puch - 3415 przepisów (strona:81/228)

Jajka po benedyktyńsku 164

sól, biały pieprz Masło przekładamy do garnuszka, roztapiamy. Gdy się zagotuje zdejmujemy z palnika. Żółtka z dodatkiem soku z cytryny oraz soli i pieprzu ubijamy na parze na puch. Moc palnika nie powinna być zbyt duża, a wręcz niewielka. Nie przestając ubijać – stopniowo i w małych ilościach – dodajemy rozpuszczone, gorące masło. Sos powinien mieć kremową konsystencję

Smaki Na Talerzu
Mocno czekoladowy sernik 136

serowo-czekoladowa: Masło, kakao i czekoladę przełożyć do miski i rozpuścić w kąpieli wodnej aż powstanie gładka masa czekoladowa, następnie lekko przestudzić. Całe jajka ubić z cukrem na puch, następnie dodawać partiami biały ser, ciągle ubijając dodać wystudzoną, rozpuszczoną masę czekoladową, śmietanę i mąkę ziemniaczaną. Całość dokładnie wymieszać szpatułką i wyłożyć do tortownicy na podpieczony spód.  Spód

Szalona Kuchnia Eweliny
Beza orzechowa 153

znaczy że nie jest jeszcze dotowa beza. Wykonanie bezy w thermomix – do naczynia miksującego wrzucić 3/4 ilości orzechów, zmielić je na drobną masę ale nie na puch, obroty 6; czas 5 sekund, ale radzę sprawdzać. Czas zależy jak duże są orzechy, dlatego czasami trzeba dłużej mielić – wyjąć orzechy z naczynia i włożyć pozostałe, zmiksować obroty

Kuchnia Pokoleń
Pyszne i łatwe ciasto kubeczkowe 140

miodzie z czarną porzeczką u mnie  Soligrano Rozpuść masło, odłóż na bok. Mąki przesiej z proszkiem do pieczenia, odłóż na bok. Cukier i jaja ubij na puch, zwiększą swoją objętość znacznie i masa stanie się bardzo jasna i puszysta. Delikatnie wmieszaj mąkę z proszkiem i ciągle mieszając wlej cienkim strumieniem rozpuszczone, chłodnemasło. Zmiksuj delikatnie do połączenia się

Z Kuchni Do Kuchni
Walentynki-Tort Walentynkowy 153

łyżka Masa: śmietana 36% 500 ml cukier 1 łyżka Dodatkowo: toffi do smarowania wiórka z czekolady ( różowe) rurki z czekolady mlecznobiałej Wykonanie: Jaja ubijamy z cukrem na puch. Dodajemy przesianą mąkę( najlepiej przesiewać nad ubitymi jajami i delikatnie mieszać). Formę serce wykładamy papierem do pieczenia dno i boki. Przelewam ciasto i wstawiamy do pieca na 20 minut

Różowa kuchnia
Czekoladowe babeczki z kawałkami czekolady, masą malinową i serduszkami 137

pudru Dodatkowo: 1 galaretka malinowa Wykonanie: 1. Masło roztopić, odstawić do wystygnięcia. 2. Do miski przesiać mąkę pszenną dodać kakao i proszek do pieczenia. 3. Jajka zmiksować na puch dodać mleko i wcześniej rozpuszczone masło. 4. Połączyć suche i mokre składniki dodać cukier i cukier wanilinowy. 5. Czekoladę pokruszyć-pokroić na mniejsze kawałki, dodać do masy. Dokładnie wymieszać

Szalona Kuchnia Eweliny
Strucla serowa 163

odstaw w ciepłe miejsce aż do wyrośnięcia. Masło rozpuść w rondelku i odstaw do wystygnięcia. Mąkę, cukier, szczyptę soli połącz ze sobą. Żółtka ubij wraz z cukrem na puch. Do suchego dodaj rozczyn i żółtka. Wymieszaj ręką. Kiedy składniki się połączą dolej do ciasta roztopiony tłuszcz i wyrób aż masa będzie odchodziła od ręki. Ponownie odstaw do wyrośnięcia

