puch - 3415 przepisów (strona:93/228)

Jabłecznik z mascarpone 141

Masa mascarpone: śmietana 30% 400ml mascarpone 300 g cukier 2 łyżki Posypka: wiórka kokosowe 150 g masło 100 g cukier pół szklanki Wykonanie: 1.Jaja ubijamy z cukrem na puch,masa potraja swoją objętość.Mąki przesiewamy z proszkiem do pieczenia i mieszamy delikatnie w jedną stronę.Formę prostokątną wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy ciasto. Pieczemy w 170 stopniach

Różowa kuchnia
Sernik z masą kajmakową 162

składniki na ciasto włożyć do miski i mikserem wymieszać . Następnie wsypać do tortownicy o średnicy 23 cm i lekko ugnieść. Przygotowanie masy serowej: jajka ubić z cukrem na puch. Ciągle ubijając, dodaj ser, miękkie masło, sermix i mleko. ( zamiast sermixu dodałam mleko z całym proszkiem budyniowym wymieszałam i wlałam do masy serowej). Masę po wymieszaniu dzielimy

Różne smaki w kuchni
Tort czekoladowy z truskawkami i brzoskwiniami 158

upiec drugi placek. Oba placki nasączyć kawą. 2 połówki brzoskwiń i 6-8 małych truskawek zostawić do dekoracji. Zimny budyń utrzeć z miękkim masłem, dodając do utartego na puch masła po łyżce budyniu. Masę podzielić na na dwie porcje. Do 2/3 masy dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie i truskawki. Masę z owocami wyłożyć na pierwszy biszkopt i przykryć

Czerwień i błękit
kopiec kreta bez cukru 165

powoli,  energicznie mieszając. Postaw z powrotem tak przygotowany budyń na ogniu na 1 minute nadal mieszając. Budyń ma zgęstnieć. Pozostaw masę do wystudzenia. Miękkie masło ubij na puch i powoli dodawaj do niego budyń ucierając. Na koniec dodaj startą czekoladę i wymieszaj. Ciasto: Wymieszaj suche składniki mąki, kakao, ksylitol i proszek do pieczenia. Oddzielnie połącz mokre składniki

cukrem pudrem posypane
SERNIK BRZOSKWINIOWY POD KOKOSOWĄ CHMURKĄ 307

kremówki 2 łyżki żelatyny cukier puder do smaku 1,5 szklanki wiórków kokosowych 2 łyżki cukru pudru dodatkowo: herbatniki do wyłożenia tortownicy Wykonanie: *Żółtka ucieramy z cukrem na puch. Dodajemy do nich sery, miksujemy.  *Brzoskwinie blendujemy, dolewamy do nich sok, miksujemy, wlewamy do masy serowej. Dodajemy budynie i mąkę ziemniaczaną,  miksujemy. Sprawdzamy smak, jeśli na nasze

Z Majeczką w kuchni
Ciasto orzechowe cappuccino 668

szkl mleka,budynie (proszek) cukier,cukier waniliowy oraz mąkę i wylewamy na gotujące się mleko-mieszamy do zgęstnienia i studzimy. W misce ucieramy masło lub margarynę na puch i dodajemy po łyżce ostudzonego budyniu,na koniec dodajemy kawę cappuccino. (przed dołożeniem kawy można odłożyć sobie trochę kremu do dekoracji) Spód ciasta ponczujemy (składniki ponczu mieszamy ze sobą) wykładamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Borówkowo poziomkowa pokusa 111

łyżki borówki 300 g poziomki 300 g bezy najlepiej swoje upieczone tyle by starczyło na biszkopt w środek i na górę Biszkopt: Jaja ubijamy z cukrem na puch i dodajemy przesianą mąkę, delikatnie mieszamy w jedna stronę do połączenia składników.Formę prostokątną wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy ciasto biszkoptowe.Wstawiamy do pieca i pieczemy 25 minut w170 stopniach

Różowa kuchnia
Ciasto z patiosna i bakali 119

orzechy fistaszki pól szklanki patison starty i odciśnięty 4 garście Dodatkowo: czekolada pomarańczowa 200 g mleko 4 łyżki   Wykonanie: Jaja ubiłam z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Dodałam olej ( strumyczkiem lałam i miksowałam). Mąkę przesiałam i dodałam do ubitych jaj mieszałam już. Wsypałam kakao rodzynki migdały i orzechy. Patisona obrałam ze skórki,pestki wyrzuciłam i starłam

