drobnego cukru Polewa kajmakowa; 3 dag masła 5 dag brązowego cukru 150 ml śmietany kremówki 30% lub 36% Przygotowanie; Miękkie masło ubijamy na jasny puch, dodajemy jajko (jeśli masa się zwarzy to nic nie szkodzi)dodajemy mak i mieszamy. Do drugiej miski wkładamy wszystkie składniki masy serowej. Blenderem miksujemy aż masa będzie gładka
Radość kipiąca uśmiechem.masła lub margaryny 3/4 mleka zagotowujemy z cukrem. W pozostałym mieszamy proszek budyniowy i mąkę ziemniaczaną. Wlewamy na wrzące mleko i zagotowujemy. Budyń studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy do niego po łyżce budyniu. Złożenie ciasta : 1 placek, na niego połowa kremu, a następnie drugi placek, reszta kremu. Przykrywamy 3 i gotowe
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniamasła 100 g miodu 60 ml mleka 120 g posiekanych orzechów włoskich Płatki mieszamy z rodzynkami i zalewamy gorącym mlekiem wymieszanym z miodem. Masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy po jednym jajku ciągle ucierając. Wsypujemy mąkę z proszkiem i sodą, wlewamy płatki, dodajemy startą na drobnych oczkach pietruszkę i wszystko dokładnie mieszamy. Przekładamy do keksówek wyłożonych
Cynamonowe szczęścieukładamy odsączone z syropu połówki brzoskwiń zachowując ok. 1 cm odstępy między sobą. Na owoce wykładamy masę serową, wyrównujemy jej powierzchnię. Kruszonka kokosowa: Cukier ucieramy z masłem na puch, a następnie dodajemy wiórki kokosowe i ponownie miksujemy. Gdy masa zacznie przypominać grudki przerywamy ucieranie. Kruszonkę równomiernie rozkładamy na masie serowej. Możemy delikatnie wcisnąć kruszonkę w masę (dosłownie parę
MyCookBook.plmlekiem i wlewamy do gotującego się mleka. Całość cały czas podgrzewamy i mieszamy, aż powstanie gęsty budyń. Zestawiamy z ognia o dostawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na głodki krem. dodatkowo: ok. 100 ml mocnego naparu kawy, wystudzonego do nasączenia biszkoptów polewa czekoladowa orzechy włoskie do dekoracji wykonanie ciasta: Jeden
Domowy Smak JedzeniaTUTAJ Sernik hałwowy -po przepis klikajcie TUTAJ Czekoladowa stefanka -po przepis klikajcie TUTAJ Jabłkowa krówka bez pieczenia -po przepis klikamy TUTAJ Kinder country -po przepis klikajcie TUTAJ Śnieżny puch -po przepis klikajcie TUTAJ Drożdżówka cynamonowa do rwania -klikajcie po przepis TUTAJ Sernik na kakaowy spodzie -po przepis kliknijcie TUTAJ Może któryś przepis się wam przyda.... Wesołych Świąt
Swojskie jedzonkopojemności 250ml Zagotowujemy mleko kokosowe i zwykłe z cukrem. Dodajemy wiórki kokosowe i mieszając gotujemy do chwili, aż masa zgęstnieje. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło ucieramy na puch i stopniowo dodajemy masę mleczno kokosową. Do masy wsypujemy następnie ¾ szklanki mleka w proszku i mieszamy łyżką do połączenia składników. Na wafel kładziemy powidła i rozprowadzamy (najwygodniej używając pędzla) równomiernie
mojewypiekiinietylkotylko gorące. Wyjąć laskę wanilii, oczyścić i osuszyć . Taką suchą laskę wanilii wrzucić do cukru. Powstanie naturalny pyszny cukier waniliowy. Żółtka z cukrem i mąką ziemniaczaną utrzeć na puch i powoli wlewać gorącą masę mleczną nie przerywając mieszania. Najlepiej użyć robota kuchennego z końcówką do ubijania piany. Wlać wszystko do garnuszka i lekko podgrzewać, mieszać cały czas
Kuchnia Pokoleńpełnoziarnistej 1/2 szkl brązowego cukru 12,5 dag masła 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2/3 szkl zmielonych orzechów łyżeczka ekstraktu waniliowego Utrzeć masło z cukrem na puch, wciąż ucierając dodać pozostałe składniki, wyrobić jednolite, gęste ciasto. Ciasto przełożyć do rękawa cukierniczego z dość dużą końcówką, zachowując odstępy wyciskać okrągłe ciasteczka na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia
6nieboformę okrągłą 26 cm papierem do pieczenia dno i boki . Ścieramy ciasto na grubych oczkach na wiórka na spód. Masa serowa: Jaja temp pokojowa ubijamy z ksylitolem na puch, dodajemy ser z wiaderka i mieszamy. Połowę masy przekładamy na spód piernikowy.Żurawinę obsypujemy mąką i posypujemy masę sernikową.Wykładamy drugą połowę masy i posypujemy żurawiną. Ścieramy druga
Różowa kuchniaszklanki cukru pudru 400 ml śmietanki 36% (ew. 30%) schłodzonej 3 łyżeczki żelatyny Składniki na polewę: 150 ml ajerkoniaku 2 łyżeczki żelatyny Wykonanie : Miękkie masło ucieramy na puch z cukrem pudrem.Do masła dodajemy po łyżce ajerkoniaku ciągle miksując. Jeśli w którym momencie zauważymy, że masa zaczuna nam się warzyć, stawmy naczynie do ciepłej wody (nie wrzącej
Walijskie Pichceniepowideł śliwkowych polewa: 50 g masła 4 łyżki cukru 4 łyżki kakao 4 łyżki mleka ponadto: papilotki do muffinek kolorowa posypka Jajka utrzeć z cukrem na puch. Dodawać stopniowo mąkę zmieszaną z proszkiem,sodą,przyprawą do piernika,kakao oraz olej. Miksować przez chwilę, na koniec dodać powidła śliwkowe i dokładnie wymieszać. Papilotki do muffinek umieścić w specjalnych
Kolorowa kuchnia Elkizagotowaniu zmniejszamy gaz i wlewamy do niego mleko z rozpuszczonym budyniem. Grzejemy ciągle mieszając, aż budyń zgęstnieje. Odstawiamy go do wystudzenia. Gdy jest już zimy, ucieramy masło na puch i dodajemy budyń ciągle miksując, ale na niewielkich obrotach. Po połączeniu wszystkiego przekładamy masę na ciasto, wstawiamy je do lodówki i szykujemy polewę kakaową. Gdyby coś wam się
Relaxtimecukrem, dodać do nich proszek budyniowy i pół szklanki mleka, które zostawiliśmy. Miksturę wlać na gotujące mleko i ugotować gęsty budyń. Budyń odstawić do wystygnięcia. Masło utrzeć na puch,dodawać po łyżce zimnego budyniu cały czas miksując. Przekładamy ciasto Na ciemny biszkopt nałożyć połowę kremu i rozsmarować. Nałożyć na to placek orzechowy i rozsmarować drugą część kremu
Kolorowa kuchnia Elki