puch - 3415 przepisów (strona:93/228)

Ciasto z patiosna i bakali 150

orzechy fistaszki pól szklanki patison starty i odciśnięty 4 garście Dodatkowo: czekolada pomarańczowa 200 g mleko 4 łyżki   Wykonanie: Jaja ubiłam z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Dodałam olej ( strumyczkiem lałam i miksowałam). Mąkę przesiałam i dodałam do ubitych jaj mieszałam już. Wsypałam kakao rodzynki migdały i orzechy. Patisona obrałam ze skórki,pestki wyrzuciłam i starłam

Różowa kuchnia
Metrowiec ze śmietaną i marscapone . 205

łyżeczki kakao Dodatkowo: 400 g mascarpone 300 ml śmietanki 30% cukier 2 łyżki Polewa: czekolada pomarańczowa 200 g  mleko 3 łyżki Wykonanie: Jaja ubijamy z cukrem na puch,dodajemy wodę z olejem nadal miksując( wlewamy ciurkiem). Mąkę przesiewamy w raz z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy.Dzielimy ciacho na połowę i do jednej dodajemy kakao i delikatnie

Różowa kuchnia
babka majonezowo - cytrynowa 163

starta skórka z jednej cytryny sok z połowy cytryny na lukier: 3-4 łyżki soku z cytryny 1 szklanka cukru pudru Wykonanie: Całe jajka ubić z cukrem na puch. Na małych obrotach miksera dodać zmieszane ze sobą i przesiane mąki i proszek do pieczenia. Dodać skórkę z cytryny i majonez. Na koniec dodać sok z cytryny. Wlać

Pysznie & Pięknie
CIASTO MILKY WAY + FILMIK 376

POLEWA :  100 g czekolady deserowej 50 ml śmietany 30 %  PRZYGOTOWANIE :   Całe jajka ubijamy mikserem na puch, dodajemy cukier, dalej ubijamy, następnie wlewamy olej i wsypujemy pomieszane mąki z kakao. Biszkopt delikatnie mieszamy, wylewamy na blaszkę 25/30 , wyłożoną papierem i pieczemy 30 minut w temperaturze 180 % C. Masa-Mleko 3/2 % podgrzewamy z cukrem, aż całkowicie się

Kulinarne Fantazje Marioli
Babka piaskowa, pyszna i puszysta 160

owocami, ponieważ jest na nie sezon. Również je uwielbiam, ale miałam wielką ochotę na babeczkę. Wyszła pyszna bardzo puszysta. Przygotowanie ciasta – masło z cukrem pudrem utrzeć na puch. Podczas ucierania dodawać po jednym żółtku. Dokładnie utrzeć. Mąkę ziemniaczaną, tortową, proszek budyniowy i proszek do pieczenia przesiać przez sitko. Do masy maślanej dodawać partiami sypkie składniki na przemian

Kuchnia Pokoleń
Babeczki z morelami 152

szkl mleka rozpuszczamy proszek budyniowy. Do gotującego się mleka wlewamy rozpuszczony budyń i gotujemy razem przez chwilę. Odstawiamy budyń do ostygnięcia. Miękkie masło ucieramy na puch a następnie dodajemy do niego po 1 łyżce zimnego budyniu i miksujemy tak aż dodamy cały budyń. Morele myjemy i osuszamy. Wyjmujemy z nich pestki i kroimy w cienkie plasterki. Krem budyniowy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
PYSZNE CIASTO "AFRODYTA"Z MUSEM TRUSKAWKOWYM 373

Wyjmujemy studzimy. teraz przygotowujemy krem.Zagotowujemy 500ml mleka.Budyń,łyżkę mąki i cukier mieszamy w 1/2 szklance mleka i gotujemy jak normalny budyń.Dokładnie studzimy.Masło miksujemy mikserem na puch dodajemy po trochu wystudzonego budyniu i mamy krem :). Przyszedł czas na mus :).Truskawki lub np.maliny blendujemy na mus,wlewamy do garnka dodajemy wodę i zagotowujemy,następnie wsypujemy galaretki mieszamy

