puch - 3415 przepisów (strona:103/228)

torcikowy mazurek 158

mleka. Całość cały czas mieszamy i gotujemy na małym ogniu, aż powstanie gęsty budyń. Następnie zestawiamy z ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy z kawą na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na jednolitą masę. wykonanie ciasta: Na pierwsze ciasto z bezą orzechową wykładamy 1/2 cz. masy, kładziemy ciasto kokosowe na, którym rozsmarowujemy pozostałą część

Domowy Smak Jedzenia
Wiosenny tort cytrynowy z cytrynową pianką... na przywitanie wiosny 181

boki tortu. Tort wstawiłam do lodówki. W tym czasie zrobiłam cytrynową piankę Galaretkę cytrynową rozpuściłam w szklance gorącej wody. Wystudziłam. Galaretka ma lekko tężeć. Kremówkę ubiłam na puch. Mikser ustawiłam na niskie obroty i nie przerywając miksowania, wlewałam malutkim strumieniem tężejącą galaretkę do puszystej śmietanki. Z lodówki wyjęłam tort i wokół niego założyłam obręcz tortownicy. Na wierzchu rozłożyłam

Kuchnia u Krysi
Wilgotna Babka Cytrynowa 302

temp. pokojowej 3 jajka w temp.pokojowej 3/4 szkl. cukru 3/4  cytryny (skórki i sok ) Wszystkie produkty powinny mieć temperaturę pokojową ! 1. Miękkie masło miksujemy z cukrem na puch. 2. Dodajemy powoli po jednym jajku, miksując za każdym razem po dodaniu jajka. 3. Teraz dodajemy mąki z proszkiem do pieczenia, oraz skórkę i sok z wyszorowanej i wyparzonej

Gotowanie...to proste !
Kilimandżaro 246

pół szklanki mleka mieszamy żółtka i mąki. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem, do gotującego wlewamy mieszaninę mąki i gotujemy chwilę do zgęstnienia. Budyń studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy do niego po łyżce masy budyniowej. Złożenie ciasta: Biszkopt rozkrajemy na pół, na połowie rozsmarowujemy ostudzone jabłka, gdy zgęstnieją pokrywamy je równomiernie masą budyniową i przykrywamy

Cynamonowe szczęście
brzoskwiniowiec z delicjami 683

mleka. Całość cały czas mieszamy i gotujemy na małym ogniu, aż powstanie gęsty budyń. Następnie zestawiamy z ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy z kawą na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na jednolitą masę. dodatkowo: 2 opakowania delicji o smaku brzoskwiniowym 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki o smaku brzoskwiniowym 750 ml gorącej wody wykonanie

Domowy Smak Jedzenia
Kawowy sernik z amaretto (dwuwarstwowy) 185

amaretto, znów mieszamy. Odstawiamy do przestudzenia. Do jednej miski wbijamy same białka, do drugiej żółtka. Białka ubijamy ze szczyptą soli. Żółtka miksujemy z cukrem i miękkim masłem na puch. Następnie dodajemy łyżka po łyżce ser z wiaderka (gdzieś pomiędzy dodając czubatą łyżeczkę mąki ziemniaczanej), cały czas miksując na małych obrotach. Na koniec dodajemy ubite białka, króciutko i delikatnie

Słodkie okruszki
ciasto czekoladowe z nutką pomarańczy 225

mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia 3 duże łyżki kakao 2 jajka skórka otarta z 2 pomarańczy sok z jednej pomarańczy Masło utrzeć z cukrem na puch, następnie wciąż ucierając dodać miód, jajka i skórkę z pomarańczy. Wszystkie "suche" składniki wymieszać razem, wsypywać partiami do masła na zmianę z pomarańczowym sokiem. Gotowe ciasto przełożyć do natłuszczonej i wysypanej

