puch - 3415 przepisów (strona:95/228)

Ptysie z kremem adwokatowym 292

zmniejszyć temperaturę do 120 stopni i piec jeszcze 10 minut. Wyłożyć na kratkę, aby ostygły. Masa adwokatowa: Masło o temperaturze pokojowej zmiksować na puch, a następnie dodać do niego po łyżce budyniu. Gdy masa będzie już gotowa wlać alkohol i całość połączyć (tę czynność można pominąć lub zrobić

KuchniaWeDwoje.pl
Ciasto makowo-kokosowe 277

garnuszku, masę jajeczną przelać do gotującego się mleka i cały czas mieszając ugotować budyń. Garnuszek przykryć folią spożywczą, tak by nie powstał kożuch. Całkowicie wystudzić. Masło utrzeć na puch. Stopniowo dodawać wystudzony budyń kokosowy i ucierać do uzyskania gładkiego i puszystego kremu. Odłóż 1/4 kremu do dekoracji (jesli uwzlędniłeś dekorację). Do pozostałej części wsypać kokos, wlac likier

Malinowo w kuchni
Sernik z jogurtu i serka ricotta 172

soku z wiśni, cukru i żelatyny. Dodatkowo: biszkopty lub herbatniki na dno formy.  Przygotowanie : Żółtka oddzielamy od białek i razem ze szklanką cukru i ucieramy na tzw. puch.  Dodajemy stopniowo olej, cały czas miksujemy na średnich obrotach.  Następnie dodajemy stopniowo jogurt, potem serek i miksujemy  Proszek budyniowy, proszek do pieczenia przesiewamy do masy

Proste Potrawy
ciasto lodowiec bez pieczenia 221

oraz mąkę. Mieszankę wlewamy do gotującego się mleka z cukrem, cały czas mieszamy, aż powstanie gęsty budyń. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowy wystudzony budyń i miksujemy ja gładki krem. Do miseczki odlewamy ok. 3/4 szklanki zimnej galaretki. Na dnie foremki wyłożonej papierem do pieczeniu układamy nasączone w odlanej galaretce

Domowy Smak Jedzenia
Sernik pod słonecznikiem 202

całość przez około 20-30 minut  (180 st. C) Masa kajmakowa (krówkowa) kostka masła 1 puszka masy kajmakowej ok. 2 łyżek wódki, najlepiej spirytysu Masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce masę z puszki, na koniec wódkę lub spirytus. Nakładać, smarować na wierzchu sernik, już po ostudzeniu! Masa słonecznikowa- posypka: 200 g słonecznika łuskanego 3 łyżki masła

kgwjanczewo
Mini torciki kokosowe z owocami i krystaliczną galaretką 190

zagotowujemy z cukrem, do odlanej części mleka wbijamy jajko dodajemy mąki i miksujemy na gładko, wlewamy do gotującego się mleka i gotujemy budyń. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch dodając po łyżce zimnego budyniu, wlewamy likier kokosowy miksujemy. Galaretkę krystaliczną rozpuszczamy w 1 szklance wrzątku, studzimy. Spody nasączonych  mini torcików smarujemy cienko konfiturą z porzeczki, nakładamy porcję

Wanilia i Kardamon
Ciasto czekoladowe 148

łyżki cukru pudru Dodatkowo śmietana 36% do ubijania Czekolady posiekać. Kremówkę podgrzewać w kąpieli wodnej z dodatkiem czekolad do chwili aż się całkowicie rozpuszczą.Wystudzić. Masło zmiksować na puch z cukrem pudrem.Ciągle miksując dodawać krem, na koniec wlać wódkę. Miksować. Biszkopt możesz przekroić na 3 blaty i przełożyć nimi ciasto. U mnie dwa blaty. Przełożyłam kremem. Ubiłam

Z Kuchni Do Kuchni
Szybkie ucierane ciasto z mrożoną mieszanką kompotową 194

pokruszonych ciastek na wierzch Rozgrzej piekarnik na ok 180-185 stopni. Okrągłą formę tortownicę , u mnie 27 cm średnicy wyłóż papierem do pieczenia. Jaja ubij z cukrem na puch. Stopniowo dodawaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Miksuj do połączenia. Na końcu dodaj tłuszcz, zmiksuj. Wylej ciasto do formy. Delikatnie wyłóż owoce, nie wciskaj ich w ciasto.Możesz