Mała w garnku miesza
Ciasto Biały Lion 1065

obie mąki zmiksować ze szklanką mleka. Pozostałe mleko zagotować. Na gotujące wylać przygotowaną mieszankę i doprowadzić do wrzenia. Tak przygotowany budyń przykryć i wystudzić. Miękkie masło utrzeć na puch. Stopniowo dodawać po łyżce wystudzonego budyniu. Na koniec dodać sok z cytryny i krótko zmiksować. Masa kajmakowa: Kajmak wymieszać z ryżem preparowanym. Składanie ciasta: Biszkopt przekroić na pół. Można

Kulinarne Przeboje
Jagodowa rozkosz 400

Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody i odstawiamy do napęcznienia. Następnie podgrzewamy ją krótko (tylko do rozpuszczenia!) w kuchence mikrofalowej. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem na puch. Dodajemy serek homogenizowany oraz mleko w proszku. Do jednolitej masy dodajemy mus jagodowy, miksujemy do połączenia. Jedną/dwie łyżki masy łączymy z żelatyną (w razie gdyby po dodaniu utworzyły się

Smaki Na Talerzu
Ciasto Raffaello 224

jest mocno kokosowe, bardzo kremowe i wbrew pozorom wcale nie za słodkie… niebo w gębie i wcale to co pisze nie jest przesadą, bo wygląda lekko jak puch… jak pierzaste obłoki. Myślę, że zachwyci amatorów sławnych pralinek i nie tylko. Składniki (forma 24cm x 30cm): Krem: 4 szklanki (1000 ml) mleka 1 kostka (200 g) masła

Fitsweet.me
Ciasto budyniowo-gruszkowe 229

zagotowujemy z cukrem, do odlanej części mleka wbijamy jajko dodajemy mąki i miksujemy na gładko, wlewamy do gotującego się mleka i gotujemy budyń. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch dodając po łyżce zimnego budyniu oraz kilka kropel olejku  śmietankowego, miksujemy do połączenia. Mus gruszkowy: Żelatynę w listkach namaczamy w zimnej wodzie wg przepisu na opakowaniu, mus gruszkowy

Wanilia i Kardamon
Arbuzowiec - ciasto 584

sobie dzień wcześniej przez co skrócimy  czas przygotowania. Arbuzów w sklepach ostatnio pod dostatkiem, a więc idealna pora na upieczenie ciasta. Polecam również przepis na ciasto śnieżny puch , który cieszy się dużym powodzeniem na blogu. Biszkopt 6 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao Białka oddzielić od żółtek

O kuchni z uczuciem
Ciasto migdałowo-orzechowe z galaretką i owocami 147

blendera i posiekałam drobno, wymieszałam z mielonymi migdałami (można kupić gotowe mielone migdały) i proszkiem do pieczenia. Oddzielamy białka od żółtek. Miękkie masło ucieramy z cukrem na puch. Ciągle miksując na najwyższych obrotach dodajemy stopniowo po jednym żółtku. Każde żółtko miksujemy co najmniej 1 minutę. Na koniec łopatką wmieszać czekoladę z migdałami i proszkiem. Osobno ubić białka

Z Kuchni Do Kuchni
Karpatka z owocami 260

minut w 180 stopniach, do delikatnie złocistego koloru. Tak samo pieczmy drugą część ciasta. Obie odstawiamy do ostudzenia. Gdy ciasto jest już chłodne, kończymy masę. Miksujemy masło na puch i łyżka po łyżce dodajemy do niego kremu. Na dnie blaszki układamy pierwszy blat ciasta, następnie cały krem, owoce (najlepiej wcisnąć je odrobinę w krem) i drugi blat ciasta

Relaxtime
Ciasto Dobosza 287

cukrem waniliowy,, pozostawiamy ok 3/4 szklanki i w tej ilości rozmieszujemy budyń i mąkę . Mieszankę wlewamy na wrzące mleko i gotujemy do zgęstnienia. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch dodajemy po łyżce zimnego budyniu, a na koniec kakao. Radzę wsypywać kakao partiami i próbować czy gorzkość masy nam odpowiada . Ostudzone placki przekładamy masą, a wierzch ciasta polewamy roztopioną

Cynamonowe szczęście