puch - 3415 przepisów (strona:117/228)

lekkie ciasto z truskawkami i pyszną kruszonką 141

wody -1,5 szkl mąki -2 łyżeczki proszku do pieczenia Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je na sztywna pianę ze szczyptą soli. Żółtka miksujemy z cukrem na puch. Dodajemy mąkę wymieszaną z cukrem waniliowym oraz proszkiem do pieczenia. Następnie dodajemy olej i wodę. Robimy to naprzemiennie, raz trochę mąki, i oleju, i tak dalej.  Następnie

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto słonecznikowy karmelek-z prażonym słonecznikiem i kremem karmelowym 295

karmelowe, mąkę oraz cukier, dokładnie miksujemy na gładką masę. Wylewamy na gotujące się mleko i gotujemy jak budyń. Studzimy!  Margarynę lub masło w temperaturze pokojowej ucieramy na puch, następnie dodajemy po łyżce zimny budyń karmelowy. I masa gotowa :-) PRAŻONY SŁONECZNIK Do garnka dajemy masło, mleko,cukier puder i cukier waniliowy, na małym ogniu rozpuszczamy i mieszamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
ciasto z kremem i prażonym słonecznikiem II 560

szklanki. Resztę zagotowujemy. Pozostałe składniki oprócz margaryny miksujemy z 3/4 szklanki mleka i wylewamy na gotujące się mleko. Gotujemy jak budyń.  Studzimy. Masło lub margarynę ucieramy na puch, następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu i miksujemy na gładki krem. I masa gotowa :-) SŁONECZNIK Wszystkie składniki oprócz słonecznika podgrzewamy w rondelku, gdy masło się rozpuści i wszystkie składniki

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
ciasto Afrodyta, z musem truskawkowym i kremem 283

postępujemy z białym biszkoptem Masa 500ml mleka zagotowujemy. Budyń, cukier oraz mąkę mieszamy dokładnie z 0,5 szklanki mleka. Gotujemy budyń. DOKŁADNIE STUDZIMY Masło lub margarynę miksujemy na puch,dodajemy budyń.-krem gotowy :-) MUS TRUSKAWKOWY truskawki miksujemy na mus blenderem lub malakserem. Następnie wlewamy do garnka, dodajemy wodę oraz galaretki i doprowadzamy do wrzenia. Studzimy. Poncz wszystkie składniki

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
pyszny, miękki miodownik, zawsze się udaje :-) 256

blaszki za pomocą papieru, dajemy na ściereczkę go góry dnem i ściągamy papier. Studzimy. Tak postępujemy z pozostałym ciastem. Gdy budyń już ostygnie masło lub margarynę miksujemy na puch, następnie powoli dodajemy budyń. Masa wychodzi troszkę rzadka, ale taka ma  być :-) ładnie się zetnie w lodówce. następnie placki przekładamy gotowym kremem. Na ostatni placek również dajemy cieniutką

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
rozpływające się w ustach ciasto chałwowe, chałwowiec 174

cukier waniliowy oraz mąkę-mieszamy. Powstałą masę wlewamy na gotujące się mleko-mieszamy-gotujemy jak budyń, studzimy. Chałwę kruszymy na małe kawałeczki. Masło lub margarynę ucieramy na puch, następnie dodajemy po łyżce ZIMNEGO budyniu, następnie dodajemy chałwę i miksujemy jakieś 2 minuty do rozpuszczenia się chałwy. CIASTO Białka oddzielamy od żółtek,następnie miksujemy je na sztywną pianę, dodajemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
ciasto pawi ogon lub pawie oczko :-) 180

cukier,mąkę oraz cukier waniliowy. Resztę mleka zagotowujemy-masę wylewamy na gotujące się mleko i gotujemy jak budyń. Studzimy. Gdy budyń jest zimny, masło lub margarynę ucieramy na puch, i stopniowo dodajemy budyń. I krem gotowy :-) BISZKOPT Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę , następnie dodajemy cukier oraz żółtka i resztę składników. Dużą blaszkę smarujemy tłuszczem

