nasączyć ponczem, a resztą kremu wyrównac brzegi. Całość wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę. W tym czasie przygotowac krem maślany. Krem maślany: Masło ubić mikserem na biały puch, następnie dodać cukier, mleko, wanilię i kakao. Całość dokładnie zmiksować. Tak przygotowaną masą wyłożyć brzegi i wierzch tortu. Polewa: Czekoladę rozpuścić w mikrofalówce lub kąpieli wodnej. Dodać masło
Malinowo w kuchniCiasto "śnieżny puch" cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem na blogu. Wcale się nie dziwię, bo jest delikatne i pyszne. Ja poszłam o krok dalej i zrobiłam małą modyfikację tego przepisu. Zrobiłam w wersji truskawkowej na biszkopcie i pominęłam"śnieżki", których niektórzy nie tolerują. Składniki: Biszkopt: 3 jajka 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku
Ala piecze i gotujejaja 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru Dodatkowo: poziomki pół kg galaretka pomarańczowa wrzątek 400 ml Wykonanie: Jaja ubiłam z cukrem na puch, kiedy masa była już podwojona dodałam przesiane mąki( przesiałam nad jajami i mieszałam w jedną stronę delikatnie i równomiernie). Formę do tarty biszkoptowej wysmarowałam dokładnie masłem i obsypałam bułką tartą
Różowa kuchniaśmietanki 30% (dobrze schłodzonej) 1 galaretka pomarańczowa 250 ml gorącej wody Dodatkowo: kajmak o smaku kukułka masło 1 łyżka Wykonanie: 1. Ubijamy jaja z cukrem na puch, masa potraja swoją objętość. Obydwie mąki przesiewamy nad ubitymi jajami i delikatnie mieszamy w jedna stronę. Formę formę prostokątną uniwersalną wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy ciasto na biszkopt.Pieczemy
Różowa kuchniapłaska łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 i 1/3 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki oleju 25 dag truskawek Sposób wykonania: 1. Jajka ubić na puch z dodatkiem cukru. 2. Partiami dodawać do masy jajecznej mąkę przesianą z sodą i proszkiem do pieczenia oraz olej. 3. Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia
Kuchnia domowa Anidodajemy mieszankę chałwową. Gotujemy na małym ogniu, początkowo cały czas mieszając by nie było żadnych grudek. Gotujemy do momentu zgęstnienia budyniu. Odkładamy budyń do ostudzenia. Masło ucieramy na puch i stopniowo dodajemy do niego ostudzony budyń. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy herbatniki i wylewamy na nie masę chałwową. Na masie układamy kolejną warstwę herbatników
Relaxtimegorzką czekoladę, po upływie kilku chwil wymieszać na jednolitą masę. Jajka wbić do misy miksera, wsypać cukier brązowy, oraz dodać ziarenka z wydrążonej wanilii, zmiksować na prawie biały puch. Dodać zmieloną kaszę, delikatnie cały czas miksując mikserem na najniższych obrotach. Mąkę orkiszową wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodawać stopniowo do masy jajecznej, na przemian wlewać margarynę z czekoladą
Wanilia i Kardamonjajek 1 szkl cukru Królewskiego 2/3 szkl oleju 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 8 moreli cukier puder Królewski Jajka ubić z cukrem na puch. Mąkę przesiać z proszkiem i sodą. Cały czas ucierając dodawać na przemian mąkę i olej. Ciasto wylać na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (24x36cm). Ułożyć połówki moreli skórką
Smakołyki Asiprzelewamy do rondelka i podgrzewamy. Do gorącego dodajemy kaszę mannę i, ciągle mieszając, gotujemy kilka minut (do zgęstnienia). Ugotowany grysik odstawiamy. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem na puch. Dodajemy jajko i miksujemy dalej, do połączenia. Następnie stopniowo dodajemy zimny grysik. Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Krem wykładamy na spód ciasteczkowy. Na kremie układamy owoce. Całość zalewamy tężejącą
Smaki Na Talerzunaleśniki mocno jajeczne wytrawne czy omlet. w mojej wersji kluseczki. Jajka wbić do miseczki, doda sól, mąkę i dokładnie ubić. Tak żeby mąka się rozmieszała. Nie ubijać na puch. Na patelni rozgrzać trochę oleju i wylać porcję jajek.Rozlać masę jajeczną na całej patelni. Smażyć tak długo aż masa pozwoli się przewrócić. Podczas smażenia lekko podważyć boki
Kuchnia Pokoleńmleka zagotować z cukrem i ziarenkami z laski wanilii.Na gotujące się mleko wlać rozrobione mąki,gotować chwilę aż zgęstnieje.Przykryć folią spożywczą i ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puch,dodawać po łyżce zimnej masy budyniowej i miksować do otrzymania jednolitej masy kremowej. Galaretka truskawkowa 300 g truskawek(u mnie mrożone) 1 galaretka truskawkowa 2 łyżki soku z cytryny
Anielskie wypiekipuszkę i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia.Nie otwieramy gorącej puszki bo jest możliwość,że eksploduję.Dla ułatwienia można użyć gotowej masy kajmakowej. Masło w temperaturze pokojowej ucieramy na puch i stopniowo dodajemy masę kajmakową. KREM POMARAŃCZOWY 150 g żółtek 500 g serka mascarpone 75 g cukru 5 g żelatyny otarta skórka z jednej pomarańczy Metalową miskę umieszczamy
Anielskie wypiekiwstawiłam do lodówki na 30 min. W tym czasie zrobiłam masę do tortu (inspirowałam się przepisem na masę z programu „Ewa gotuje”) Śmietanę ubiłam na puch. W trakcie ubijania (mikser na małych obrotach) dodawałam porcjami wystudzoną galaretkę. Galaretka ma być zimna ale nie może się ściąć. Do tej masy wsypałam wiórki kokosowe (200 g) i wymieszałam. Pozostałe wiórki
Kuchnia u Krysistopniach. 4. Po wystudzeniu przekrawamy na dwie części. 5. Około 500-600 g truskawek miksujemy z cukrem i wanilią. Powinny być dość słodkie. Masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy mus z owoców. Krem powinien mieć mocno truskawkowy smak. Nie należy jednak przesadzić z ilością, bo może się rozwarstwić. 6. Połową kremu smarujemy jeden blat biszkoptu. Resztę wykładamy
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyrondelka z resztą mleka i gotujemy jak budyń – mieszamy cały czas, aż do zgęstnienia. Studzimy w temperaturze pokojowej. Masło z 3 dodatkowymi łyżkami cukru ucieramy na puch. Dodajemy zimny budyń i ucieramy aż do połączenia. Na sam koniec dodajemy zmielone ciasteczka, miksujemy. Masę dzielimy na 3 części, z tym, że ostatnia powinna być największa, gdyż posłuży
Smaki Na Talerzu