puch - 3415 przepisów (strona:81/228)

Marchewkowe muffinki 149

dużej miski przesiać mąkę, dodać cukier, proszek do pieczenia, sodę, cynamon i dokładnie wymieszać. Masło rozpuścić w rondelku. 3.  Jajka lekko ubić mikserem na puch, dodać rozpuszczone masło, marchew i dokładnie wymieszać. Następnie dodać suche składniki i wszystko wymieszać szpatułką. 4.  Ciasto marchewkowe przełożyć do formy mufinkowej wyłożonej papierowymi papilotkami na wysokość 3/4 foremki

Szalona Kuchnia Eweliny
Ciasto orzechowo-jabłkowe z masą cappuccino 237

ubijamy na parze do czasu, aż masa wyraźnie zwiększy swoją objętość i stanie się dużo jaśniejsza (około 25 minut). Studzimy miksując jeszcze przez chwilę. Miękkie masło ucieramy na puch. Stopniowo dodajemy do niego zaparzoną kawę. Do masy dodajemy po jednej chochelce ubitych z cukrem jajek, delikatnie (!) mieszamy aż do połączenia (gdyby masa zrobiła się zbyt wodnista, wstawiamy

Smaki Na Talerzu
Ciasto monte 195

budyń dzielimy na 2 równe części, do jednej z nich dodajemy pokruszoną czekoladę i mieszamy aż się rozpuści, a budyń będzie miał jednolity kolor. Połowę masła ucieramy na puch i  partiami cały czasu miksując dodajemy ostudzony jeden z budyni, analogicznie postępujemy z pozostałym masłem i budyniem. Na ostudzone ciasto wykładamy masę czekoladową, na nią wykładamy herbatniki

Cynamonowe szczęście
Ciasteczka z masłem orzechowym i czekoladą 212

szkl cukru pudru 1,5 szkl mąki pszennej 1 łyżeczka sody 2 jajka łyżeczka ekstraktu waniliowego tabliczka gorzkiej czekolady Masło i masło orzechowe utrzeć z cukrem pudrem na puch. Nadal miksując dodawać jajka i ekstrakt waniliowy. Mąkę przesiać z sodą i wymieszać z utartą masą. Czekoladę posiekać i wymieszać z ciastem. Blachę piekarnikową wyłożyć papierem do pieczenia

Smakołyki Asi
Ciasto makowe z waniliowym serkiem i porzeczkową nutą 151

waniliowa: Żelatynę zalać 3 łyżkami mleka, pozostawić do napęcznienia, następnie podgrzać resztę mleka, przełożyć żelatynę i całość wymieszać, wystudzić.   Masło z cukrem pudrem i wanilinowym utrzeć na puch, dodać partiami ser waniliowy i cały czas miksując wlać rozpuszczoną w mleku żelatynę. Całość dokładnie wymieszać i podzielić na dwie równe części oraz odłożyć kilka łyżek na posmarowanie wierzchu

Szalona Kuchnia Eweliny
Babeczki z kremem czekoladowym 142

mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru wanilinowego 7-8 łyżeczek kremu czekoladowego cukier puder do posypania Wykonanie: 1.  Jajka utrzeć z cukrami na puch, dodać miękkie masło (temperatura pokojowa), i cały czas ucierać. Następnie dodać mąkę wymieszaną  z proszkiem do pieczenia i całość dokładnie wymieszać. 2.  Blaszkę do muffinek wyłożyć papilotkami

Szalona Kuchnia Eweliny
Czekoladowy omlet z pomarańczą i bitą śmietaną 176

mlecznej czekolady 2 łyżki mleka posiekane orzeszki ziemne do posypania Wykonanie: 1.  Omlet Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, lekko wystudzić. Następnie zmiksować żółtka z cukrem na puch, dodać rozpuszczoną czekoladą, mąkę  i ubite na sztywno białka. Całość dokładnie wymieszać mikserem. 2.  Na rozgrzanej patelni wysmarowanej olejem usmażyć omlet. 3.  Śmietanę ubić na sztywno

Szalona Kuchnia Eweliny
Tarta migdałowa z gruszkami 165

wydrążyć gniazdo nasienne, pokroić na plasterki i skropić sokiem z cytryny. 3.  Krem migdałowy: Płatki migdałowe zmiksować blenderem do postaci piasku. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch, dodać jajka, mąkę i zmiksowane migdały. Całość dokładnie wymieszać. 4.  Gotowy krem migdałowy przełożyć na podpieczony spód tarty, ułożyć pokrojone gruszki i wstawić do piekarnika nagrzanego

Szalona Kuchnia Eweliny
torcik karnawałowy 167

oraz kakao, cały czas mieszając. Zmniejszamy ogień i gotujemy (cały czas mieszając) przez ok 10-15 min. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Miękkie masło miksujemy na puch. Dodajemy stopniowo wystudzoną czekoladę i miksujemy na gładką masę. dodatkowo: 1 galaretka zielona + 400 ml gorącej wody 1 galaretka czerwona + 400 ml gorącej wody wykonanie: Galaretki rozpuszczam w osobnych

Domowy Smak Jedzenia
Babeczki cytrynowe angielskie 157

Pyszne, delikatne jak puch, pachnące cytrusami. Pieczone w silikonowych foremkach, łatwo się wyjmują po upieczeniu, trzeba tylko chwilę odczekać aż nieco wystygną SKŁADNIKI:  p. masła 4 jaja 1 szkl cukru ( 200 g) 1 szkl. mąki pszennej ( 130 g ) 3/4 szkl. mąki ziemniaczanej ( 110 g) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia skórka otarta z 1 cytryny likier cytrynowy

Z Marcepanem
Torcik Ananasowy 156

mleka mieszamy proszki budyniowe i wlewamy do gotującego się mleka. Gotujemy budyń a następnie całkowicie go studzimy. 8. Miękkie masło (ewentualnie z 1 łyżka cukru pudru ) miksujemy na puch. Dodajemy po łyżce zimnego budyniu aż do wykończenia. Następnie wsypujemy wiórki kokosowe. Odkładamy 1/3 kremu do reszty dajemy pokrojonego w kostkę ananasa. Przełożenie  i dekoracja 9. Biszkopt kroimy

Gotowanie...to proste !
Markizy Orzechowe z Kremem Czekoladowym 330

Jeśli chodzi o ciasto, tu będzie prosto. Do jednej miski wsypałam i wymieszałam wszystkie sypkie składniki, a do drugiej miski włożyłam miękkie masło, zmiksowałam mikserem na tak zwany puch, dołożyłam masło orzechowe nadal miksując i wsypałam cukier miksując do momentu rozpuszczenia się cukru oczywiście cukier nie rozpuścił się całkowicie. Nie przerywając pracy robota kuchennego dorzuciłam do miski jajko

Blondynka Gotuje
BIAŁY LION – ciasto z karmelem i orzechami + O TYM JAK SZOPI.PL SPRAWIŁO, ŻE POCZUŁAM SIĘ JAK GWIAZDA ;) 297

szklanką mleka, resztę mleka gotujemy. Do gorącego wlewamy mieszankę i na wolnym ogniu cały czas mieszając doprowadzamy do wrzenia. Studzimy. Łyżka po łyżce dodajemy do utartego wcześniej na puch masła. Na sam koniec dodajemy sok z cytryny. MASA KAJMAKOWA: Podgrzaną masę kajmakową mieszamy z ryżem preparowanym. CAŁOŚĆ: Biszkopt kroimy na 2 blaty ( jeśli chcemy możemy dodatkowo nasączyć

Ostra na Słodko
torcik drażetkami 193

Wszystkie składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę mieszamy z sodą proszkiem do pieczenia, kakao i solą . Masło miksujemy z cukrem i ekstraktem waniliowym na jednolity puch ( kilka minut ) , stopniowo dodajemy jajka. Wsypujemy 1/3 suchych składników i miksujemy na najniższych obrotach miksera do połączenia, dodajemy ½ szklanki maślanki miksujemy. Czynność powtarzamy aż do wykończenia składników. Ciasto dzielimy

Darcia w kuchni
Salami czekoladowe 173

piasku”). Następnie do tego samego woreczka wkładamy ciasteczka amaretti – dociskając każde ciasteczko kciukiem, rozdrabniamy je na mniejsze części. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem na puch. Następnie wbijamy do masy po 1 jajku, miksujemy jeszcze chwilę, po czym dodajemy przesiane kakao. Zmniejszamy nieco obroty miksera i stopniowo dodajemy przestudzoną, płynną czekoladę oraz likier amaretto. Miksujemy

Smaki Na Talerzu