Z Kuchni Do Kuchni
Jadą goście, jadą... czyli szybkie tartaletki z ciasta francuskiego z owocami 239

razem z grochem i ponownie wstawiłam do piekarnika na jeszcze około 4 minuty, żeby ciasto dopiekło się w środku. Gorące wyjęłam na kratkę, żeby wystygły. Śmietankę ubiłam na puch, dodając pod koniec cukier puder i miąższ z laski wanilii.   Ubitą kremówką za pomocą szprycy udekorowałam moje tartaletki. Dodatkowo na każdej rozłożyłam po łyżeczce konfitury malinowej. Teraz już

Kuchnia u Krysi
Sernik czekoladowy 179

łyżki kakao 1 szklanka cukru 6 jaj 1 łyżka mąki ziemniaczanej 200 g śmietany 18%  Masło i czekoladę rozpuszczamy w rondelku. Jajka ubijamy z cukrem na puch, dodajemy ser i kakao. Nie przerywając ubijania dodajemy rozpuszczoną czekoladę, mąkę ziemniaczaną i śmietanę. Masę przekładamy na podpieczony spód. Blaszkę umieszczamy w drugiej większej blaszce wypełnionej w 1/3 wodą

Cynamonowe szczęście
Pavlova z galaretką grejpfrutową 198

Resztę zagotować  z cukrem do gotującego się soku wlewamy sok z budyniem i gotujemy, cały czas mieszając aż zgęstnieje, zestawiamy z ognia, studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch dodajemy po łyżce zimnego budyniu, miksujemy aż powstanie gęsty puszysty krem. Galaretka z grejpfruta: Sok grejpfrutowy , doprowadzamy do wrzenia, zestawiamy z ognia,  do gorącego wsypujemy bezbarwną galaretkę, mieszamy

Wanilia i Kardamon
Drip cake (tort czekoladowo-śmietanowo-malinowy) 532

nasączyć ponczem, a resztą kremu wyrównac brzegi. Całość wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę. W tym czasie przygotowac krem maślany. Krem maślany: Masło ubić mikserem na biały puch, następnie dodać cukier, mleko, wanilię i kakao. Całość dokładnie zmiksować. Tak przygotowaną masą wyłożyć brzegi i wierzch tortu.  Polewa: Czekoladę rozpuścić w mikrofalówce lub kąpieli wodnej. Dodać masło

Malinowo w kuchni
Drip cake (tort czekoladowo-śmietanowo-malinowy) 532

nasączyć ponczem, a resztą kremu wyrównac brzegi. Całość wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę. W tym czasie przygotowac krem maślany. Krem maślany: Masło ubić mikserem na biały puch, następnie dodać cukier, mleko, wanilię i kakao. Całość dokładnie zmiksować. Tak przygotowaną masą wyłożyć brzegi i wierzch tortu.  Polewa: Czekoladę rozpuścić w mikrofalówce lub kąpieli wodnej. Dodać masło

Malinowo w kuchni
Truskawkowy śnieżny puch 322

Ciasto "śnieżny puch" cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem na blogu. Wcale się nie dziwię, bo jest delikatne i pyszne. Ja poszłam o krok dalej i zrobiłam małą modyfikację tego przepisu. Zrobiłam w wersji truskawkowej na biszkopcie i pominęłam"śnieżki", których niektórzy nie tolerują. Składniki: Biszkopt: 3 jajka 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku

Ala piecze i gotuje
Tarta biszkoptowa z poziomkami i galaretką 213

jaja 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru Dodatkowo: poziomki pół kg galaretka pomarańczowa wrzątek 400 ml Wykonanie: Jaja ubiłam z cukrem na puch, kiedy masa była już podwojona dodałam przesiane mąki( przesiałam nad jajami i mieszałam w jedną stronę delikatnie i równomiernie). Formę do tarty biszkoptowej wysmarowałam dokładnie masłem i obsypałam bułką tartą

Różowa kuchnia