6niebo
Mini babeczki waniliowe 890

waniliowego 1,5 szkl mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100ml oleju 100 ml mleka szczypta soli cukier puder do posypania Białka ubić ze szczyptą soli na puch. Pod koniec ubijania dodać cukier i ucierać aż będą lśniące i szkliste. Cały czas miksując na małych obrotach, dodawać olej i mleko. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia

Smakołyki Asi
SERNIK CZEKOLADOWY 147

lodówki. Po tym czasie ciasto wykładamy na spód tortownicy o średnicy 25 cm. Podpiekamy ok. 10 minut.  Czekolady rozpuszczamy w garnuszku razem z masłem. Jajka ubijamy na puch z cukrem, następnie dodajemy ser. Miksujemy. Wlewamy ostudzone rozpuszczone czekolady, dodajemy mąkę ziemniaczaną i śmietanę. Mieszamy. Wylewamy na podpieczony spód. Pieczemy godzinę. Pozostawiamy do ostygnięcia w piekarniku

Z Majeczką w kuchni
babeczka z krówkami 168

masło wyjąć z lodówki kilka godzin wcześniej, żeby się ogrzały do temperatury pokojowej. Krówki pokroić na małe kawałki i wymieszać z łyżką mąki. Masło utrzeć z cukrem na puch, następnie powoli ucierając dodawać po jednym jajku. Pozostałą mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do masy z masła i wlać ajerkoniak. Krótko ale dokładnie zmiksować. Wsypać krówki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pyszne ciasto latte macchiato (z mlekiem w proszku) 1530

patyczka w temp 180 stopni. Biszkopt studzimy i kroimy na dwa blaty. PONCZ składniki ponczu mieszamy ze sobą do rozpuszczenia kawy. KREM Miękkie masło lub margarynę ucieramy na puch, następnie dodajemy cukier puder-miksujemy. Następnie dodajemy cały serek i mleko w proszku i miksujemy chwilę na najwyższych obrotach do połączenia składników. SKŁADANIE CIASTA Pierwszy blat biszkoptowy ponczujemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Babka cytrynowa 192

cytryny sok z cytryny lukier: 4 łyżki cukru pudru sok z połowy cytryny Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Białka oddzielić od żółtek. Masło utrzeć z cukrem na puch, ciągle ucierając dodawać kolejno po jednym żółtku. Wlać sok z cytryny i skórkę, zmiksować. Dodać przesiane mąki z proszkiem, zmiksować na gładkie ciasto. Białka ubić ze szczypta soli, delikatnie

Obiad gotowy
Fale dunaju serowo-kokosowe z kremem budyniowym. 168

deserów Dr. Oetkera  1/2 szklanki przegotowanej wody  3 łyżki wiórek kokosowych do posypania ciasta blaszka o wymiarach 36/25 Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na puch, następnie przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy, następnie dodajemy roztopione zimne masło i mieszamy. Ciasto dzielimy na pół. Do jednej połowy dodajemy kakao i mleko, mieszamy. Blaszkę

Sama słodycz i szczypta chili
Sernik z ananasem na słonawym spodzie 222

drugiej żółtka. Białka ubijamy ze szczyptą soli (nie musi być na sztywno). Do żółtek dodajemy cukier, cukier z prawdziwą wanilią i miękkie masło (125 g),  Miksujemy na puch. Następnie dodajemy łyżka po łyżce ser z wiaderka (gdzieś pomiędzy dodając łyżeczkę mąki ziemniaczanej), cały czas miksując na małych obrotach. Na koniec dodajemy ubite białka, króciutko i delikatnie miksujemy

Słodkie okruszki
ciasto a la snikers s. Anastazji 316

mlekiem oraz cukrem. Wstawiamy na ogień i gotujemy, cały czas mieszając, aż zgęstnieje (nie za długo aby się nie zważyła). Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo wystudzoną masę z żółtek i miksujemy na jednolity krem. dodatkowo: puszka masy kajmakowej starta czekolada do posypania wykonanie ciasta: Na jednym z blatów kakaowych rozsmarowujemy równomiernie

Domowy Smak Jedzenia