puch - 3415 przepisów (strona:78/228)

ciasto maxi king – bez pieczenia 180

mleka dodajemy cukier kryształ oraz cukier z wanilią. Wstawiamy na ogień, mieszamy aż cukier cię rozpuści. Następnie zestawiamy z ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy na puch, dodajemy na przemian mleko w proszku i wystudzone mleko z cukrem. Miksujemy na gładka masę. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy pierwsza warstwę herbatników (u mnie 19 szt, jeśli

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto Kara-kum 140

szklanka cukru 1 i 2/3 szklanki mąki 1 szt. jajko 1vłyżeczka sody szczypta soli dżem u mnie z całymi wiśniami Wykonanie Roztopić masło. Ubić jajko z cukrem na puch. Dodać stopione masło,wymieszać ,dosypać mąkę z soda i solą .Wszystko wyrobić na gładkie ciasto. Ciasto się klei ,więc trzeba szybkimi ruchami wyrabiać . 1/3 ciasta umieścić w zamrażarce. Resztę

w mojej kuchni
WENUS – CIASTO Z CYTRYNOWĄ PIANKĄ 467

szkl DODATKOWO: * dżem brzoskwiniowy – 1 słoik ( ok. 380 g ) * wiórki kokosowe – 100 g * masło – 50 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : BISZKOPT: Jajka ubijamy z cukrem na puch, dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, pieczemy ok. 20-25 minut 170C. Po wystudzenia koimy na 2 blaty. PONCZ: Sok z cytryny

Ostra na Słodko
Cytrynowa babka piaskowa 456

PRZYGOTOWANIE Babka piaskowa /wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej/ Białka oddziel od żółtek i ubij z nich sztywną pianę z odrobiną soli. Masło utrzyj z cukrem na puch. Zacznij dodawać po jednym żółtku, kontynuując ubijanie. Kolejno dodaj przesiane obie mąki, wymieszane uprzednio z proszkiem do pieczenia, skórkę otartą z obu cytryn i sok z jednej. Miksuj

Food Square
ciasto maxi king – bez pieczenia 974

mleka dodajemy cukier kryształ oraz cukier z wanilią. Wstawiamy na ogień, mieszamy aż cukier cię rozpuści. Następnie zestawiamy z ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy na puch, dodajemy na przemian mleko w proszku i wystudzone mleko z cukrem. Miksujemy na gładka masę. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Układamy pierwsza warstwę herbatników (u mnie 19 szt, jeśli

Domowy Smak Jedzenia
Czekoladowa babka na białkach 224

ciasto: 100 g masła 200 g cukru 200 g czekolady gorzkiej 130 g mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia 8 białek Miękkie masło ucieramy z 50g cukru na puch, a następnie dodajemy rozpuszczoną czekoladę, przesianą mąkę i proszek do pieczenia, miksujemy. Przeczytaj cały przepis - Czekoladowa babka na białkach at AleTorcik

AleTorcik
Babka tulipan 220

wiśniowym (bez cukru) 3 łyżki niebieskiego maku (nie mielonego) 2 łyżki gorzkiego kakao 1 łyżka kawy zbożowej Inki szczypta soli Białka oddzielamy od żółtek. Miękkie masło ucieramy na puch za pomocą miksera wraz z drobnym cukrem. Dodajemy stopniowo po jednym żółtku – za każdym razem dokładnie miksując. Następnie cienką strużką wlewamy olej. Dodajemy zmieszane uprzednio razem: obie mąki

Poezja smaku
Pascha 130

Twaróg zmiel za pomocą maszynki do mielenia mięsa. Jeśli używasz tłustego twarogu, jedno mielenie w zupełności wystarczy. Półtłusty trzeba przepuścić 2 razy. Masło o temperaturze pokojowej utrzyj na puch z cukrem pudrem i wanilią za pomocą miksera. Następnie zacznij dodawać po jednym żółtku, nie przerywając miksowania. Kolejno zacznij stopniowo dodawać zmielony ser. Do gotowej masy wrzuć posiekane bakalie