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Tort w kształcie tęczy z bezowymi chmurkami :-) 183

szklanki mleka wlewamy do garnka, zagotowujemy, resztę składników miksujemy w 1 szklance mleka, wylewamy na gotujące się mleko, gotujemy jak budyń-studzimy. Masło lub margarynę ucieramy na puch,dodajemy po łyżce budyniu dokładnie miksujemy-krem gotowy. Biszkopt: Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, żółtka, następnie mąkę, kakao, proszek Wylewamy do tortownicy,dno ma być wyłożone papierem do pieczenia

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
wyjątkowy tort inny niż wszystkie, prążkowany poprzecznie, zwijany. 331

litra mleka odlewamy 0,5 szklanki, i dodajemy do niej resztę składników oprócz margaryny. Miksujemy. Wylewamy na gotujące się mleko.Mieszamy aż zgęstnieje, studzimy. Masło lub margarynę miksujemy na puch i dodajemy po łyżce ostudzonej masy. Dokładnie miksujemy. I krem gotowy :-) BISZKOPT KAKAOWY Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia . Żółtka oddzielamy od białek  Białka ubijamy na sztywną pianę

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Lekkie ptasie mleczko z malinami na mleku skondensowanym 338

Składniki dzielimy na pół. Do miski wlewamy 400ml gorącej wody, dodajemy łyżkę żelatyny,cukru  oraz jedną galaretkę. Dokładnie mieszamy i studzimy. 250ml mleka skondensowanego niesłodzonego ubijamy na puch mikserem, następnie dodajemy do niego tężejącą galaretkę. Miksujemy. Masę wylewamy na biszkopt i wstawiamy do lodówki by się dobrze ścięła. Tak samo postępujemy z drugą częścią składników. Na górną

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto metrowiec super przepis :-) 848

wlewamy do garnka i zagotowujemy. W 0,5 szklanki mleka mieszamy składniki. Wylewamy na gotujące się mleko i dokładnie mieszamy. Powstały budyń studzimy. Masło lub margarynę ucieramy na puch, dodajemy po łyżce budyniu i miksujemy. Masy idealnie starcza na przełożenie całego ciasta i posmarowanie. Ostudzone ciasta kroimy na równe kromki Najpierw bierzemy kromkę ciemną smarujemy masą, przyklejamy kromkę

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
ciasto Delicjusz, z orzechami 354

redukcji mleka. Masę należy mieszać aby się nie przypaliła. Najlepiej robić ją w aluminiowym garnku. Gdy masa zgęstnieje studzimy są. Miękkie masło wraz z cukrem pudrem ubijamy na puch, dodajemy masę orzechową.  masę wykładamy na ostudzone ciasto.  Posypujemy je orzechami i wsadzamy do lodówki na całą noc. I gotowe :-) Ciasto pięknie się kroi i jest pyszne

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto marlenka -pyszne i rozpływające się w ustach :-) 130191

mamy jakieś okrawki upieczonego  ciasta należy je zachować do posypania całego ciasta. po upieczeniu spodów przechodzimy do przygotowania masy. masło lub margarynę w temperaturze pokojowej ucieramy na puch  Dodajemy masę kajmakową (tem. pokojowa) i dalej ucieramy. Na koniec dodajemy po łyżce zimny budyń i miksujemy. Następnie każdy spód przekładamy cienko masą. Ostatnia warstwa to ma być

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
torcik z pijanymi suszonymi śliwkami 319

pozostałym mleku mieszamy budynie oraz żółtka, wlewamy do gotującego się mleka i gotujemy, aż budyń zgęstnieje. Następnie zestawiamy z ognia i odstawimy do całkowitego wystudzenia. Masło ucieramy na puch, dodajemy stopniowo budyń i miksujemy na gładką masę. na koniec dodajemy śliwki i mieszamy z kremem. dodatkowo składniki na nasączenie ciast: 70 ml alkoholu 150 ml zimnej wody wykonanie

Domowy Smak Jedzenia
Biszkopt orkiszowy idealny - metoda 1-2-3 301

mąki ziemniaczanej) Proporcje na 10 jajek: 200 g cukru 300 g mąki (225 g mąki pszennej+75 g mąki ziemniaczanej) Wykonanie biszkoptu: jajka ubić z cukrem na puch. Jajka powinny potroić objętość. Ubijanie trwa około 8-10 minut powoli dodać przesiane, wymieszane mąki i delikatnie wymieszać szpatułką włożyć na blaszkę/tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia i piec

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!