SUROWIEC -karkówka PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklo sól 9 gr/kg -sól wędzona lub wędzarnicza 9 gr/kg ( można pominąć i dać zwykłą sól lub peklo sól) ja użyłem wędzarniczej, wędzona mi się skończyła. https://swojskiwyrob.pl/do-peklowania/174-sol-wedzarnicza-wedzonkowa-100-gram.html -szynkowar lub praska -dwa termometry, jeden musi być z sondą -garnek odpowiedniej wielkości WYKONANIE Kupione mięsko płuczemy pod bieżącą wodą, osuszamy i peklujemy oraz solimy zgodnie z gramatu... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.