puch - 3415 przepisów (strona:90/228)

Pancakes waniliowy puch 88

Puszyste, delikatne, pyszne placki z dodatkiem serka homogenizowanego waniliowego. - delikatne i puszyste niczym puch - idealne na każdy posiłek Czas przygotowywania:  30 minut Ilość placków:  6 sztuk o średnicy 16 cm Składniki: • 400 g serka homogenizowanego waniliowego • 6 pełnych łyżek mąki pszennej tortowej (z lekkim czubem) • 3 średnie jajka • 2 łyżki cukru • pół łyżeczki

AniaGotuje.pl
Ciasto truskawkowy puch 206

Cudownie delikatne, owocowe ciasto bez pieczenia. Sernik podobny jest do ciasta Śnieżny Puch , który również gorąco polecam. - kilka składników - bez pieczenia - prosty i pyszny

AniaGotuje.pl
Sernik z rosą 425

idealna!! Bardzo dokładnie opisałam jak wykonać ciasto, dlatego też śmiało zapraszam do pieczenia :-) To prawdziwy Hit! Polecam. Uwielbiacie niezwykłe ciasta? Zobaczcie koniecznie bajeczne ciasto bez pieczenia - Śnieżny Puch . Niezwykły sernik Sasetka , czy też ciasto bez pieczenia Narcyz

AniaGotuje.pl
TORT CZEKOLADOWY 120

mleka mieszamy z mąką pszenną i ziemniaczaną. Wlewamy na wrzące mleko i często mieszamy, gotujemy przez chwilę. Odstawiamy na bok do  ostudzenia. Masła ucieramy na puch, dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Porządnie ucieramy i dzielimy na dwie równe części. Czekolady rozpuszczamy osobno na parze, nie mieszamy tylko delikatnie ruszamy miseczką, gdy jest w połowie rozpuszczona wyłączamy

Pani na deser
KARPATKA 156

piekarnika z grzaniem dół. Tak samo pieczemy drugie ciasto.  Najważniejsze: nie wolno nam otwierać piekarnika w początkowej fazie pieczenia inaczej ciasto nam opadnie . Masło rozcieramy na puch, dodajemy po łyżce zimnego budyniu, dobrze ucieramy. Krem wykładamy na  pierwsze ciasto, przykrywamy drugim. Ciasto chowamy do lodówki najlepiej na całą noc, ale kto by aż tyle wytrzymał ;) Przed

Pani na deser
CIASTO TYGRYSEK 228

grubości ok. 1,5 cm GALARETKI : Dwie cytrynowe galaretki rozpuszczamy w szklance wody, pomarańczowe galaretki w 4 szklankach wody, odstawiamy do przestudzenia ROBIMY KREM : Masło ucieramy na puch dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Gdy masa jest porządnie utarta wlewamy cienkim strumieniem zimne cytrynowe galaretki i dobrze ucieramy. Masę wylewamy na ciasto i wyrównujemy, trzeba się śpieszyć, krem szybko

Pani na deser
USTA ADAMA 138

gładką masę.  Ciasto wlewamy najpierw w wolne miejsca obok biszkoptów, a następnie przykrywamy ciastem biszkopty. Pieczemy ok. 40 minut do suchego patyczka.  MASA : Masło ucieramy na puch, dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Dobrze ucieramy. Masę wykładamy na wystudzone ciasto i równo smarujemy. POLEWA : Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody, najlepiej w mikrofalówce. Wszystkie składniki na polewę

Pani na deser
MAZUREK KRÓLEWSKI 157

mleko i kaszę mannę, podgrzewamy a następnie wsypujemy orzechy. Cały czas mieszamy i gotujemy do momentu, aż orzechy będą gęste. Odstawiamy do przestudzenia.  Kostkę masła ucieramy na puch dodajemy po łyżce orzechów, aż do wyczerpania. Pod koniec dodajemy alkohol. Ucieramy i wykładamy na ciasto. Wstawiamy do lodówki. POLEWA : Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody. Następnie rozpuszczamy

