MASA 1: Szklankę mleka gotujemy razem z cukrem. W pozostałym mieszamy budyń. Wlewamy na wrzące mleko i cały czas mieszając gotujemy. Odstawiamy do wystudzenia. Kostkę masła rozcieramy na puch, dodajemy po łyżce zimnego budyniu, aż do wyczerpania. MASA 2: Galaretkę rozpuszczamy w połowie szklanki wody. Jogurt miksujemy razem z cukrem, wlewamy powoli zimną galaretkę. Chwilę miksujemy. SKŁADANIE
Pani na deserostrożnie z blachy. SŁONECZNIK: Masło i cukier rozpuszczamy. Wsypujemy słonecznik, ciągle mieszamy ma być brązowy. Wysypujemy na talerz żeby wystygł. Sklejony słonecznik rozdzielamy. MASA: Masło ucieramy na puch, dodajemy po łyżce krówki, aż do wyczerpania. Wsypujemy połowę zimnego słonecznika. Masę wykładamy na ciasto i równo smarujemy. Wierzch posypujemy pozostałym słonecznikiem. Smacznego :) Przepis znaleziony na stronie
Pani na deserWlewamy na wrzące mleko i cały czas mieszając chwilę gotujemy. Budyń przykrywamy folią tak żeby dotykała budyń, nie utworzy się wtedy kożuch. Odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy na puch, dodajemy po łyżce zimnego budyniu aż do wyczerpania. Następnie dodajemy po kawałku pokruszoną chałwę i dobrze ucieramy. SKŁADANIE: Na ciasto z sezamem wykładamy masę, następnie przykładamy drugim ciastem. Ciasto
Pani na desermieszamy budyń. Wlewamy na wrzące mleko i gotujemy. Cały czas mieszamy. Budyń odstawiamy w chłodne miejsce. Nakrywamy folią spożywczą tak żeby dotykała budyń (unikniemy kożucha) Masło rozcieramy na puch, dodajemy po łyżce zimnego budyniu aż do wyczerpania. Dobrze miksujemy. Masą smarujemy boki i wierzch. Reszta dekoracji to już nasza fantazja. Ja zabarwiłam masę barwnikami spożywczymi, szprycą zrobiłam różyczki
Pani na deserwody Owoce kandyzowane do dekoracji Marchewkę obieramy i bledndujemy na gładkie puree. Do misy miksera wbijamy jajka. Zaczynamy miksować i dodajemy cukier, marchewkę i aromat pomarańczowy. Miksujemy na puch, wlewamy olej i ponownie miksujemy kilka minut. Mąkę oraz proszek do pieczenia przesiewamy przez sitko. Wsypujemy do masy i mieszamy szpatułką. Gładką masę przelewamy do foremki na babkę (pojemność
VioletoweKucharzeniePołowę mleka zagotować z cukrem. W pozostałym mleku wymieszać budyń i wlać do gotującego się mleka. Ugotować gęsty budyń. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Masło utzreć mikserem na puch, dodawać stopniowo zimny budyń i miksować na gładką masę. Warstwa galaretki: Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Odstawić do lekkiego stężenia, gdy zacznie tężeć dodać maliny i wymieszać. Polewa czekoladowa
Malinowo w kuchnipieczenia 1 szklanka startej marchewki szczypta soli ponadto: 100 g białej czekolady 2 łyżki słodkiej śmietanki siekane migdały Jajka utrzeć z brązowym cukrem i cukrem migdałowym na puch. Dodawać stopniowo mąkę zmieszaną z migdałami i proszkiem,szczyptę soli oraz olej. Miksować jeszcze przez chwilę. Na koniec dodać startą marchewkę i wymieszać już za pomocą łopatki. Papilotki
Kolorowa kuchnia Elkiobjętość i stać się jaśniejsze). Gotową masę, wciąż mieszając, łączymy z mlekiem karmelowym. Podgrzewamy na małym ogniu do lekkiego zgęstnienia masy – nie gotujemy! W misce ucieramy na puch miękkie masło, pod koniec dodajemy 5 łyżek cukru. Następnie wbijamy dwa jajka, jedno po drugim. Dodajemy skórkę otartą ze sparzonej cytryny. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy mąkę z proszkiem
Smaki Na Talerzupieczemy jeszcze 17 minut (pod żadnym pozorem nie otwieramy w tym czasie piekarnika). Po wyjęciu upieczone ciastka studzimy na kratce. Szykujemy masę budyniową. Ucieramy na puch miękkie masło i dodajemy po łyżce zimny budyń. Gdy masa jest gładka i puszysta wsypujemy opakowanie bitej śmietany – nadal ucierając masę. Na koniec, dla zaostrzenia smaku, możemy dodać 1 – 2 łyżki
mojewypiekiinietylkoobjętość i stać się jaśniejsze). Gotową masę, wciąż mieszając, łączymy z mlekiem karmelowym. Podgrzewamy na małym ogniu do lekkiego zgęstnienia masy – nie gotujemy! W misce ucieramy na puch miękkie masło, pod koniec dodajemy 5 łyżek cukru. Następnie wbijamy dwa jajka, jedno po drugim. Dodajemy skórkę otartą ze sparzonej cytryny. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy mąkę z proszkiem
Smaki Na Talerzupojemnik z pokrywką. Peklujemy 5-7 dni w lodówce w temp.4-6 stopni, codziennie mięsko masujemy aby lepiej się zapeklowało i przeszło solą. Po tym czasie karkówkę pakujemy do puchy i zakładamy docisk. Docisk nie może być za mocny lub za słaby musi być średni. Do garnka nalewamy tyle wody aby poziom wody był minimum 2-3 cm większy
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.przepis na taką kawę będzie fajny i bedzie super smakował , ale naprawdę byłam zaskoczona jej intensywnością przypraw , smakiem i konsystencją..Kawa wyszła lekka jak puch , świetna do popołudniowego deseru. Polecam przepis. 400 ml.mleka3/2% 1/2 łyżeczki cynamonu 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1/2 łyżeczki imbiru mielonego 5 łyżek piure z dyni 2 łyżki miodu 2 łyżki cukru
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiuzyskania jednolitej masy.Wlać na gotujące się mleko i mieszać aż zgęstnieje.Gorący budyń przykryć folią spożywczą i odstawić do całkowitego wystygnięcia.Masło w temperaturze pokojowej utrzeć na puch i stopniowo dodawać budyń.Na końcu wsypać wiórki kokosowe i wymieszać łyżką. Na jeden blat ciasta wykładamy krem i przykrywamy drugim,obsypujemy cukrem pudrem
Anielskie wypiekisię mleka wlać masę jajeczną intensywnie mieszając i ponownie zagotować, nie przerywając mieszania. Bezpośrednio na powierzchni gorącego budyniu ułożyć folię spożywczą i odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć na puch i stopniowo, łyżka po łyżce, dodawać wystudzony budyń (budyń i masło muszą być w temperaturze pokojowej). Ucierać do uzyskania gładkiego kremu. Formę o wymiarach 24x24cm wyłożyć papierem do pieczenia
Swojskie jedzonkozimnego ciasta zdejmujemy delikatnie papier i przecinamy je na dwie części. Dolną część ciasta wkładamy ponownie do blaszki.Krem: masło przekładamy do miski, dodajemy cukier puder i miksujemy na puch. Następnie dodajemy po łyżce serka cały czas miksując. Na koniec wsypujemy partiami mleko w proszku i miksujemy do połączenia.Wykładamy krem na ciasto, wyrównujemy i przykrywamy drugim biszkoptem, lekko
słodkie i nie tylko historie kulinarne