg zmielonego białego sera 3 łyżki cukru pudru 2 "Śnieżki" 1 szklanka mleka 2 galaretki cytrynowe 500 ml wrzącej
Pyszności Słodkościpieczenia przesiać do miski i odstawić. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę i odstawić. Do miski z żółtkami dodać cukier i wrzątek. Ubić na biały puch mikserem. Masa powinna zwiększyć objętość ponad trzykrotnie. Dołożyć ubite białka. Zmniejszyć obroty miksera na minimum i wmieszać białka tylko do momentu połączenia się z żółtkami. Odłożyć mikser, po łyżce
Posadzone i zjedzone