Pani na deser
CIASTO ORZECHOWY PUSZEK 155

obie mąki,wlewamy do mleka. Gotujemy przez chwilę, cały czas mieszając, żeby budyń się nie przypalił. Odstawiamy w chłodne miejsce do ostygnięcia.  Następnie ucieramy masło na puch dodając po łyżce zimnego budyniu. SKŁADANIE CIASTA : Ciasto wyciągamy z blachy i nasączamy kawą. Wykładamy krem  (odkładamy 5-6 łyżek) i układamy okrągłe biszkopty, które również nasączamy. ROBIMY

Pani na deser
KOSTKA MAFIJNA 152

dodajemy budyń i dobrze roztrzepujemy. Wlewamy na wrzące mleko i ciągle mieszając gotujemy budyń. Wyłączamy ogień, dodajemy żółtko. Dobrze mieszamy i odstawiamy do wystudzenia.  Masło ucieramy na puch, dodajemy po łyżce zimnego budyniu, aż do wyczerpania. SKŁADANIE CIASTA :  Formę o wymiarach 25/30 cm wykładamy folią aluminiową, układamy warstwę herbatników.  Nakładamy 1/3 masy waniliowej, wygładzamy

Pani na deser
CIASTO TORTOWE Z CHRUPIĄCĄ CZEKOLADOWĄ WARSTWĄ 221

szklanki mleka gotujemy razem z cukrem. W pozostałej szklance mieszamy budynie. Wlewamy na wrzące mleko i cały czas mieszając chwilę gotujemy. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Masła ucieramy na puch, dodajemy po łyżce zimnego budyniu, aż do wyczerpania.  ROBIMY MASĘ ŚMIETANOWĄ : Galaretką cytrynową rozpuszczamy w 3/4 szklanki wody.  Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem

Pani na deser
CIASTO LION 115

ROBIMY MASĘ: Dwie szklanki mleka gotujemy razem z cukrami. W pozostałej szklance mieszamy budynie i wlewamy na mleko, ciągle mieszając chwilę gotujemy. Odstawiamy do przestygnięcia. Masło ucieramy na puch, dodajemy po łyżce zimnego budyniu, aż do wyczerpania. MASA 2: Puszkę otwieramy i przekładamy do dużej miski, wsypujemy ryż (troszkę odkładamy) i dobrze mieszamy.  SKŁADANIE CIASTA

Pani na deser
3 BIT 2 170

cukrami, w pozostałym mleku mieszamy proszek budyniowy. Wlewamy na wrzące mleko i cały czas mieszając gotujemy przez chwilę. Odstawiamy do wystudzenia.  Masło w temperaturze pokojowej rozcieramy na puch, dodajemy po łyżce zimnego budyniu i dobrze ucieramy. Czynność powtarzamy do wyczerpania. SKŁADAMY CIASTO: Blachę o wymiarach 25/40 wykładamy folią spożywczą. Układamy pierwszą warstwę herbatników, pędzelek moczymy w mleku

Pani na deser
3 BIT 153

szklance wody i odstawiamy. Dwie szklanki mleka gotujemy, do trzeciej dodajemy cukier i budynie. Wlewamy na mleko i chwilkę gotujemy, cały czas mieszając. Studzimy. Masło rozcieramy na puch i dodajemy po łyżce budyniu aż do wyczerpania oraz zimne cytrynowe galaretki. Dobrze ucieramy, krem będzie dość gęsty.  SKŁADANIE CIASTA : Na jeden placek wykładamy masę krówkową i przykrywamy

Pani na deser
METROWIEC 574

szklanki mleka gotujemy wraz z cukrami. W pozostałym mleku mieszamy budynie, wlewamy na wrzące mleko, cały czas mieszamy. Gotujemy przez chwilę i odstawiamy do wystygnięcia. Ucieramy masło na puch, dodajemy po łyżce zimnego budyniu, aż do wyczerpania. SKŁADANIE CIASTA : Po ostygnięciu  ciasta kroimy na plastry.  Smarujemy  kremem na zmianę plaster jasny i ciemny. Składamy. Pozostałą

Pani na deser