Różowa kuchnia
Metrowiec ze śmietaną i marscapone . 151

łyżeczki kakao Dodatkowo: 400 g mascarpone 300 ml śmietanki 30% cukier 2 łyżki Polewa: czekolada pomarańczowa 200 g  mleko 3 łyżki Wykonanie: Jaja ubijamy z cukrem na puch,dodajemy wodę z olejem nadal miksując( wlewamy ciurkiem). Mąkę przesiewamy w raz z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy.Dzielimy ciacho na połowę i do jednej dodajemy kakao i delikatnie

Różowa kuchnia
babka majonezowo - cytrynowa 144

starta skórka z jednej cytryny sok z połowy cytryny na lukier: 3-4 łyżki soku z cytryny 1 szklanka cukru pudru Wykonanie: Całe jajka ubić z cukrem na puch. Na małych obrotach miksera dodać zmieszane ze sobą i przesiane mąki i proszek do pieczenia. Dodać skórkę z cytryny i majonez. Na koniec dodać sok z cytryny. Wlać

Pysznie & Pięknie
CIASTO MILKY WAY + FILMIK 353

POLEWA :  100 g czekolady deserowej 50 ml śmietany 30 %  PRZYGOTOWANIE :   Całe jajka ubijamy mikserem na puch, dodajemy cukier, dalej ubijamy, następnie wlewamy olej i wsypujemy pomieszane mąki z kakao. Biszkopt delikatnie mieszamy, wylewamy na blaszkę 25/30 , wyłożoną papierem i pieczemy 30 minut w temperaturze 180 % C. Masa-Mleko 3/2 % podgrzewamy z cukrem, aż całkowicie się

Kulinarne Fantazje Marioli
Babka piaskowa, pyszna i puszysta 132

owocami, ponieważ jest na nie sezon. Również je uwielbiam, ale miałam wielką ochotę na babeczkę. Wyszła pyszna bardzo puszysta. Przygotowanie ciasta – masło z cukrem pudrem utrzeć na puch. Podczas ucierania dodawać po jednym żółtku. Dokładnie utrzeć. Mąkę ziemniaczaną, tortową, proszek budyniowy i proszek do pieczenia przesiać przez sitko. Do masy maślanej dodawać partiami sypkie składniki na przemian

Kuchnia Pokoleń
Babeczki z morelami 120

szkl mleka rozpuszczamy proszek budyniowy. Do gotującego się mleka wlewamy rozpuszczony budyń i gotujemy razem przez chwilę. Odstawiamy budyń do ostygnięcia. Miękkie masło ucieramy na puch a następnie dodajemy do niego po 1 łyżce zimnego budyniu i miksujemy tak aż dodamy cały budyń. Morele myjemy i osuszamy. Wyjmujemy z nich pestki i kroimy w cienkie plasterki. Krem budyniowy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
PYSZNE CIASTO "AFRODYTA"Z MUSEM TRUSKAWKOWYM 346

Wyjmujemy studzimy. teraz przygotowujemy krem.Zagotowujemy 500ml mleka.Budyń,łyżkę mąki i cukier mieszamy w 1/2 szklance mleka i gotujemy jak normalny budyń.Dokładnie studzimy.Masło miksujemy mikserem na puch dodajemy po trochu wystudzonego budyniu i mamy krem :). Przyszedł czas na mus :).Truskawki lub np.maliny blendujemy na mus,wlewamy do garnka dodajemy wodę i zagotowujemy,następnie wsypujemy galaretki mieszamy

Mała w garnku miesza
Ciasto Biały Lion 1027

obie mąki zmiksować ze szklanką mleka. Pozostałe mleko zagotować. Na gotujące wylać przygotowaną mieszankę i doprowadzić do wrzenia. Tak przygotowany budyń przykryć i wystudzić. Miękkie masło utrzeć na puch. Stopniowo dodawać po łyżce wystudzonego budyniu. Na koniec dodać sok z cytryny i krótko zmiksować. Masa kajmakowa: Kajmak wymieszać z ryżem preparowanym. Składanie ciasta: Biszkopt przekroić na pół. Można

Kulinarne Przeboje