Kurnikowo
Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami 262

galaretką i spodem z ciasteczek będzie idealny nie tylko na Walentynki, ale i na przyjęcie urodzinowe i inne okazje.  Gorąco polecam również mój sernik na zimno śnieżny puch z dodatkiem wiórków kokosowych

AniaGotuje.pl
Szybkie ciasto z bananami i kakaową polewą 215

cytryny Na polewę: 1/3 kostki masła 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao 2 łyżki kwaśnej śmietany Sposób przygotowania: 1. Jajka ubić z cukrem na biały puch. 2. Dodać olej, proszek do pieczenia i sodę. 3. Mąkę oraz kakao wmieszać łyżką (ciasto będzie gęste). 4. Gotowe ciasto wyłożyć do formy wyścielonej papierem do pieczenia. Wyłożyć dowolnie pokrojone banany

A Ty Smakuj Mnie
Pyszne kakaowe ciasto dla zakochanych 156

wylać ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki piec jak wyżej, naczynia nie trzeba myć ponieważ będziecie robić krem. Wykonanie kremu – masło z cukrem utrzeć na puch. Dodać po jednym jajku nie przerywając mieszania. Powoli dodawać spirytus, ciągle mieszając. Musi powstać puszysta gładka masa. Jak nie lubicie takiego kremu można zrobić czekoladowy krem budyniowy. Mój mąż powiedział

Kuchnia Pokoleń
CIASTECZKA Z LENTILKAMI I CZEKOLADĄ 171

szklanki cukru 200 g masła w temp. pokojowej 0,5 szklanki cukierków ,,Lentilki'' 0,5 tabliczki pokrojonej gorzkiej czekolady 1 jajko 3 łyżki mleka WYKONANIE: Masło ucieramy na puch, wsypujemy partiami cukier i dobrze miksujemy. Dodajemy jajko oraz mleko, miksujemy. Mąkę przesiewamy z sodą, dodajemy do ciasta dzieląc na 3 porcje. Jeśli pod koniec ucierania mikser

Pani na deser
Włoski sernik z kaszki semolino i ricotty (Migliaccio) 391

sernik, gdyż składa si ę  z kremowej ricotty, kaszki semolino, jaj, mleka, odrobiny masła , wanilii i cukru. Tych kilka prostych składników tworzy bardzo delikatne ciasto, lekkie jak puch, wilgotne, aromatyczne, tak proste a jednocześnie tak bardzo niezwyk ł e. Polecam Wam serdecznie i życzę pięknego weekendu ;):) SKŁADNIKI 350 g ricotty 200 g kaszki semolino

La grande e la piccola cuoca
Babka cytrynowa 116

masło 200 g cytryna i sok proszek do pieczenia 1 łyżeczka rodzynki 1 garść Lukier: białko 1 szt cukier puder 1 szklanka Wykonanie: Jaja ubijamy z cukrem na puch, dodajemy miękkie masło, mąkę i proszek do pieczenia.Miksujemy na małych obronach. Na końcu dodajemy skórkę startą z jednej cytryny oraz sok z cytryny. Formę keksową smarujemy masłem i obsypujemy

Różowa kuchnia
Pomysły na wykorzystanie białek jaj! 230

przechowywać w zamrażalce do trzech miesięcy.     *** Zebra – ciasto z białek PRZEPIS TUTAJ ***     *** Piegusek – babka na białkach PRZEPIS TUTAJ ***     *** Sernik Bały puch (na samych białkach) PRZEPIS TUTAJ ***     *** Babka z białek z jabłkiem PRZEPIS TUTAJ ***     POLECAM RÓWNIEŻ: PĄCZKI SEROWE W 5 MINUT PRZEPIS TUTAJ FAWORKI NA PIWIE

Blog z Apetytem
gotowana babka marmurkowa 143

wrzątku 2 łyżeczki proszku do pieczenia Mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia wymieszać i przesiać. Masło rozpuścić i wystudzić.  Kakao rozrobić we wrzątku. Jajka ubić na puch razem z cukrem. Wsypać mąki, wlać masło i krótko zmiksować. Podzielić na połowę, do jednej części dodać kakao.  Foremkę do gotowania babki wysmarować masłem. Przełożyć ciasto i zamknąć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia