puch - 3415 przepisów (strona:89/228)

Ciasto Lambada 136

obie mąki. Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Masę żółtkową wlewamy do gotującego się soku intensywnie mieszając. Tak przygotowany budyń odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło utrzeć na puch. Stopniowo, łyżka po łyżce, dodawać wystudzony budyń pomarańczowy i miksować do uzyskania puszystego kremu. Krem przełożyć na biszkopt. Galaretka: Galaretkę rozpuszczamy w wodzie i pozostawiamy do wystygnięcia, gdy zaczyna zastygać wylewamy

Dziś Ja gotuje
Dyniowe racuchy na proszku 144

być. Nakładaj ciasto na rozgrzaną patelnię. Możesz użyć patelnię, na której można piec bez dodatkowego tłuszczu. Ja piekłam na maśle. Smaż w odstępach, bo racuchy wyrastają jak puch. Podaj gorące placki polane miodem lub z dżemem z żurawiny.   Spara Spara Spara Spara The post Dyniowe racuchy na proszku appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
sernik 136

śmietankowy ,lub waniliowy proszek odrobina soli do ubicia białek herbatniki pokruszone na dno tortownicy opcjonalnie Wykonanie duża tortownica Piekarnik nagrzać na 200°C. Ubić żółtka z cukrem na puch,dodawać po łyżce sera nadal miksując. Pod koniec dodać rum,budyń i pudding proszek. Całość dokładnie połączyć. Ubić białka na sztywno z odrobina soli . Do ubitych białek dodać

w mojej kuchni
CIASTO PINACOLADA 224

zostawiam do nasączenia biszkoptu i ciastek) Mleko stawiamy na gaz, gdy się zagotuje wlewamy sok. Ciągle mieszamy żeby się nie przypalił. Odstawiamy do wystudzenia. Masło ucieramy na puch, dodajemy po łyżce zimnego budyniu, aż do wyczerpania. Na końcu dodajemy pokrojonego ananasa i mieszamy  za pomocą łyżki.  SKŁADANIE: Biszkopt nasączamy sokiem z ananasa, wykładamy połowę masy

Pani na deser
Sernik puszysty z kaszą manną 172

kakaowych 2 czekolady mleczne Milka 3 łyżki słodkiej śmietanki  wiórki do oprószenia blaszka o wymiarach 25/40 cm Wykonanie :   Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puch, następnie dodajemy masło i jeszcze chwilę ucieramy.Do utartych żółtek dodajemy stopniowo ser i kaszę manę, ucieramy na gładką masę. Białka ubijamy na sztywno i partiami dodajemy do sera, delikatnie

Sama słodycz i szczypta chili
szarlotka pychotka 513

mieszamy budyń oraz obie mąki i wlewamy do gotującego się mleka. Całość gotujemy, aż powstanie gęsty budyń. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy na puch dodajemy stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na gładki krem. składniki masę jabłkową: 2000 g jabłek (u mnie szara reneta) 2 galaretki (u mnie brzoskwiniowa i cytrynowa) wykonanie: Jabłka obieramy

Domowy Smak Jedzenia
CIASTKA Z PISTACJAMI I ŻURAWINĄ 150

masła, 45 g cukru pudru pudru, 1 łyżka mleka, 150 g mąki pszennej, 20 g pistacji niesolonych, 20 g żurawiny suszonej WYKONANIE Masło ucieramy z cukrem pudrem na puch, dodajemy mleko oraz mąkę, aby powstała jednolita masa. Dodajemy pistacje i żurawinę, mieszamy. Formujemy podłużny wałek , zawijamy w folię, wkładamy do zamrażalnika na 30 minut. Po tym czasie kroimy

słodki bratek
Ciasto Lambada 718

obie mąki. Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Masę żółtkową wlewamy do gotującego się soku intensywnie mieszając. Tak przygotowany budyń odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło utrzeć na puch. Stopniowo, łyżka po łyżce, dodawać wystudzony budyń pomarańczowy i miksować do uzyskania puszystego kremu. Krem przełożyć na biszkopt. Galaretka: Galaretkę rozpuszczamy w wodzie i pozostawiamy do wystygnięcia, gdy zaczyna zastygać wylewamy

Dziś Ja gotuje
Kruche kuleczki pistacjowe 97

miękkiego masła 40g cukru (u mnie ksylitol ) 1 jajko 125-130g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 30g zmielonych pistacji solonych Masło z cukrem utrzeć na puch. Dodać jajko, mąkę, proszek do pieczenia i po rozmieszaniu pistacje. Z ciasta uformować niewielkie kuleczki o wielkości orzecha laskowego. Ciasteczka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić

Di gotuje
Karpatka z kremem budyniowym 183

rozprowadzamy obie mąki i wlewamy je do gotującego się mleka. Gotujemy przez chwilę, aż budyń zgęstnieje. Zdejmujemy z ognia i studzimy. Margarynę miksujemy z 1/2 szkl cukru na puch. Następnie dodajemy po 1 łyżce zimnego budyniu, cały czas miksując. Do tortownicy wkładamy jeden krążek upieczonego ciasta, wkładamy krem, wyrównujemy go i układamy drugi krążek ciasta lekko go dociskając

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Ciasto Narcyz 6034

ciast, które zaskoczyło nawet mnie samą :-) - bez pieczenia - bez spodu - bez glutenu - prosty i szybki Ps. Kto jeszcze nie próbował najpopularniejszego w sieci przepisu na Śnieżny Puch ? :-) Czas przygotowywania:  około 40 minut Czas chłodzenia:  minimum 4 godziny Ilość:  tortownica średnicy do 20 cm. Jeśli użyjesz większej tortownicy, sernik będzie niższy. Składniki

AniaGotuje.pl
Pancakes waniliowy puch 101

Puszyste, delikatne, pyszne placki z dodatkiem serka homogenizowanego waniliowego. - delikatne i puszyste niczym puch - idealne na każdy posiłek Czas przygotowywania:  30 minut Ilość placków:  6 sztuk o średnicy 16 cm Składniki: • 400 g serka homogenizowanego waniliowego • 6 pełnych łyżek mąki pszennej tortowej (z lekkim czubem) • 3 średnie jajka • 2 łyżki cukru • pół łyżeczki

AniaGotuje.pl
Ciasto truskawkowy puch 223

Cudownie delikatne, owocowe ciasto bez pieczenia. Sernik podobny jest do ciasta Śnieżny Puch , który również gorąco polecam. - kilka składników - bez pieczenia - prosty i pyszny

AniaGotuje.pl
Sernik z rosą 442

idealna!! Bardzo dokładnie opisałam jak wykonać ciasto, dlatego też śmiało zapraszam do pieczenia :-) To prawdziwy Hit! Polecam. Uwielbiacie niezwykłe ciasta? Zobaczcie koniecznie bajeczne ciasto bez pieczenia - Śnieżny Puch . Niezwykły sernik Sasetka , czy też ciasto bez pieczenia Narcyz

AniaGotuje.pl
TORT CZEKOLADOWY 125

mleka mieszamy z mąką pszenną i ziemniaczaną. Wlewamy na wrzące mleko i często mieszamy, gotujemy przez chwilę. Odstawiamy na bok do  ostudzenia. Masła ucieramy na puch, dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Porządnie ucieramy i dzielimy na dwie równe części. Czekolady rozpuszczamy osobno na parze, nie mieszamy tylko delikatnie ruszamy miseczką, gdy jest w połowie rozpuszczona wyłączamy

Pani na deser