Food Square
Babka szpinakowa z cukrem bazyliowym i lukrem z młodego jęczmienia 193

ksylitolu 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 110 ml oleju rzepakowego otarta skórka z limonki lub cytryny( opcjonalnie) Szpinak miksujemy z olejem blenderem. Jaja Ubijamy z ksylitolem na puch. Dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Następnie wolno wlewamy szpinak z olejem i dodajemy skórkę z limonki. Ciasto przelewamy do foremki wysmarowanej olejem. Babkę pieczemy 40 minut

AZgotuj!
Fit mazurek owsiany 242

wiórków kokosowych 4 jajka 170 g ksylitolu 40 g rozpuszczonego masła słoiczek dżemu porzeczkowego bakalie do dekoracji Płatki owsiane podprażyć na suchej patelni, ostudzić. Jajka ubić na puch z ksylitolem, wlać masło, wsypać płatki i kokos. Wymieszać. Przelać do foremki (21x21cm) wyłożonej papierem do pieczenia.  Piec ok 30 minut w 170 stopniach. Ostudzić. Mazurek posmarować dżemem

Smakołyki Asi
Latwe,tanie ciasto z dzemem 155

łyżeczce: cynamonu sody oczyszczonej kakao słoiczek dżemu (dowolny smak) 1 szklanka oleju cukier waniliowy Wykonanie Cynamon ,kakao, sodę wymieszać w miseczce .Jajka zmiksować z cukrem na puch .Dodać dżem,oraz suche produkty z miseczki. Ciągle miksując dodać mąkę ,cukier waniliowy i olej. Miksować jeszcze chwile 2-3 minuty do połączenia składników. Blaszkę u mnie 30x30 cm wysmarować masłem

w mojej kuchni
szybkie ciasteczka pelne smaku cytryny, idealne na wiosne 147

cytryna skórka lukier 120 g cukier puder 2-3 łyżki sok z cytryny Wykonanie Rozgrzać piekarnik do 200 °C .Do miski miksera włożyć masło i cukier,utrzeć na puch. Dodać po jednym jajku ,miksując po każdym dodaniu. Następnie dodać ekstrakt wanilii i cytryny,mąkę ,sól i skórkę z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszać do połączenia składników. Użyć maszynki

w mojej kuchni
Jeżynowa babka z melisą 267

Święta wielkanocne kojarzą się z wiosną, kolorami które budzą nas do życia. dlatego polecam nietypową babkę na zimno na bazie jeżyn mrożonych i melisy. Jest delikatna, lekka jak puch i rozpływa się w ustach.  Atmosfera świąt sprzyja spożywaniu posiłków, które mogą powodować silne wzdęcia. Tylko jedna kapsułka Espumisan MAX w czasie lub po świątecznym posiłku i znów

wesoła kuchnia
BUŁKI ORKISZOWE -NASZE ULUBIONE 193

tutaj sposób pieczenia (z parą wodną), to największą jest niewątpliwie użyta mąka. Od jakiegoś już czasu bazuję na mące tortowej orkiszowej Basi typ450, jest leciutka dosłownie jak puch i takie są również wypieki na niej. To jest to, czego głównie brakowało mi w poprzednich mąkach, ta lekkość i puszystość jak przy pszenicy. Teraz nareszcie mam jedno i drugie

Smaczne Zdrowe
Babeczki tiramisu 181

śmietanki kremówki 30-36% 1 śmietan-fix 1 łyżka cukru pudru 50 ml likieru Baileys Dodatkowo: kakao  Przygotowanie: Babeczki: Masło z cukrem ubić mikserem na biały puch, następnie dodać jajka, mleko oraz wanilię. W misce wymieszac mąke z proszkiem do pieczenia, solą i kawą w granulkach. Partiami dodawać suche składniki do mokrych i wymieszać. Ciasto przełozyć

Malinowo w kuchni